Scudo Sports

KTM-Mosso Arasında kalmak

KTM içinde motorsiklet aşkı olanları çekiyor kendine galiba. Bende aynı sizin gibi düşündüm bir ktm motorsiklet, bir de bisiklet olsa diye :D

Scudo
Ktm yol Bisikleti kullanıyorum. Çok memnunum. Önceki biiskletim mosso wildfire 3.29 du. Giriş seviyesi olmasına rağmen severek kullandım. Arazi şartlarında da beni üzmedi. Üzen tek şey üstünde gelen rubena lastikleri idi. Rubena kötü bir marka değil ama sanırım düşük maliyetli olması için düşük kalite verdi mosso ya. Her turda patladı hemen hemen. (abartmıyorum)

@andjustice4all
Ktm nerde üretiyor bilginiz var mı acaba ?

@tolga akyol
Mosso 771 dmv kullanıcısıyım.1000 km yi geçtim üzerindeki rubenalar hala sağlam.rubenada da modeller arasında fark var demek ki.biraz da şansla alakalı lastik patlama işi.benim bisiklet mtb değil ama ben genel olarak memnunum.kadrosu bana sıkıntı çıkarmadı hiç.mossolarda genelde jant setleri orta karar oluyor, belki o konuda değişiklik yapmanız gerekebilir

Merhaba, Karbon kadro olmasına rağmen alüminyumdan hafif olmayabilir, ya da hatrı sayılır derece hafif olmayabilir. Carbon fiber teknolojisinde mühendislik daha ön plandadır. Belki de güvenli alanda kalabilmek için gereğinden ağır yapıldı. Kadroların ağırlığını kıyaslamak (eğer mümkünse) bence daha doğru.

@serdar k

Yukarıda güzel özetlenmiş. Hepsini geçtim, alü. kadro ile karbonun aynı fiyatta olması dahi size yeterli ipucunu veriyor olmalı bence.

KTM bir avusturya markasıdır ancak bu KTM bisikletlerin orada üretildiği anlamına gelmez. Forumda daha önce "bisiklet markaları ile ilgili gerçekler" veya buna yakın bir başlık vardı. Dikkat eder ve okursanız dünyadaki bisikletlerin %95'inin çin de üretildiğini öğrenirsiniz.
Bu gün sadece çok çok üst düzey marka Avrupa veya ABD de üretiliyor.
Lastik konusuuna gelince (link) da çok güzel RUBENA lastikler var. Kullanan arkadaşlar da çok memnun ve SCHWALBE ile kıyaslayanlar da var. Sonuç: o kadr paraya gerek yok RUBENA.. diyorlar. linki de siizn için ekleyeyim.
Yani lastiği dert etmeyin.
Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@alper 76 Ktm kadroları Avusturya da üretiliyor...Hatta Avrupada kadro üreten yegane firmalardan biri, yanlışınız var...Bu arada Ktm ülkemizde çok bilinmese de Ümit bisiklet getirmiş olsada Avrupada üst düzey markalardan biri...

(link)

Avrupa' da uretiliyor olmasi cok buyuk bir arti degil.
Dunyanin en buyuk bisiklet markalari Giant ve Merida (piyasa binilebilecek bisikletlerin yaridan fazlasini bu ikisi uretir.) Tayvan markalaridir.
Hatta Merida, Specialized in %50 ye yakin hisse sahibidir.
Avrupa uretimi olmasi iyi bir pazarlama stratejisidir.

@NKurtuldu Ben artı olarak yazmadım zaten sadece bir yanlış bilgiyi düzelttim... :) Bu arada sizinkilere ek bilgi olarak Giant sadece Taiwan da değil aynı zamanda Çin ve Hollanda da üretim yapıyor :)

Arkadaşlar selamlar,
Her bisikletli fani gibi bende de bir yol bisikleti sevdası başladı...
Kendi bisikletimden son derece memnun olmama rağmen (Mosso Hbryd) ...
Sezon kapanmadan bisikletçi tanıdığımız bazı indirimler yaptı ve bu 2 model arasında kaldım.
Ani bir kararla alabilirim ya da kendi bisikletime devam edebilirim..
15 Ağustos 2016 da bisiklet dünyasına giriş yaptım. Acaba bu kararım çok erken de olmuş olabilir mi?
Lütfen içinizden gelenleri de eklerseniz sevinirim...
2 seçenek var şuan birisi ve benim aklıma çok yatan ;

KTM STRADA 3000 - (Bana indirim yaparak 3,600 TL ye bırakacağını söyledi.)

(link)

Diğeri ise MOSSO 735 TCA - ( Bunun içinde 2700 TL peşin dedi)

(link)

Aynı zamanda bisikletçiye bakım için bırakılan bir MERIDA yol bisiklet vardı o da çok ilgimi çekti.
Fotolarını orada çekmiştim . Bu bisiklet hakkında da bilgileriniz varsa lütfen esirgemeyin..
Şimdiden teşekkürler...

Dosyalar

• meridaa.jpg
    meridaa.jpg
    102,4 KB · Okunma: 10
Geri