Scudo Sports

KTM Life Road mu? Merida Crossway 100 mü?

The 69 Eyes

BMC Timemachine Road 01 Disc
Tepki
104
İsim
Hakan B.
Başlangıç
1979—80
Bisiklet
Cervélo
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar Şehir ve Fitness bisikleti arasında gidip gelmelerimden sonra Cross tarzında bisiklete karar verdim.Merida Crossway 100 oldukça popüler bir model ve birçok kullanan arkadaş mevcut.KTM bisikleti olan fazla arkadaşa rastlamadım.Ancak KTM markası da motorsiklette kendini ispatlamış bir Alman devi diyebiliriz.

KTM Life Road / Yetkili Distribütör firma Ümit Bisiklet
(link)

Merida Crossway 100 / Yetkili Distribütör firma Aslı Bisiklet
(link)

Her ikiside fiyatları 1500-1600TL civarında görünüyor.

27 Vites olması sebebiyle Merida 1 adım önde gibi duruyor.
Siz olsaydınız hangi bisikleti tercih ederdiniz?

Scudo
Geçen yıl türlü sebeplerden ötürü bisiklet alma fırsatım olmadı yarım kalan bu seçim işini bu yıl tamamlamak istiyorum.
Bu yıl seçenekleri farklı bir markada bire indirdim.F/P olarak iyi gibi görünüyor.

Cube Hyde Black White Shinyblack 2015 resmi web sayfasında Urban Life diye geçiyor Şehir Bisikleti zannediyorum.

(link)

Yorumlarınız nedir?

Bence güzel bisiklet, ağırlık olarak da düz maşa olmasının avantajıyla hafif denebilir elbet. F/P açısından ne fiyatta edinilebiliyor bakmadım ama estetik olarak benzer bir bisiklet olarak Ghost Panamao x5 e de bir bakabilirsiniz. Ayrıca x5 i düz maşalı düşünürsek ağırlığı Cube'un altına inecektir, yani temel olarak aslında daha hafif bir bisiklet, donanım olarak da daha yüksek ama fiyat karşılaştırmasını bilemiyorum dediğim gibi. Alman iyidir ;)

Oooooo alırım bi dal :huhuu:

Erdoğanlardan baktım da F olarak x5 ile aynı yerlerde seyrediyor, bu durumda x5 bence F/P olarak daha önde. Tabi illa sabit maşa istiyorum derseniz bilemem, ama dediğim gibi kilitli maşaya rağmen aradaki fark 400 gr.

Şu da var elbet, kadro geometrisine bakınca Hyde biraz daha yol bisikletine ya da fitnessa yakınsıyor, F/P olarak daha önde olduğunu düşündüğüm Panamao x5 ise hibrit olmasını kadro geometrisine de yansıtarak biraz MTB esintileri taşımakta.

• Beğen
Tepkiler: The 69 Eyes
Geri