Scudo Sports

İnceleme KryptoLok 990 Combo Zincir Kilit

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
11.602
Bisiklet
Specialized
Kilit incelemelerine Kryptonite KryptoLok 990 Combo ile devam ediyorum. Daha önce incelediğim New York Legend gibi bu da bir zincir kilit, ancak oldukça farklı. Zincir ve kilidin birbirine entegre olduğu bir yapısı var, ayrıca kilitleme mekanizması anahtar ile değil şifre ile açılıyor.

KryptoLok serisi kilitler, orta seviye güvenlik sunuyorlar; Kryptonite'ın ürünleri arasında, daha düşük seviye koruma sağlayan Keeper serisi ile yüksek güvenlik sunan evolution serilerinin arasında yer alıyorlar. KryptoLok serisinde; bu kilidin farklı uzunlukta olanı, şifre ile değil anahtar ile açılanının yanı sıra katlanır ve U kilitler de yer alıyor.

990 combo; dört köşeli, 9mm kalınlığında manganez çelik alaşımından üretilmiş 90 cm'lik bir zincir ve zincire entegre kilitleme mekanizmasından oluşuyor. Kilidi açmak için 5 haneli şifreyi çevirmeniz ve mekanizmanın en ucundaki parçayı dışarı doğru çekmeniz gerekiyor. Çoğu şifreli kilit 3 veya 4 haneliyken bu kilitte 5 hane kullanılması önemli bir artı; toplamda 100.000 farklı kombinasyon sağlıyor ve şifrenin tahmin edilerek veya tek tek denenerek kilidin açılmasını zorlaştırıyor. Aşağıda görebileceğiniz gibi; bu kilit, basit bir kablo kilidin yanında çok heybetli dursa da ağabeyi New York Legend'in yanında çok kalıyor.
IMG_6353.JPG

Benim tartıma göre bu kilidin 2590 gramlık bir ağırlığı var, bu da benzer seviyede koruma sağlayan U kilitlere göre oldukça fazla olsa da, kilidin taşınmasına engel olacak kadar çok değil. Kadro veya sırt çantasında taşıyabileceğiniz gibi, bisikletin kadrosuna sararak taşımak da mümkün. Sallanarak biraz ses yapsa da en azından pedalı çevirmenize engel olmuyor.
IMG_6347.JPG

Bu kilidin güvenlik derecesi ise Krypyonite'a göre 6/10 yani orta seviye. ART veya Sold Secure gibi bağımsız kurumlardan aldığı bir sertifika yok, ancak aynı kilidin anahtar ile açılan modeli olan 995'in aldığı Sold Secure Gold ve ART ** derecelerinin de en azından kesilme/kırılma gibi yöntemlere karşı geçerli olduğunu varsayabiliriz. Fakat; şifreli bir kilidin, iyi bir anahtar mekanizması kadar güvenli olmayacağını göz önünde bulundurmalıyız. Hiç bir becerisi ve aleti olmayan birisi bile tek tek deneyerek (şanslı ise çok kısa sürede) şifreyi bulabilir.

Ben diğer bütün kilitler gibi, bu kilit için de en büyük tehdidin kaba kuvvet olduğunu düşünüyorum. Sertleştirilmiş çelik bile olsalar, 9mm'lik zincir baklalarının büyük bir demir makası veya taşlama makinası ile kesilmesi çok zor değil. Ancak, sadece küçük aletler taşıyan tipik bisiklet hırsızlarına karşı yeterli koruma sağlayacağı kanısıdayım. Bu tip bir kilit kullanıyorsanız, dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de zinciri yerden mümkün olduğunca uzak tutmak; çünkü zincir yere yakın olursa, demir makası ile kesmek isteyen birinin yerden destek alması kolaylaşır.

Sonuç olarak, ilave anahtar taşımak istemiyor ve yüksek güvenlik sağlayan bir kilide ihtiyaç duymuyorsanız tercih edilebilecek bir kilit. Ayrıca daha sağlam bir kilide ilave olarak tekerinizi korumak için de kullanılabilir.

Scudo
İnceleme için teşekkürler. Sadece görsel olarak bisikletinize asıp resim çektiğinizi düşünüyorum. Yoksa o jantlar yerinde durmaz Allah Korusun düşündüm tüylerim diken diken oldu.

Geri