Scudo Sports

Kron'un ithal ettiği suluklara dikkat

Ozan k.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.634
Bisiklet
KTM
Bir arkadaşım haberdar oldu, beni bilgilendirdi. Ben de yazmak ihtiyaci duydum.

Kron'un ithal ettigi suluklarin beyan edildiği gibi olmadigi ve ithalinin yasaklandığı bilgisini verdi. Bu karar 2016 başında alinmis.

Eger suluk almayi dusunuyorsaniz bilindik markalari tercih etmek, 6aydan fazla kullanmamak, gunes isigi altinda birakmayi alışkanlık haline getirmemek lazim diye dusunuyorum...

Scudo
valla bende 4-5 tane var koleksiyon yapıyorum nerdeyse Cumhurbaşkanlığı turunda İlçeme geliyorlar bütün takımlardan alıyorum attırıyorlar falan saçma sapan var birsürü ben Lotto belisolunküleri çok sağlam buldum

Herkese merhabalar..Yeri geldi buraya yazayim dedim.. gecen sene suluk almistim termal.. zefalin arctica.. kirmizi renkti.. simdi sarimtirak sacmasapan bir renge donustu..cok cirkin duruyor.. aticam mecburen.. tavsiye edeceginiz kullandiginiz iyi bir termal suluk var midir?..

uploadfromtaptalk1457616050964.png

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Kron'un sadece suluklarına değil, herşeyine dikkat etmek gerekiyor. Bir dönem güzel bir marka bilinirlikleri vardı, kendi kendilerine hiç ettiler.

@Ozan k. Konu başında bir suluğu 6 aydan fazla kullanmamak gerek demeniz kafamı karıştırdı. Daha dün elite turacio thermal mataralardan aldım ve bu 6-7 ay sonra kullanılamaz hale mi gelecek?

Evet, ureticilerin önerisi bu sekilde. Sonucta bu suluklar plastik. Alüminyum olanlar da ahir ve surerken sulugu sikamadigimizdan icmesi de zor. Sonucbolarak suluklari alip uzun sure kullanmak saglik icin risk...

Hoş ben bir sezon kullaniyorum.9 ay civari oluyor...
Sonra da eskiyen sulugu malzeme kutusu yapiyorum.

• Beğen
Tepkiler: turin
Icebergi bende kullanıyorum ama kapağı kırıldı onun dışında şu ana kadar en başarılı bulduğum suluk.

@Ozan k.

Üreticiler suluğun neresinde kullanım ömrünün 6 ay olduğunu yazmışlar. Çok araştırdım soruşturdum şimdiye kadar böyle bir ibareye yakın vede uzak denk gelmedim.

@Ozan k. evet aynısını ben de kullanıyorum, tavsiye ederim. Kapaklı 650 ml, termal, güzel :)

(link)

Surerken kapagi acip kapatmak zor olmuyor mu acaba? Ben daha once de alirken o yuzden kapaksiz olan tercih etmistim.. tabi aslinda kapak hijyen acisindan iyi ama.. zor olur kullanmak diye dusunuyorum

Polystyrene ve Polyvinyl Chloride (PVC) commonly contains di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP), an endocrine disruptor, to soften the plastic.

Bpa barindirmayan şişelerde bile bu maddeler evcut. Uzun suren kullanimda suya karisiyorlar. Hormonal dengeyi bozabilir, sinir sistemine etki edebilir vs vs. Arastirma bu konuda cok var. Nereye baksam uzun sure kullanmayin gunese direkt maruz kalmasin deniyor.

Aslinda bisikletcilerde gezerken hepsi 6 ay lafini etmisti ancak soyle bir webde gezince 6 ay lafini goremedim. Uzun sure kullanmayin demekle yetinmisler...

Ben de Elite Iceberg kullaniyorum ve acayip kullanisli bir matara oldugunu soyleyebilirim. Kapakli olmasi sikinti yaratmiyor tek elle acilabilen rahat bir kapagi var. Ki cok rahatsiz olursaniz cikartabilirsiniz de kapagi.

Aslinda ozellikle iyi marka mataralar BPA-free oldugu surece ve duzgun bakimi ve temizligi yapildiginda uzun sure hizmet verebilecek yapidalar genelde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Ben kapagi once aciyorum sonra cikariyorum. Malum türkiyede sürüyoruz, toz vs hic eksik olmuyor. ..

(link)

şundan kullanıyorum ben.

PVC'den mamul suluk hiç görmedim, PS (polistiiren) genelde suluk yapımı için uygun değil. Piyasadakilerin çoğu LDPE (alçak yoğunluk polietilen), kısmen PC (polikarbonat) ve HDPE (yüksek yoğunluk polietilen) de var. Sıkılabilir olanlar LDPE, sert olanlar da PC diyebiliriz.

Bunları güvenle kullanabilirsiniz arkadaşlar. 6 ay diye birşey yok. Suluk (ve diğer plastik malzemeler) güneşin alnında, aşırı sıcakta haftalarca beklemedikçe problem olmaz. Hele sürüş esnasında zaten sorun yok. Keza BPA için de öyle. Evimizde damacana sular var bu anlamda daha riskli zira bayiler damacanaların kullanım ömürlerinden çok daha fazla dolum yapıyorlar. Erikli diye onca para verip aldığınız su kötü ambalajlama koşullarında risk yaratıyor... O üzerinde yazanlar da tamamen tazminat davası vs. olmasın kabilinden, yani "disclaimer"

• Beğen
Tepkiler: turin
@Ozan k.

Dogru.. o biraz daha mantikliymis.. zorluk vermiyorsa alayim bir tane gitsin.. guzel gorunuyor hem de suluklar.. hos zefali de guzel gorunuyor diye almistim.. son goruntusunu paylasayim alacaklarin aklinda bulunsun.. zefal herhalde bu sulukla ilgili dogrudurust bir endurance test yapmamis anlasilan.. cok kisa surede bu hale geldi.. ben bisikletimi hic disarida gunes altinda da birakmadim.. bu hale gelmesindeki etken nedir bilmiyorum. Au andaki goruntusu gordugunuz uzere berbat..

uploadfromtaptalk1457633621920.jpg

uploadfromtaptalk1457633636330.jpg

@Ozan k.

Geri