Scudo Sports

Kron XC1000, Trek 3700, Whistle miwok 1052v

Whiste daha ağır ne kadar ağır arada dağlar kadar farkmı var alacak arkadaş yarışamı girecek yapmayın arkadaşlar Trek ağır değilmi?Zaten bilen bilir Trek kadrolarda ağırdır(Zirkonyum olanlar,Karbonlar hariç)Hafiflik her zaman herşey demek değildir bunu şöyle bir örnekle açıklayayım:
Ben birkaç ay öncesinde Mosso Sprint Pro kullanıyordum kadronun ağırlığı 1.420gr 1-1.5 yıl bu kadroyu kullandım ve simdi Ali kut kadro kullanıyorum bisiklet ağırlaştımı evet nerden baksanız Ali kut kadro(20 size) 1.800 gr geziyor ama diğer kadroma göre daha rijit evet bisikletim eskiye göre ağırlaştı ama daha iyi bir kadroya sahip oldum çok memnunum ve bisikleti hergün kullanan biriyim en azından 2 günde 100km yaparım bisiklet benim herşeyim.Şimdi Gamze arkadaşımız bu kadar kullancak birisi olmadığına göre Whistle kadro ağırmış demek ne kadar doğru burda asıl bizim amacımız arkadaşa parasının karşılığı olan ürünü göstermektir amacımız bu olmalı buda nedir çoğunlukla herkesin önerdiği gibi(Trek veya Whistle) olmalıdır.Ama genede beğenecek karar verecek kendisidir biz sadece bilgimiz çerçevesinde öneride bulunuruz.Saygılar............))))

• Beğen
Tepkiler: Quadratum
Scudo
Öncelikle merhaba...
Bence bu 3 seçim dışına çıkmamanız gayet mantıklıdır. çünkü bunların dışına çıkılmayı gerektirecek tek şey bu 3 bisikletin üzerindeki kadro renklerinden dolayıdır. ama beğendiğinize göre bu modeller arasından tercih yapmanızı öneririm.
Bu bisikletlerin hangisini alırsanız alın hepsinden performans olarak memnun kalırısınız. 3ünü de arka arkaya deneyin çok uçuk derecede birisini birisinden ayırt edemezsiniz bu açıdan hangisi iyi kötü tercihini burada hangi renkler daha güzel kısmı alacak.
evet trek bisiklet kendini kanıtlamış bir marka ama bana göre çok çocuksu ve düz duruyor. kron ve whistle görünüş açısından bir adım önde. ama eğer yakından görmediyseniz whistle bisikletlere bir göz atın derim bana göre şuanda piyasada en şık renklere sahip bisikletlerdir. sizin eklediğiniz siyah renk kesinlikle görülmesi gerek.
bisiklet donanımları bir birine yakın ancak kron 2009 model diğerleri 2010 modeldir. son olarak whistlenin maşası kilitlenebiliyor. bu açıdan da whistle donınım konusunda da bir adım önde.
dediğim gibi biraz zevk meselesi..görsellik açısından tercih yapın ancak bu da etkili olmazsa bu yazdığım durumlara göre seçim yapabilirsiniz..
kolay gelsin.. ben de merakla bekliyorum seçiminizi:)

not: ağırlık olarak birbirine yakındır. evet farklar vardır ama bu farklar büyük farklar değildir merak etmeyin. 13 14 kilolarda 200 500 gr arası ağırlık değişmesi çok önemli değildir.

• Beğen
Çok teşekkürler Cüneyt Bey, aklımı okumuşsunuz diyebilirim. Donanımı kesinlikle ön planda tutuyorum ama tasarımı da benim için önemli. Belki bu yüzden Trek'e pek ısınamadım.
Whistle ve Kron aynı ağırlıkta olsalardı ilk tercihim Whistle olurdu. Ama söylediğiniz gibi çok fark yaratmayacaksa (ki bunu Cumartesi günü deneyerek göreceğim) Whistle'a doğru kayabilirim. Bu arada ben Kron'un da maşası kilitli diye biliyordum, ona tekrar bakayım.

Tekrar teşekkürler tavsiyeleriniz için.

bence hangisinin donanımları iyiyse fiyat orantılı tabi onu alın derim trek 3700 benimde çok hoşuma giden bi model ama donanımlarını bilmiyorum. aceray dı heralde.

• Beğen
Kron xc1000 ı kesinlikle tavsiye ederim yıllarca zevk ile binebilirsiniz,ayrıca maşası kilitlidir.Hali hazırda kullandığımız 1 2009 2 tane 2010 kron var ve hepsinden çok memnunuz.Hemen her türlü yolda kullanıldı ve sorun asla çıkarmadı. Kron kullanıyorsunuz ondan dolayı hakında iyi yorum yapıyorsunuz derseniz ben Giant kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye edebilirim.

• Beğen
merhaba kron ve trekın alt modelleri çin tarafından yapılır whistle ise amerikan fırmasıdır ama üretim hakkı bianchi dedir güzel bir bisiklet ve fiyatı uygun erdoğanlar bisiklet barış

• Beğen
ben de 2 seçenek arasın dayım ama whistel 1053 mü 1052 hangisi daha iyi olduğu konusunda bir bilginiz var mı ?

Trek; amerikan menşei olan büyük bir firma - 3 serisi için fiyat yüsek donanım düşük. 8 serisi dahil kadrolar Taiwan yapımı ama her ne olursa olsun Trek Turkiye bisikletin arkasında garanti bahabında durur

Kron; Türk menşei olan bir firma - fiyat performan olarak iyi sayılabilecek bir bisiklet kadro Taiwan yapımı Efor bisiklet her türlü yardımcı olur

Whistle; İtanyan menşei olan bir firma - fiyat performan iyi sayılabilecek bir bisilet kadro Taiwan yada Türkiye yapımı Bianchi/Carraro ile beraber çalışıyor bakım / garanti ile bilgim yok.

@Gamze Üstünlü

ben bisiklet konusunda yeniyim teşekkürler yinede :D

de biraz ağır değil mi 14.30 kg ?

xc 1000 kron fiyatları hakkında bir bilginiz var mı tam olarak bilmiyorum, eski forum sayfaların da 650 civarı diyor şimdi ise 750 800 :S

@Serbay Akar

Şu an bildiğim kadarıyla 740 tl civarında. En azından Efor Bisiklet'in sitesinde 495$. 650 eski fiyatı olabilir.

@Serbay Akar

İşte beni de o kısmı düşündürüyor zaten. Bazen 13 kg ile 14.5 kg arasında atla deve yok diyorum, bazen de 500 gr.fark bile önemli olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda ben de sizin kadar yeniyim. En iyisi deneyip görerek karşılaştırmak.

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Atasöz
@Serbay Akar

Dün Efor Bisiklet'e sordum 800 tl dediler. Pazarlıkla 700 - 750 tl arası olur sanırım. 2 hafta önce Ankara Yıba çarşısında nakit 650 tlye bırakıyorlardı 2010 xc 1000 modelini.

bugün siyah-turuncu xc 1000 aldım. iyi ki aceleci davranmamışım, iyi ki görmek için onca yolu gitmişim, iyi ki kertenkeleyi almışım :)

1,5 Kg. Küçümsenmiyecek Bir Fark. Özellikle Yolda Gidiş Sırasında :) Arkadaşla Aramızda 1 Kg'lik Fark we lastik Farkı Var. benim Ön 1,95 , Arkadaşın 2,35. Rampa Aşşağıya pedal Çevirmeden Bırakıyorum. 150 Mt. Yolda 30 - 50 Mt. Fark Açıyorum.

• Beğen
@onur onur

ankarada 700 e alablirsem süper olur :))

Bu Yiba Çarşısı ulusun ilerisinde değil mi ?

Gamze hanım, whistle ve kron denediğiniz de hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz ?
ben de bu bisiklet arasında kaldım çünkü :)

Geri