Scudo Sports

Kron XC1000, Trek 3700, Whistle miwok 1052v

ben de astro alacam uygun fiyata bulduğum için. ancak çok detaya girmemek lazım. bir tane alıp sonradan bakılabilir. ben daha ortaokul lise arası yaşlarda iken salco marka oldukça ucuz 18 vitesli bir bisikletim vardı onunla ilçeden diğer ilçeye hem de oldukça rampalı yollardan gider gelirdim.. şimdi deneyeceğiz işte bişeyler..
ancak bir soru ; 100 kiloya yakın bir insan bisikletin jantını eğer mi eğmez mi :)
cevaplayan olursa sevinirim..

Scudo
Borla'nın maşası kilitli değil, onu belirteyim yanlış bilgi kalmasın başlıkta.

bence wistle modellerine bak derim ben 1051 v yi aldım kompenentleri düşük aynı kadro 1053 v olması lazım 600 650 civarı

Arkadaşlar 2 hafta süren araştırma ve tavsiyeler sonucu şu an 3 bisiklet arasındayım. sizce hangisi?
- lütfen 4. bir seçenek sunmayın yoksa çıldırabilirim : ) -

kron xc1000
http://i476.photobucket.com/albums/rr128/triskeless/kronxc1000750tl.jpg
whistle miwok 1052 v
http://i476.photobucket.com/albums/rr128/triskeless/whistlemiwok1052v700tl.jpg
trek 3700
http://i476.photobucket.com/albums/rr128/triskeless/trek3700772tl.jpg

kron lara hiç kanım ısınmadı bugüne kadar trek inde kadrosu hoşuma gitmedi whistle iyi gider size :) 4. bir seçenek sunmayın demişsiniz ama özür dileyerek birde sedona borla yada 711 e bakın derim :)

• Beğen
Tepkiler: Quadratum
Merhabalar bende diger arkadaşın dediği gibi Krondan yana değilim ama diğer iki bisiklet başa baş bisikletler(Bazı özellikleri diğerinden üstün olabilir)ama genelde aynı segmentte yer alan bisikletler sizin tercihinize etken olacak nokta bana göre siz ne amaçla kullanacaksınız?bu onemli bu soruya yanıt verdikten sonra bu iki bisikleti daha rahat karşılaştırabiliriz.Trek kadro olarak ömür boyu garantidir trek sitesinden bisikleti üzerinize kayıt ettirebilirsiniz bu şekilde bütün dünyada garanti kapsamı olur bir sorun yaşadığınızda inle aldığınız yere götürmeniz gerekmez(kadroda)(ama burası Türkiye herşey olabilir)Whistle böyle bir özellik yok ama onunda şöyle artıları var uzerindeki malzemeler Treke göre biraz daha iyice kadro olarakta 8900 Hydroformed Aliminyum kadro kullanıyor(Trek kadrosu hakkında bilgim yok oda aliminyum ama ne bilmiyorum bazen firmalar kullandıkları kadro materyallerini söylemeyebiliyorlar)sonuç olarak ikisinden birini tercih edebilirsiniz o fiyat aralığında makul bisikletler ama dediğim gibi ne amaçla kullanacağınız en başta yer alan kriter.
Şİmdiden hayırlı olsun umarım yardımcı olabilmişimdir.:))))

• Beğen
bence kron xc 1000, kron xc 1000 ile sedona 711 yerine 741'i kıyaslamak daha doğru olur.

• Beğen
Hala bakıyorum ama benim de aklım Kron xc 1000'de. Neyse daha 1 haftam var, her an herşey olabilir. : )

sevgili arkadaşım eğer bi 300 lira daha bütçe çıkarabilirsen sana daha iii bi önerim olur ki oda CORRATEC dir
(link)
bu adrese mutlaka bak ve kararını değiştirdiğini bana haber et :D:D

• Beğen
forumda ayrıntılı fotoğraflara rastlamadım bulunduğum şehirde de kron bayisi olmadığı için uzun süre merak etmekle yetindim. ancak feyspukta 2010 kron xc 1000lerin 3 modelinin de fotoğrafları mevcut, grubun birinde.

sedona 741'leri de görsem kararımı verip alacağım ama henüz dağıtılmadı sanırım onu bekliyorum. çok fazla bilgi sahibi olmamakla birlikte donanım yönünden sedona 741 V daha iyi gibi görünüyor ama kadroları görsel olarak 2010 xc 1000 ve 2000'lerin çok güzel. xc 2000 lerin bu yıl V fren olarak satılmayacağını duydum. bu yüzden ondan vazgeçmek zorunda kaldım. whistle ve carrarolar çoğu kişinin aksine görünüm olarak hoşuma gitmedi. karar verme konusunda sanırım daha şanslıyım. en azından züğürt tesellisi :)

• Beğen
@HAKKI ÇEVİK
Keşke mümkün olsa, gerçekten güzel bir bisiklete benziyor ama ayırdığım bütçenin sınırındayım şu an. Elimdeki alternatiflerle yetinmek zorundayım. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Benim beyaz atımı gördükten sonra karar vermek konusunda bir şüpheniz kalmamıştır her halde? :)

@dinçer karadayı

Katılıyorum, benim de ilk tercihim o olacak Kron'a kesin karar verirsem :)

@Emre Gökyiğit

Evet, sizin beyaz atı görünce Yıldız Parkı önünde, fazla düşünmeme gerek yok dedim gerçekten. Büyük ihtimalle de aynı beyaz ata sahip olacağız : ))

Hayırlısı olsun burdaki çoğu arkadaşın söylediğinin(Whiste,Trek tercihlerinin) tersine siz Kronu beğenmişsiniz ve görünüştede alacak gibisiniz bundan sonra bize laf düşmez gönlünüzde ne varsa onu alın hepsi güzel ama benim tercihim sizin bu secenekler arasında Whistle ikinci olarak Trek olurdu Kron en son seçenek olarak değerlendirirdim.Neyse dediğim gibi tercih size kalmış ne olursa olsun içinizdeki bisiklet sevdası hiç bitmesin çünkü Bisiklet bir yaşamdır....))))

• Beğen
Whistle benim de çok hoşuma gitti gerçekten ama ağırlığı korkutuyor biraz. Trek'e gelince, aslında hiç aklımda yoktu, kullanan bir arkadaşım tavsiye etti. Belki de içlerinde en iyisi ama ısınamadım bu modele bir türlü.

Hani bir evcil hayvan sahiplenmeye gidersiniz de bütün kediler köpekler içinde bir tanesi size öyle bir bakar ki diğerlerini görmezsiniz bile, onu almak istersiniz, Kron xc 1000'le öyle bir bağımız olacak galiba :):):)

Not: Tabii yine de hafta sonu Sirkeci'ye gidince herşey değişebilir, satıcıların da fikrini alacağım. : )

Bak arkadaşım Bu üç bisikletten trek bence en iyisi am carraro daytono 435 vye bak derim

Gamze arkadaşım bu 3 bisikletten Kron xc100 i eledim.
Geriye Whistle ve Trek 3700 kaldı bu 2 isikletten ahngisi hoşuna gidiyorsa onu al derim çünkü donanım olarak nerdeyse aynılar ama whistle daha ağır:(

• Beğen
Geri