Scudo Sports

Kron XC1000, Trek 3700, Whistle miwok 1052v

Quadratum

Üye
Tepki
47
Arkadaşlar herkese merhaba.

Forumdaki ilk mesajım, yaklaşık 2 saattir yazılan mesajları okuyorum, gerçekten şimdiden çok faydalı oldu.

Üniversiteden beri bisiklete binmediğimi ve çok özlediğimi söylemeliyim. Şimdi 2 arkadaşımla birlikte kendimize yeni bisiklet almak istiyoruz. Ama bu sefer önümüze gelen ilk bisikleti almaktan çok biraz araştırıp amacına uygun bisikletler seçmek istiyoruz.

Burda okuduğum kadarıyla bizim ihtiyacımız olan dağ bisikleti. Modeller içindeyse bütçeyi biraz zorlasa da Salcano Astro'nun bize uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü düz yollardan çok İstanbul'a yakın çevrelerde doğada binmeyi amaçlıyoruz. Eğer Astro'nun fiyatı yüksek gelirse NG 650'yi düşünebiliriz. Fikrinize ihtiyacımız var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

(Bir de Astro'nun M ve SR modelleri arasındaki farkı anlayamadım.)

Şimdiden çok teşekkürler.

Scudo
Kron XC 500 ve Xc 1000 ile Sedona Borla'ya da bakın...Fiyatları biraz daha yüksektir,ancak kadro olarak daha iyi bisikletlerdir...

Teşekkürler Sedat Bey. Eminim fiyat arttıkça özellikler de iyileşiyor ama aslına bakarsanız Astro'nun fiyatı bile benim bütçemi yeterince zorluyor : ) Üzerine çıkabileceğimi pek sanmıyorum. Bilmek istediğim Astro alırsam param boşa gitmiş olmaz herhalde. Yoksa NG 650'yi de düşünmüyor değilim ama biraz daha kasıp Astro'yu seçmem daha mantıklı olacak sanırım.

Tekrar teşekkürler.

Sedat Bey mesajınızı aldım ama özel mesaj gönderemiyorum henüz. Karşılaştırma yaptım da söylediğiniz cidden çok mantıklı. Ben fiyat olarak Kron xc 500'le çok fark vardır diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Dediğiniz gibi yerinde görüp sormakta fayda var ama şimdiden Kron xc 500'e içim ısındı diyebilirim : )

(link)
Bir de bu bisiklete bakabilirsin..Sanırım 550-600 tl fiyatı var..Bu bisikletin ön maşası XCM ve kilitlenme özelliği var.Daha üst seviye bir bisiklete de gerek yok...XC 500 veya Borla sizi uzun müddet idare eder...Kolay gelsin...

bence salcano almayın daha önce yaşadığım ve gördüğüm olaylara dayanarak söylüyorum komponetleri çok iyi değil ve çok zaman geçmeden arıza çıkartabiliyorlar ve teknik servisler kullanıcı hatası deyip basından savabiliyorlar ama kron un kadrosunun ömür boyu garantisi var mesela ve 2010 modellerinin fiyatları gayet iyi kron xc500 dışında whistle ve carraro nun modellerine bakabilirsiniz inşallah iyi bir seçim yapar ve sorun yaşamazsınız...

Kafam karıştı bile, aybaşına kadar ne olacak tahmin edemiyorum : ) xc500'e daha yakınım şu anda. Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Sağol Hasan. Zaten Kron'u görünce Salcano'dan vazgeçtim sayılır. : ) Whistle ve Carraro'ya da bir göz atacağım.

kronun bu yılki kadroları göze fazlasıyla hitap ediyor. o ne sevimli kertenkeledir öyle :)

Merhabalar sakın bisiklet alacam diye ucuz yollu birşeylere bakmayın ilerde çok pişman olursunuz.Malum ekonomik durumlar iyi biskletlerinde fiyatları birden artıyor ben sana orta yollu olarak arkadasında dediği gibi Kron,Sedona,Whistle mivok(bu segmentte tercihimdir)bak derim ama ben biraz daha bekliyim para biriktireyim dersen ust düzey olarak Bianchi yani aslında(whistle Ali kut) modeline bak derim simdiden kolay gelsin... bol pedallı günler
Bu arada arkadas kron 2010 modelleri kadrolarının ömür boyu garantili olduğunu söylemiş böyle birşey duymadım bende zamanında kron kullandım.Dünya çapındaki üst düzey bisikletlerde ömür boyu kadro garantisi var örn:Trek,Cannondale vs ama kronu bilmiyorum zannedersem onda yok neyse tekrardan kolay gelsin umarım en yakın zamanda bisiklet alırsın....))))

Yok, daha fazla beklemek istemiyorum : ) Whistle beni biraz aşıyor ama ilk etapta Kron yada Sedona beni uzun süre götürür sanırım. Eğer daha iyi bir bisiklete ihtiyaç duyarsam eskisini elden çıkarıp üzerine biraz daha koyup daha iyi bir model alırım.

Şu ana kadar okuduklarım ve tavsiyeler arasında Kron'la ilgili hiç olumsuz bir yorum görmedim. Bu haliyle 1-0 önde : )

@Gamze Üstünlü

kafa karısması konusunda hak verıyorum sıze:)
bundan 2 ay oncesıne kadar benımde boyle bır msj la baslamıstı forumdakı aktıflıgım.800 tl butceyle gırdıgım bısıklet arayıslarına uzun arastırmalar sonucunda bugun yarın sonlandırıyorum.
ama ayırdıgım butcenın yaklasık 2 katına cıkmıs bulunuyorum:))dogru tercıh yaptıgımı dusunuyorum umarım sızde ihtıyaclarınız dogrultusunda ıyı bır secım yaparsınız.
soylemek ıstedıgım hemen karar vermeyın arastırın derım;)

Teşekkürler. Benim de foruma gelmeden önce ayırdığım bütçe 350 civarıydı, 550'yi buldu şimdiden. Ama bunun sonu yok bir yerde durmak lazım : ))

Bu arada hayırlı olsun, güle güle kullanın yeni bisikletinizi : )

Merhabalar sakın bisiklet alacam diye ucuz yollu birşeylere bakmayın ilerde çok pişman olursunuz.Malum ekonomik durumlar iyi biskletlerinde fiyatları birden artıyor ben sana orta yollu olarak arkadasında dediği gibi Kron,Sedona,Whistle mivok(bu segmentte tercihimdir)bak derim ama ben biraz daha bekliyim para biriktireyim dersen ust düzey olarak Bianchi yani aslında(whistle Ali kut) modeline bak derim simdiden kolay gelsin... bol pedallı günler
Bu arada arkadas kron 2010 modelleri kadrolarının ömür boyu garantili olduğunu söylemiş böyle birşey duymadım bende zamanında kron kullandım.Dünya çapındaki üst düzey bisikletlerde ömür boyu kadro garantisi var örn:Trek,Cannondale vs ama kronu bilmiyorum zannedersem onda yok neyse tekrardan kolay gelsin umarım en yakın zamanda bisiklet alırsın....))))
biraz araştırısanız yada bir bayiye sorarsanız kron un kadrolarının ömür boyu garantili olduğunu görebilirsiniz

bisiklet satışında olay şu : 1.000 tl lik bisiklet için düşünürsek bunları

MARKAYA ÇOK PARA ÜZERİNDE Kİ EKİPMANA AZ PARA AYRIlMIŞ BİSİKLET
MARKAYA AZ PARA ÜZERİNDEKİ EKİPMANA ÇOK PARA AYRILMIŞ BİSİKLET

Örnek : Scott 80 ile Sedona 781

Scott : Rahat 1.500 tl falan varsa emin değilim (ağırlık 12.75 falan)
Sedona : Kesin 1.500 tl falan aslı bisiklette (full slx hidrolik donanım bir sürü özellik cabası ağırlık 11 kg larda )

Demem o ki : Birincisi toplarsan karlı olursun ama bu konuda iyi değilim tam bilmiyorum dersen bir sedona 751-761-781 olabilir kron xc500-1000 veya scott aspect serisi bütçene uygun olarak tercih edebilirsin....

Araştırdıkça sorular da artıyor..
Maşanın kilitli olup olmaması ne kadar önemli sizce? Sedona Borla'nın maşa kilit özelliği varken aynı özellik Kron xc 500'de yok. Ben Krona'a hala daha yakınım açıkçası ama bu özellik fikrimi değiştirmek için yeterli bir özellik mi onu öğrenmek istiyorum. (Bu arada sınırlarımı zorlayıp xc 1000'e de kayabilirim.)

Scott 2009 Aspect 50 modelinede bakmanızı öneririm, Aspect 55 modeli var sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

(link)

@Gamze Üstünlü

Bildiğim kadarıyla, Borla'nın maşasında kilit özelliği yok. Yoksa ben mi yanlış biliyorum? :rolleyes:

ilk mesajınızda astro düşündüğünüzü söylemişsiniz. Ben de sizin gibi acaba hangisi diye düşünüp dururken 3 gün önce aldım astro'yu. Dün 60km. kadar yol yaptım, sele acısı haricinde olumsuz bir izlenimim yok. Forumda da astro'nun selesinin biraz rahatsız olduğunu söylemişler ama belki alışınca geçer bilemiyorum.

@Gamze Üstünlü

astro m'de vites, aynakol ve vites-fren kolları Shimano, astro sr'de ise Sram.
astro m'de frenler Shimano, astro sr'de Tektro.

Hangisi daha kaliteli ben de bilmiyorum. :(

Ben astro m modelinden aldım. Fakat gerek astro M, gerek SR ikisi de sanırım erkekler için olan modeli. Bayanlara uygun olan bir de astro L modeli var. M ile aynı özelliklere sahip.

• Beğen
Tepkiler: Quadratum
Geri