Scudo Sports

Kron xc1000 super u6 sorun üstüne sorun, almayın...

ekremilvan,
email adresini web sitesinden aldım bana dönüş yapan ise Sönmez bey idi. İsterseniz siz de bir yazışma yapın ben merak ettiklerimi sordum sağolsun Sönmez bey yanıtladı.

Email adresleri :
info@eforbisiklet.com.tr

Scudo
9'luda ideal doğru vites kullanımı;

Ön küçük dişli; arka 1,2,3,4 ( duruma göre 5'te olabilir)
Ön Orta dişli; arka 3,4,5,6,7
Ön Büyük dişli; arka 6,7,8,9 ( duruma göre 5'te olabilir )

Bunların dışında kullanım olursa;
1-zincir ve dişlilerin ömrü hayati derecede kısalır
2-vites kullanımı seri olamaz....
3-yorar

@Murat Çetinkale

Bende öyle düşünüyorum ancak;
Disk uyumlu mtb jantları slick lastiklerde bu tarz problemler oluşturabiliyor.Şöyle diyeyim:
Alex rims td19 çemberlerim var jant göbeklerim deore xt.Ancak jant çemberlerim sağlamlıkta hiç problem yaratmazken,maxxis detonator 1.5 lastiklerim tam oturmuyor.Sonra scwhable marathon plus 1.90 deniyorum oda oturmuyor.Yani olabilecek sıkıntılar.Ancak sıkıntı lastiklerde değil.Jant disk uyumluysa çemberlerde.DÜşünün full xt jant seti kullanan arkadaşlarım bile aynı sıkıntıyı yaşadılar.

Bisiklette her şey kadro dayanıklılığı değilmiş demek ki ! :) Biz Sedona dediğimiz de Kron daha iyi diyen arkadaşlarımız vardı. Umuyorum bu bölümü okuyorlardır. Kadrosu'yla, aktarıcıları'yla falan fıstık işte. bisiklet bir bütündür. Bir bölümü özensiz baştan savma üretildi'yse uğraşırsınız arkadaşlarımız gibi.

Vites konusu'nda kullanım zaten herkes standart söylemiş. Yeni alınan bir bisiklette 15 gün ya da kullanıma göre 1 ay içinde ilk akord - ön ve arka aktarıcılar - fren ayarları ücretsiz şekilde bisikleti aldığınız yer tarafı'ndan yapılır. Bu normâldir. Kullanılmadan akord istiyorsa bir bisiklet kesin üretim hatalı ve ayıplı üründür. Kaldırım dan mı zıplamadım, zıplata zıplata arka lastiği mi kaydırmadım yan yan alalı 1 ay olacak yakında daha yeni akord ayarı'nda hafif ( gözle hissetmesi da hi zor olan ) bozulma var ki Bisikletçiler söyle 1 ay içinde bisiklet açılır, kullanımıza ağırlığınıza göre derler.

engin unal,
hocam evvelsi gece sönmez beye mailimi attım umarım cevap verir... sana ne kadar sürede cevap vermişti?

İkinci el aldığım Kron 3 yılı devirdi bende, haftanın 5 günü iş + hafta sonu bindim, aylık düzenli 150km yaptı bu sürede, sadece kopan vites teli değişti o kadar her şeyi taş gibi duruyor hala, alırken bisikletim çalınmıştı para pul yok zamanımdı, bana sorarsanız da iyiki almışım, tavsiye ediyorum.

Şu çıt çıt sesi bende de oluyor, selenin altından bağlantı yerlerinden geliyor, bir iki damla yağla 6 ay çıt çıkmıyor. Vites sistemini ve hareketli parçaları 2-3 haftada bir temizleyip yağlıyorum vites geçişleri yağ gibi çok seri oluyor, yağsız kalınca takılmaya başlıyor hemen.

@Nail Acun

hocam aynı olayları ben de Corratec X-Vert Motion bisikletimde yaşadım. Arka freni kullandıkça sürtme geçti, 2.2 tekerin yalpası biraz oluyor ama bisiklet sürerken hissetmiyorum.

@ekremilvan

Mail attığım gün cevap aldım. Bence Efor bisikletin acil olarak bu tip durumlarda konuya netlik kazandırması gelen sorulara hızla cevap vermesi ve kendi sitesinden de sık sık yeni gelişmeleri paylaşması gerekir.

Öncelikle geçmiş olsun moralinizi bozmayın.Özellikle 4. madde de yazdığınız satıcılar-müşteri arasındaki kadro boyu meselesi gerçekten son derece önemli bir konu.Stoklarında ne varsa onu size satmaya çalışan bir mantık var.sanırım size 17 inc bir bisiklet gerekirdi.

değerli abilerim bende geçen sene bu zamanlarda kron xc 1000 aldım ve yanlış anlamayın markayı savunmuyorum ama bende bu bahsedilen sorunların hiçbiri yaşanmadı..genelleme yapmanız çok normal zira sorun yaşayanlar pekte az sayılmaz ama ben kendi bisikletimden memnun olduğumu söylemek istedim..ayrıca aldığımdan beri hiç vites ayarı yaptırmama gerek kalmadı...umarım tüm sorunlarınız bir daha yaşanmamak üzere hallolur..

Bence illa yerli alincaksa sedona alinmali sedona o 7005 kadrolari 61,71 81yani ust modellerinde pahali(2000-4000tl) olanlarda kullaniyor.demekkibu kadrolar 6061 r gore pahali kronda kadroya basiyo parayi geri kalan lastik jant olsun vidalarina kadar adi malzeme kullaniyor bunu ben degil kron bayiligini bu sene alip pisman olan oguz abi diyor
Efor bisiklete gelirsek.bisiklette tabiki fabrikasyon hata olabilir olmiyacagi garantisini kimse veremez ama musteri anlayisli ilgili davranmak zorundalar ole yapmazlarsa ilerleyen yillarda isimlerini pek duyacagimizi pek zannetmiyorum cunku alt urunlerde baya sikayet var

ve madem bircok kisinin bboyle ssorunlari var burdan anlasip beraber gidip efor bisikleti basin :)

Öncelinle merheba konu eski ama gerçden de krom fazla kaliteli değil gibi benim arkadaşımda aldı geçensene arkadaşına verdi çocuk bisiklleti düşürmüş (bisikleti verdiği arkadaşı ) sıfır bisikletin maşası kırıldı ben bianchi nitro 24 inch jant'a sahip bisikleti 5 yıldır kullanıyorum hemen hemen fazla parça değiştirmedim ama 5 yıl sonunda pert olan parçalar var tabiki ben bu bisikletle çok kazada yaptım yüksek kaldırımlardan atladım hiç bir şey olmadı ama dağ bisikleti olmasının avantajıda var tabi ama bence sıfır bir bisikletin 1 kere düşmesiyle dağılmaması gerekir gelmiş benim bisikletime adi diyor birde

2016 kron xc150 Kullandım 1 sene ve 1900 km cıvarı yol yaptım. Benden sonra kullanılmaya devam edıyor.

Tek bır sorun dahı yasamadım hor Kullandım ama vıtes ayarım bıle bozulmadı.Tabı yınede tek ornekle kron iyıdır demıyorum kotu orenklerıde cok malesef

Duzenleme:Konu 2012 konusuymus 4 senede kendılerını duzeltmıslerdır belkı :)

olabilir ben de yeni bisiklet almayı düşünüyordum belki krom alabilirm araştırma aşamasındayım daha toplamayı düşünüyorum daha çok

Geri