Scudo Sports

kron xc1000 - salcano astro

Onur Berberci

Forum Bağımlısı
Tepki
1.176
Selam arkadaşlar aslında ben geçen sene alacaktım bisiklet ama ekonomik problerden dolayı bu seneye sarktı. Geçen sene bir kaç model arasından kron xc1000 de karar kılmıştım. Bu sene baktığımda salcanonun yükselişe geçtiğini duydum. Sizler bu iki modelden hangisini önerirsiniz bana?

Dip not: kron xc1000 2008 modelini alabiliyorum 2009 biraz pahalı geldi ona göre değerlendiriniz. Ayrıca bu modeller dışında 500 - 600 TL arası bütçe ile önerebileceğiniz modeller var mıdır? Gerçi iyice kafam karışcak ama aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Scudo
Bende kron xc1000 2008 modeli kullanıcısı olarak şu anda oldukça memnunum.Son derece önerebiliceğim bir bisiklettir.Ancak alırken üzerindeki ekipmanı inceleyerek almanızı tavsiye ederim.Çünkü bazı bisikletçiler olması gereken parçaları kısarak,daha yüksek kar etmeye çalışıyorlar.Ancak dediğim gibi başlangıç bisikleti olarak salcanodan daha iyi olduğu kanısındayım.Kafanız çok karışmasın,bende bütçem çok kısıtlı şartlardayken aldım bisikletimi ve şu anda 1000 km deyim bakım dahi yaptırmadım ve çıt çıkartmadı.Tekrar sorucak olursanız Kron Xc1000...

Teşekkürler swattr aslında düşündüğüm bir model daha vardı onu unuttum ben. Ameoba Hussar. Ayrıca bütçeyi biraz kasıp trek 3700 alsam değer mi?

Değip değmeme konusunda şunu söyleyebilirimki,bisiklette en önemlisi almış olduğun bisikletin sana verebildiğidir,stabilitesidir.Bisikletin stabil çalışması için en üst parçalara gerek yoktur.Gerekli olan parçaların can alıcı ayarlarının iyi bir bisikletçi tarafından yapılmasıdır.Ben arkadaşımın Xt komponentli Sedona 781 bisikletine bindim fiyat ve model olarak benim bisikletimden 2 gömlek fazla olan bisikletten,olmayacak sesler geliyordu.Yani demek istediğim ayarları son derece iyi yapılmış stabil çalışan her bisikletten zevk alırsın.Tercih tabiki sana kalmış birşey.Trek 3700 e gelince açıkçası pek bir fikrim yok.Ameoba hussar içinde..En iyi bisiklet her zaman ayarları en iyi yapılmış olandır.Kron'u,tekrar tavsiye edebilirm ama işçiliğine güvendiğin veya çevrende konuşulan bir bisikletçi varsa güvenilir bir bisikletçi varsa oradan almanı tavsiye ederim iyi forumlar...

Şu anda krona baya yakınım. Kron alabileceğim İstanbul'da bir yer buldum henüz. Bakırköy'de metin bisiklet burayı bilen var mıdır? Varsa güvenilir midir?
Kafamda kron var ama gidip bir de kanlı canlı görüp son kararımı vereceğim. :)

Bende ordan aldım zaten reklam olur diye isim vermemiştim.Metin bisiklet işçilikte gerçekten çok iyi dediğim gibi bende oradan aldım bisikletimi,verdiği emeğin,işçiliğin karşılığını alır,ama yardımcı olur içinde rahat eder.;)

• Beğen
Tepkiler: Onur Berberci
Görüşlerin için çok teşekkür ederim. Bakalım 2 hafta içinde alacağım bi aksilik çıkmazsa. Bisikleti aldıktan sonra da burada düzenlenen turlara katılmayı çok isterim. Heralde bi amatör olarak turlarda bana yardımcı olur arkadaşlar. Şimdiden heyecanlandım. Tekrar iyi forumlar.

Bisiklet sürmeye daha yeni başladıysan pahalı bi şey almamanı tavsiye ederim..ilk önce amatörce başlayıp sonradan iyi bir bisiklet alman gerektiğini düşünüyorum...Salcano Astro'da iyi bir bisiklettir ama açıkcası Kron Xc 1000 den iyi değildir :) .En büyük avantajı Salcano Astro'nun fiyatı uygundur diğer bisikletlere göre...

Arkadaşlar bilginize Kron Kadrolar ömür boyu KAdro garantilidir ebnimde Kron allamımın en büyük sebeplerinden biri buydu
Kron Salcanoya göre çok daha iyi bir ekipmana sahip
hangi bisikleti alırsanız alın önemli olan sizin içinize sinmesi şimdiden hayırlı olsun

bende bir kron kullanıcısı olarak sana kron tavsiye ederim.

ayrıca kron yapan ve diğer bir çok parçayı istanbul'a getiren efor bisikletdir.
merkezi güngören de ve sirkecide satış mağazası var hem kaliteli hemde iyi hizmet veriyorlar ben aldığımdan beri ne zaman uğrasam güler yüzle karşılıyorlar eğer bisikletle isem hemen bir bakım yapıyorlar yani kısaca ben herşeyi ile memnunum

• Beğen
Tepkiler: Onur Berberci
bende astro (540 tl) ile xc 500 (600 tl) arasında kaldım butcem maksimum buna izin veriyor sizce hangisini almalıyım..

Halil bey çok teşekkür ederim size zaten ben de bugün Bakırköy'de metin bisiklete gittim 2008 model xc1000 yoktu. Ayrıca özel mesaj gönderen alternat size de çok teşekkür ederim. Henüz 50 mesajım olmadığı için cevap yazamadım. Sirkeci'ye bakacağım. Selamını da söylerim teşekkürler. :)

@halil atalay

Aynen size katılıyorum Halil Bey, Efor bisiklette Okan abi zaten bitanedir :) ilgi alaka banada hep yardımcı oldular sağolsunlar

Bencede kron çok daha güzel bir bisiklet.Çok bilgili değilim ama araştırmalrımdan biliyorum kron güzel bisiklet.

@aihsan

540-600 Tl arasında bütçeniz varsa Xc500-Astro değilde Xc1000-Astro derseniz xc1000 derim.Xc 500 yerine,o fiyata,xc1000 i de dercih edebilirsiniz iyi forumlar...

@swattr

merhabalar

xc 1000 i 600 tl ve civarına bulamıyorum kayseride ne yazık ki böyle magazalar bulunmadığından internet fiyatlarına bakabiliyorum sadece .. xc 1000 çoğu sitede 750 den başlıyıp 1000 e kadar çıkıyor . acaba başka ile gidip orada alıp buraya mı kargolatsam :S

@aihsan

Arada fiyat konusunda,bisikletin özelliklerinde eksiklik olmadan cüzi farkla bulabilirseniz neden olmasın.İstanbul'da ikamet etmekteyim ve buradaki maksimum fiyat 600-650 civarı.İstanbul'dan veya başka bir ilden,güvenilir olmak kaydıyla temin edebilirsiniz tabiki.

Bende Kron XC1000 kullanıyorum gayet memunum, yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi hangi bisiklet olursa olsun bisikletin ayarlarının düzgün olması ve saat gibi çalışması senin bisiklete ısınmanı sağlayacaktır. Yeni başladıysan sana tavsiyem kesinlikle kadro boyuna dikkat et, dışarıdan alırsanda sana gönderdikleri kadro boyuna bak.

@swattr

olmazsa ankara dan bakacağım artık bu ayda kalır büyük ihtimal kayseride ümit beldeyama hasbike bianchi salcano özellikle salcano ve bianchininde üst modelleri yok yani astro yok mesala siparişle getirecekler .. ayrıca istanbuldan kredi kartı taksit ile alabileceğim bi site tanıdığınız yada bisikletçi mevcut mu ?

@mehmetyesiloren

erdoğan bisikletin sitesine baktığımda kron marka göremiyorum satışınız mevcut mu normalde?

eforla iletişime geçtiğimde ise ankara ışıl bisikleti önerdiler e-bisiklet yani.

Geri