Scudo Sports

Kron XC1000 - mosso falcon - Hussar ??? Hnagisini seçmeliyim?

Karnwield

Üye
Tepki
2
Öncelike herkese selam;

Bisiklet almayı düşünüyorum paramın bir kısmını biriktirdim bile aslında ne kdar ucuz olursa okdar iyi cünkü maddi durumum cok iyi sayılmaz ve bu 3 bisiklet arasında kararsız kaldım.

Kron XC1000 -
mosso falcon -
Hussar -

Şu anda mosso benım için en lüx olanı cunku 600 civarında bu parayı biriktirmem zor olur ama mosso 600e değer hussara 500 gibi bir para vereceğine mosso al ne olursa olsun cok ii derseniz mosso alacağım.

Araladındaki fiyata göre performansı en iyisini almak istiyorum . Kron , hussar , mosso..

Kron tatmin edecekse onuda alırım. yeni başlıyorum pek ayırt edemiyorum ben hepside gider die düşünüyorum ama işin uzmanı sizlersiniz :) ..

Şimdiden teşekkür ederim. herkese iyi günler dilerim. ( Başlığı aceleden kaydrmışım harfleri düzeltilmesi mümkünmü?)

Scudo
Amoeba Hussar ile Kron XC 1000 arasında kompenant olarak hiçbir fark yok. Masso Falcon'u bilmiyorum. Kron XC1000 ile Hussar arasında gözüne hoş geleni alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Karnwield
Bisikletlerin özelliklerini link ile yolluyorum;

Kron XC 1000 - (link)

Ameoba Hussar - (link)

Mosso Falcon - mossonun bulamıyoum :D türkiyede pek yok galiba japon veya çin siteleri cıkıyor :s (link) burda ufak bi bilgi var ama izmirde mağazalarda doalstım her iki mağazada mossou tercih etmemı soyledi. Gerçi pahalı oldugu için pazarlama tekniği kullanmış olabilirler veya ellerindne cıksın istiyorlar. bilmiyorum.

O zaman Masso'yu askıya al yada detaylı bilgi bul. Peki Masso Falcon nereden aklınıza geldi. Bence Amoeba Hussar ile Kron xc 1000 arasında dizayn olarak kafanıza uyanı tercih edin. Ben Amoeba hussar kullanıyorum gayet memnunum. Kadrosu sanki bir ressam elinden çıkmış gibi, sanki airbrus ile nakışlanmış havası var. Kompenant olarak aralarında hiçbir fark yok. Yalnız Kron xc1000'in kadrosu biraz daha hafif 300-500 gr. gibi yalnız Amoeba'nın kadrosunun oldukça sağlam olduğu forumda defalarca tartışıldı. Hussar diye aratırsanız detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Çok teşekkürler cevaplar için mosso fikri bana bisikletçi söyledi bu modelde var oldukça şık ve güzel diye kaliteli malzeme kullanılmış v.s ama şu anda düşüncem hussar ile kron arasında kesin olarak. Kronun şasesinin kalın olmasını begeniyorum göz dolduruyor ama hussar alcam :D:D çünkü kron bulmam zor gibi hrkes piyasada yok yazmış :p

Hussar ın daha ağır ve pahalı olacağını unutma sen yine de sor xc1000 var mı diye.

eğer dayanıklılık çok önemliyse hussar ve falcondan birini tercih etmelisin.birde ağırlık düşürme merakın varsa kesinlikle falcon diyorum biriktirdiğin paraya değecek bir bisiklet.sağlam,şık,hafif :rolleyes:

Gönlümde kron var zaten sadeliği ve şase yapısı hoşuma gidiyor sorcam.. yoksa hussar alırım.

hussar al derim :) 2 el ilanlarında hussar satıyorum ilgilenirsen.

Arkadaşlar şimdi bana kızıcanız ama
Bu hussar tutukusunu anlıyamıyorum
Kron ilk çıktığı sene zeon , xaos , zoxes bu üç modeli çıkardı bu modeller piyasadayken hussar da satılmaya başlandı.

O sene sonuna doğru kron üreticileri etraftan işittiği eleştirileri kulak arkası yapmayıp yeni sezona yeni kadrolarla merhaba dediler.
Bunlar olurken Hussar hala aynı yerinde sayıyor . Ağırlığıyla, gizli olmayan furş yatağıyla, kadronun çeki borusu yapısıyla, kadro borularının yapısı kron'un epey gerisinde.......

Bunlara dikkat edin bide pek fazla kadro değiştirmek istemiyorsanız çokkk önemli.

Mosso arkadaşım kullanıyor çok memnun ve xc1000 ile bunu kıyaslarsak kadro olarak daha iyi rijit bi kadro....

''Ağırlığıyla, gizli olmayan furş yatağıyla, kadronun çeki borusu yapısıyla, kadro borularının yapısı kron'un epey gerisinde.......''

ne konuda gerisinde anlayamadım.Ayrıca Gizli olmayan furş yatagıyla ne demek istediniz?

@yighitjan

yani Bora demek istiyorki ...yeni kron kadrolar ameoba hussar a göre daha PROFESYONEL kadrolardır!ve bir kadronun profesyonel olması için sahip olması gereken nitelikleri sıralamış....
ardından da neden gerçek böyleyken hussar kadroların bu kadar tutulduğuna sitem etmiş:)

ve hem kron hemde hussar ve son olarak ta mosso falcon kadro kullanan birisi olarak(ve memnun olarak)...hussar kadronun ne kadar geride olduğunu anlayabiliyorum... :)

"Ayrıca Gizli olmayan furş yatagıyla ne demek istediniz?"
gizli olmayan furş yatağını anlamanız için bir yeni kron kadrolara birde hussara bakmanız yeterlidir!

@günay

Bora'yı yakınen tanırım kendisini severim. Benim yanlış anlamayın. Masso'yu bilmem ama forumda Amoeba Hussar yada Sadece hussar olarak aratırsanız göreceksiniz ki çeki borusu olarak, kadro olarak Kron xc 1000'den geride olabilir ama Kron xc1000'lerin en çabuk kırılan yerlerinin neresi olduğunu (çeki borusu) ve Hussar'ın kadrosunun Kron'a göre daha sağlam olduğunu kendiniz resimlerle (kırılan kron xc1000) göreceksiniz. Ben direk marka ile ilgili eleştiri yapmak istemiyorum. Şahsen benim için sürekli yeni renklerle kadro çıkmasından ziyade fiyat/kalite oranı iyi olması daha önemli.

• Beğen
Tepkiler: yighitjan
Mosso Falcon bahsedilen her iki modelden de daha hafif ve daha profesyonel bir kadrodur. Ayrıca 2007 sezonunda bir çok profesyonel yarışçının da tercihi olmuştur. Kadro hakkında ayrıntılı bilgiyi ebay.com da Mosso Falcon yazıp ulaşabilirsiniz. Bana kalırsa Mosso ancak son karar sizin...:)

• Beğen
Soner sağolasın

Dediğinde haklısın... Kırılan kronlar oldu.
Ama o kadrolar amaçları dışında kullanıldıkları için kırıldılar..
Hussar sağlam bi kadro amotör gezi amaçlı bisikletlere bineneler için ideal....

Burada dediğin gibi önemli olan fiyat performans olayı. ancak hussar ve kron xc1000 karşılaştırıldığında yine kron ağır basıyo.
Kişisel kararımdır.
Kendinize iyi bakın.

• Beğen
Geri