Scudo Sports

Kron xc 250

Tunakan Önen

Forum Bağımlısı
Tepki
241
Bisiklet
Salcano
Birçok Arkadaşıma Danıştım Burdada Belki Konumu Okuyanlar Görmüştür Birkaç Arkadaşımızın Tavsiyesi Bisikletin Kötü Olduğunu Söyledi Haksızda Sayılmazlar Bende Araştırdım Ve Benim Arkadaşımda Olup Kullanmış Olduğum Kron XC 250 Almak İstedim. Sizce Kron XC 250 İçin 620 TL İyimidir Değilmidir Bisiklet Özellikleri Aşağıda http://t1310.hizliresim.com/1g/n/ts9f8.jpg

Kadro:7005 Alüminyum
Ön Süspansiyon:Kron Neo Preload
Vites Sayısı:21 Vites
Arka Vites :Shimano Tourney TX35
Vites Kolları:Shimano STEF40
Ön Vites:Shimano FDTZ30
Arka Dişli:Shimano MFTZ21 7'li
Aynakol:Shimano FCM131
Fren Seti:Logan Disc Fren
Göbek Seti:Men Joy
Zincir :KMC-Z50
Gidon :Kron Neo
Boğaz :Kron Neo
Sele Borusu :Kron Neo
Sele Kelepçesi:Kron Neo
Sele:Kron Neo
Boğaz Yatağı:A-Head Over Size
Elcik:Velo
Lastikler:Rubena Scylla Sport
Jantlar:Kron Neo
Pedal :Feimin Alüminyum

Scudo
V fren alın rahat edin alt seviye disk frenler çok sorun çıkarıyor.

80 lira daha ekleyip XC 500 V-fren modeli alın derim.

Arka aktarıcı bir üst sınıf.
Vites sayısı 24
Göbekler Shimano
Kilitlenebilir maşa

• Beğen
Tepkiler: gok
@Fatih Çetin aynen katılıyorum.

Kesinlikle düşük seviye disk fren tavsiye etmem. Ekipteki arkadaşlar XC 150 var. Her turda mutlaka frenler sorun çıkartıyor.

Biraz daha bekle bence 2-3 hafta sonra fiyatlar dahada ucuzlar ölüme pazarlıkla kronxc500 hd falan alabilirsin.

@Fatih Çetin

bu özelliklerin bulunduğu başka bir marka yada model öneririm çünki geriye sadece kadro kalmış değişmesi gereken...

Kron'un kadroları iyidir, hoştur. Ancak o fiyata XC 250 MD yerine azıcık daha ekleyip V brake XC 500 almanız daha sağlıklı olacaktır. İlerleyen zamanlarda da maşa ve tercihe göre aktarıcı değişiklikleri yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: gok
@vahapaydin

Çok Güzel Bir Model XC 500 Ama Parası Beni Aşıyor :/

(link) v-frenlisi.Hd fren takıntısı yapmana gerek yok.Modifiye yapmana gerek yok.Çünkü kilitlenebilir maşa var.Donanım shimano.

@Tunakan Önen

Bütçen tam olarak nedir kardeşim? XC 500'ü çok uygun fiyata alabiliriz sana. Arkadaşımız Nihat Bisikletin linkini vermiş, kendilerinin bana indirim sözü de var. İstersen gel, güzel bir pazarlık da yaparız senin için.

Kadro boyu uyuyorsa bu donanımı bu fiyata bu taksitle bulmanız imkansız. (link)

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Aynen para ekleyip alabilirsin ama herkes de mekanik frenleri kötülemiş. Bende XC150 MD var frenlerden memnunum. Bakımını yapınca sorun falan çıkarmıyor. Ama şuan elimde para olduğu için hidrolik fren alacağım. İleride öyle yükseltme planın varsa v-frenler daha pahalı olur sanırım. Göbekler jantlar vb. masraf çıkar. Ama sizin kararınız. Şimdiden hayırlı olsun.

@vahapaydin

650-700 Ve Bende V Fren Sevmem İlla Disk Olacak :D Yani Buda Parayı Kabartıyor

@Tunakan Önen

mekanik disk fren, v frenden çok farklı bir performans sağlamaz. daha çok sorun çıkartır, daha masraflı bakım gerektirir...
hatta sana katacağı yaklaşık 1 kg ek ağırlıktan dolayı performansı aşağı bile çeker. hidrolik disk çok eğimli yerlerden ineceksen gereklidir... normal günlük kullanımda da bu kadar uç seviye eğimlerde süreceğini sanmam. v fren rahatlıkla yeterli olacaktır.

fiyat/performans oranı en yüksek bisiklet şuan astro 270sv

ancak illaki disk olsun diyorsan da hidrolik disk frenli astro 212hd'den aşağısına bakma 700 bütçen varsa.
(link)
(link)

ikisi de f/p oranı en iyi bisikletler bu bütçede.

@Tunakan Önen

Disk fren tercihi yaparken sadece artılarına bakmayın. eksileri de göz önünde bulundurun derim.

Artıları

Yağışlı havada güvenli frenleme
Daha az kuvvet ile frenleme
Daha uzun aralıklarla periyodik bakım.

Eksileri

Bakımı zor ve pahalı (V-frene göre)
Seyir esnasında fren arızası sebebiyle yolda bırakması
V-Frene göre ağırlık bakımından daha büyük olması (bisikletin toplam ağırlığının artması)

Mekanik disk frenlere hiç bakmayın. Benim görüşüm mekanik disk fren sadece gösteriş amaçlıdır (özellikle de cross bisikletlerde kullanılan Avid BB serisi ve dengi frenler hariç)

XC500 V-fren kullanıyorum. Arka papuçları 3 renkli baradine ile değiştirdim. Yağmurda da kullandım. Odukça memnunum.

XC 500'ün maşası çok kaliteli olmamakla birlikte kilitlenebilir olması ciddi avantaj.

@Fatih Çetin

arkadaşın bütçesi ile alınabilecek salcanolarda xcm gidondan kilitli maşa bulunuyor. bu açıdan bakarsak kilidi maşanın üstünde olan ve performansı düşük olan bu maşa ile xc500 pek avantajlı olmuyor bu fiyat aralığında. xc250'ye göre iyi olsa da f/p olarak halen kötü.

Tebrikler aynı konuda 1.257.483üncü, aynı başlıkta 125.658inci konuyu açtınız.

Ama bizlerin sizlere vereceği farklı bir cevap yok. Eskilerden birini yazdığımı farz edin.

Arkadaşlar bu bisiklet dağ bisikleti diyende var arazi bisikleti diyende. Bu hangi gruba ait?
Yeni başlayan için md modelleri uygun mudur? 650 ye bitane buldum letgo dan

Geri