Scudo Sports

Kron XC 250 yi nasıl geliştiririm

gmfaruk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.377
Bisiklet
Kron
Yazın nasip olursa istanbul londra Turu yapmayı planliyorum
Bisikletteki dandik parçaları fiyat/performans bakımından kaliteli parçalarla değiştirmek için tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
lastik olarak schwalbe maraton 2.0

Kadro :7005 Alüminyum
Ön Süspansiyon :Kron Neo Preload
Vites Sayısı
:21 Vites
Arka Vites :Shimano Tourney TX35
Vites Kolları :Shimano STEF40
Ön Vites :Shimano FDTZ30
Arka Dişli :Shimano MFTZ21 7'li
Aynakol :Shimano FCM131
Fren Seti :Logan V-Fren
Göbek Seti :Men Joy
Zincir :KMC-Z50
Gidon :Kron Neo
Boğaz :Kron Neo
Sele Borusu :Kron Neo
Sele Kelepçesi :Kron Neo
Sele :Kron Neo
Boğaz Yatağı :A-Head Over Size
Elcik :Velo
Lastikler :Rubena Scylla Sport
Jantlar :Kron Neo
Pedal :Feimin Alüminyum

Scudo
bu bisiklete yatırım yapçanıza kalite bir tur bisikleti alabilirsiniz hem sizi yormaz hem daha konforlu gidersiniz

kron 250 var bende de malesef normal yolda çok fazla yoruyor. daha hafif bisiklet almanız lazım. yoksa değil londra kopruyu zor gecersınız :))

xc500 kullanmış birisi olarak size tafsiyem satın başka herhangi bir marka yeni bir bisiklet alın . Hele ki uzun tura çıkacaksanız daha kaliteli markalara yönelmenizi tafsiye ederim. Fuji specialized scott trek vs.

@Oğuz han T

@Alatay Alparslan
Yazin elimekac para gececegi belli degil ogrenciyim(lise4) sponsor buldum ama kac para verir ondan da emin degilim bisikletin ustunde oynamak daha iyi olur diye dusunuyorum

@Melih Çolak
Hocam maddi durum neyi gosterir belli olmaz
Adi parclari kaliteli f/p urunlerle degistirmek istiyorum tavsiyeleriniz onemli simdiden tesekkurler

yapcanız masrafla yeni bisiklet alın daha karlı iş yapmış olursunuz çok para gider tek tek toplamaya kalkarsanız kabaca orta halli bir set 600-700 tl orta halli bir maşa 500-600 tl lastikler değişicek belkide jant göbekleride değişmek zorunda kalıcak alcağınız sete bağlı

Bisikleti yülseltmen yeni bir bisiklet almaktan daha masraflı olacaktır.Eğer bu turu illa yapacam diyorsan bi şekilde o yola gelecek bir bisiklet almalısın.Sadece lastikleri değiştirsen sana masrafı en az 200 lira olur zaten.

@Hakan Boz
peki devamında hangilerini değiştirmemi tavsiye edersiniz

@Hakan Boz
@Melih Çolak
hocam bu bisiklette şuan ısrarcıyım lastik dışında diğer upgrade için parça tavsiyerinizi bekliyorum

dağ bisikleti ile tur yapıcam diyorsunuz ısrarla peki , vites sistemini değiştirsin komple full deore alırsın yeter diye düşünüyorum maşayıda sabit yapabilirsen süper olur sert araziye girmemek şartıyla

Su yaziyi ve yazinin oldugu siteyi incelersen yardimci olur sanirim:

(link)

Lastik jant ve göbekleri maşa belki isteğe göre en kötü aynakol ü deore yap istediğin yere sür. Mtb ile de tür yapılır yapılmaz diye bişi yok Gurkan genç de bir 26 lik bisiklet ile dünyayı dolaşıyor. Herşey kafada biter her kadro ile yaparsın azıcık okuma ile tourney sistemler ile dünyayı dolaşan adamlar var kesin hüküm vermeyin insanlara..

Bana kalırsa 2kilo civarı 36 ön 40 telli arka jant sabit rigid maşa ve 150 yada 1.75lik maraton Lastik ve yaklaşık 100 litrelik hacmi olan Çantalar.. Ve en önemlisi,,, herseyden önce kendine inanan bir kalbin olması yeterlidir

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Yavuz SOYLU
hocam jant değiştirmelimiyim
zahmet olmazsa alıcağım parça isimlerini link vb olarak atarmısınız ayrıca en ucuza nerden getiririm lastik olarak schwalbe maraton alıcam YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM Bİ İNGİLİZ SİTESİ Mİ NE VARDI BELLİ FİYAT ÜSTÜNDE BEDAVA KARGO VERİYODU ADINI HATIRLASAM Bİ

değiştirirsenz iyi olur. şuanki jant setiniz no-name ne kadar ağırlık kaldıracak? ne kadar çukurlara ve yolun yapısına direnç gösterecek? 36 tel kullanan insanlar bile tel kopartıyor. yeterli seviyede akort bilgim var kaseti çıkarıpher seferinde yaparım derseniz sizin seçiminiz olur.

ben (link)'dan alıyorum çoğunlukla 100 eur u geçerse bedava gönderiyorlar. ve ebay kullanıyorum bana yetiyor.

ekipman listesini incelersen fikir edineceksin.
(link)

Listeye göre degsim uzun tur icin söyle yapila bilir.

Kadro: 7005 Alüminyum = Kaliyor
Ön Süspansiyon: Kron Neo Preload = RS Reba yeterli olur
Vites Sayısı: 21 Vites = 27' ye cikar
Arka Vites: Shimano Tourney TX35 = En az Deore ve üstü
Vites Kolları: Shimano STEF40 = En az Deore ve üstü
Ön Vites: Shimano FDTZ30 = En az Deore ve üstü
Arka Dişli: Shimano MFTZ21 7'li = 9'lu Shimano
Aynakol: Shimano FCM131 = En az Deore ve üstü
Fren Seti: Logan V-Fren = Pedleri degiserek yeterli olabilir
Göbek Seti: Men Joy = ?
Zincir: KMC-Z50 = ?
Gidon: Kron Neo = Kalabilir
Boğaz: Kron Neo = Kalabilir
Sele Borusu: Kron Neo = Kalabilir
Sele Kelepçesi: Kron Neo = Kalabilir
Sele: Kron Neo = Uzun tur icin iyi bir Brooks sele
Boğaz Yatağı: A-Head Over Size = Kalabilir
Elcik: Velo = Rahatsa kalabilir
Lastikler: Rubena Scylla Sport = Turcu Arkadaslardan Öneri almani tavsiye ederim
Jantlar: Kron Neo = Yorum yok
Pedal: Feimin Alüminyum = ?

?: Yaniniza yedek alabilirsiniz, üzerindekiler gitdigi yere kadar kullanin
Yorum yok: Kron Neo setin nasil olugunu bilmedigim icin yorum yapmak istemiyorum

Degisecek parcalari ucuz ve iyi olarak yazdim, simdi birazda kendiniz arastima yapabilirsiniz. Marka ve modele göre, forumda ve googlede arastirma yapabilirsiniz. Böylece linkleri bulabilirsiniz.:harika:
Tura uyumlu, ucuz yollu yazdigim degsiklerle yapila bilir ama yinede iyi bir tur bisikletinden ucuza gelmez size. Size tavsiyem israrinizdan vazgecin ve kendinize uygun bir tur bisikleti alin derim.
Sposor buldugunuzu yazmissiniz, Sponsorunz size hic bir yardimda bulunmuyormu?

Valla yolda rezil olmakta var yolda bir jant telin kopar bir göbek dağılır bir aynakol yamulur herşeyi düşünmen lazım murat abi dediyse birşey biliyorda diyordur...

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Murat Cömez
@Yavuz SOYLU
hocam sponsor(babamın bi arkadaşı ayarlıcak) yardımı yazın öss sonuçlarına göre yapıcak elimdeki bisikleti satamam(turdan sonra vericem) 700 800 tl ye bu bisikleti baya iyi bi hale getiririm 1000 tl ye aldığım tur bisikletinden daha iyi olucağını düşünüyorum
yardımlarınız için teşekkürler tek tek hepsini alıcam
yüreklendirdiğiniz için teşekkürler

Geri