Scudo Sports

Kron XC 250 hakkında

kesinlikle hidrolik seti arazide biraz fazla kullandığımdan istedim çünkü arazide vfren veya mekanik pek kullanışlı olmuyor..şimdi bende jant bakıyorum uygun bulursam 28 jantıda alıcam.

Scudo
merhabalar
forum da yeniyim.bende de 2009 kron xc 250 var
bisikletimi seviyorum ama adada oturduğumdan yokuşlarda üzerindeki standart 1.95 lastikleri ve iki bilezikli kısa gidonuyla çok yoruyor.
satıp yol şehir bisikleti alayım diyorum ama şu an iyi bir şey almaya imkanım yok.
sorum şu 1.50 lastik ve gidon yükseltme aparatı ile buna devam etsem biraz olsun farkeder mi ??
bisikletim resimdeki.
ayrıca 400 tl ye hepsiburada .com da ingiliz markası denen (claud buttler) bir şehir bisikleti buldum ama kalitesi fiyatına göre ve kronu satıp alaya değer mi sizce?
ya kronu satıcam bunu alıcam yada krona 1.75 veya 1.50 daha ince lastik alıp gidonuda yükseltme boğazıyla yükseltip kambur kullanmaktan kurtulacağım.
fikirlerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• Fotoğraf0149.jpg
    Fotoğraf0149.jpg
    117,1 KB · Okunma: 78
  • claud buttler1.jpg
    claud buttler1.jpg
    80,7 KB · Okunma: 69
  • Beğen
Tepkiler: Tolstoy ve 2265124
@blackman123 Hocam öncelikle merhaba. Bisikletinizdeki lastikleri 1.50 ince lastikle değiştirirseniz elbet büyük farkları olur. Gidonunuz da rahatlığınızı artırır. Ama 400 Tl ye bulduğunuz bisiklete de gelince xc 250'niz ondan çook daha iyi. Hiç bulaşmayın bile yani. Sadece lastiklerinizi değiştirin yeter.
Bu arada yokuşlar fazla kondisyon ister hocam bu yüzden kondisyon yükselmeye de çalışın.

• Beğen
Tepkiler: blackman123
@ozkanyksl
Cok guzel bi tur bisikletine cevirmissiniz benim gibi xc250 benzeri kullananlara guzel bi ornek olmus

@xxkowboyxx cevabınıza gerçekten çok teşekkür ederim.benimde aklıma yattı bizim buradaki bisikletçi abiyle konuştum elinde ince lastik yokmuş pazartesi gelecek dedi ama iç lastiği değiştirmeye gerek yok dedi onu anlayamasam da bir çift ince lastik (cst marka sanırım) ve gidon yükseltme aparatı ile 100 tl civarı bir masrafa daha rahat kullanımlı bir makinam olacak yarın. 20 tl civarına birde arka ek oturak taktırmsam sanırım hoş olacak.
renk ve markayı çok sevmeme rağmen resmen bisikletden soğumuştum adanın yokuşlu yollarında eziyetdi.
bu arada tabii kondisyonda çok önemli 7 8 sene önce ki yaş ve kilomda kondisyon harikaydı ama su anda 95 kilo olarak zorlanıyorum:)
bakalım yaptırdıktan sonra fotolarını buradan paylaşırım.

bu arada benim bisikletin kadro boyu bana uygun mu bilmiyorum alırken kayınbiraderim sıfır aldı arkadasından ben parayı verdim ona:)
benim ki kac inch kadro nasıl öğrenebilirim? boyum 1.81 1.82. kadro boyu için nereyi ölçmek lazımdır?

Magerange dişliyi nasıl bilirsiniz? Kullanan var mı?

@blackman123 Hocam kadro boyu aynakol orta göbek kısmından sele mandalının üst kısmı esas alınarak ölçülür. Cm ve inch cinsinden ölçebilirsiniz. Kendinize göre kadro boyu da öğrenmek için google'da kısa bir araştırmayla öğrenebilirsiniz.

@xxkowboyxx cevabına çok teşekkür ederim.ölçeceğim.
bu krona 1.75 mi 1.50 mi lastik taktırayım kararsız kaldım 1.75 mevcut 1.95 e göre çok farketmez mi acaba 1.50 bu gövdeye çok ince mi kalır onun kararsızlığı içindeyim

@blackman123 Hocam 1.95 dişli lastiklerden 1.75 dişsiz lastiklere geçeceksiniz çok farkeder. 1.50 tercihi size kalmış ama jantınıza ve bisikletinize göre biraz fazla ince olur gibi.

@xxkowboyxx anladım evet 1.50 sürüşte daha rahat olsa da bende bakıyorum benim kadro ön maşa ve jantlara göre çok ince kalır gibi geliyor.birde 95 kg bir adam olarak arka teker altımda çok ezilir gibi geliyor. 1.75 dişsiz bir lastik taktırmak bana da daha mantıklı geliyor.bakalım birde bisikletçiye tekrar soracağım taktırırken.ayrıca sanırm 1.50 lastikleri genelde 28 jantlara takıyorlar.
aslında kafamdaki ilk ebat 1.75 di de yukarıda ki ozkanyksl nickli arkadas ben 1.50 taktırdım yazmıs acaba bende 1.50 mi taktırsam dedim.gerçi o jantlarıda değiştirmiş ben jantları ellemeyeceğim.yüksek ihtimal 1.75 taktırırım.

@2265124 bence ne kadar iyi kalitede olsa 500 tl hele ki ikinci el bir ürün için fazla.bu paraya hadi 100 200 daha konup orta şeker komple bisiklet alınıyor.bu fiyata almayın bence

• Beğen
Tepkiler: 2265124
@xxkowboyxx kusura bakma telefonum bozuldu o yüzden fotolarını çekemedim. lastik konusuna gelince bence michelin country rock aldım 1.75 ölçüsü ben çok araştırdım ve pek memnunum arazide 10 numara yoldada gayet başarılı.tavsiye ederim.

@blackman123 bence bisikletin gayet iyi kronu hor görme...;)

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Kron xc 250 için maşa öneriniz var mı üzerindeki gerçekten çok kötü?

@earibakir yok canım bisikletimi seviyorum bende kondisyon kalmadı kilodan yoruyor kerata onu hafifleteye uğraşıyorum biraz olsun sadece:)

Rock shock ın giriş modelleri nasıl xc 32 fln tam olarak anlamıyorum maşalardan ama?

Ben arazi kullanımını seviyorum o yüzden iyi bir maşa lazım .Tavsiye edebileceğiniz ürün var mı? Ağırlık ta önemli ama konfor ve dayanıklılık benim için daha önemli

Model ya da link olabilir

suntour maşalar fiyat performansda en iyisi diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: 2265124
Geri