Scudo Sports

Kron XC 150 hakkında

Xc150 kadrosuna değer mi?

• Toplam katılım
    28
bu bisikletin tasarımını çok beğeniyorum performansı yüzünden pek sevilmiyor buralarda

Scudo
@Gültekin R. Demirkaya

eve geldiğimde xc250 almadığıma pişman oldum mu ? eh... 100 lira daha verip altus ve kilitlenebilir maşa özelliğini seçmediğim için hafiften bir pişmanlık yok değil. ancak kadrosu daha çok hoşuma gitti ve duygusal davrandım :D mantıklı olan (bütçem yeterli olacağı için) xc250 almaktı. ki zaten lastik ve fren derken xc250'ye vereceğim parayı harcamış oldum. en azından artık bisiklet süremediğim için huzursuz olmuyorum :)

@umut bayır
performans fiyat olarak olmasa da tasarım fiyat olarak güzel :D

@Şevket Akça

Şöyle Söyleyeyim 2013 modellerde geçişlerde sert bir ayna kol ile orta ayıracı sürekli ayar kaçıran shimano vardı. Maşası ise düz, sertlik ayarı olmayan ve boşluklu idi. Göbeği açık bilyeliydi yani rulmanlı değildi. Xc 250 ile yanlış hatırlamıyorsam 150 tl fark vardı ve bahsettiğm parçalar sorun çıkartıyordu. Haliyle pişman olunuyor. Bu parçaları daha fazla masrafla değiştirince daha da üzülüyor insan. Yanlış anlaşılmasın Kron'u kötülediniz yok modellerin renk tasarımı göz alıcı

• Beğen
Tepkiler: Şevket Akça
kron Türk arkadaşlar.önceden beylikdüzünde idi üretim şimdi benim çalştığım fabrikanın tam karşısında tuzla organizede...ayrıca 2015 modelleri de bence çok güzel ,tx serisini çok beğendim

• Beğen
Tepkiler: M.J.
merhabalar tekrar.

dün çanakkale'de yaptığımız turda tulpar1'imi arazi şartlarında da test etmiş bulunuyorum :D
gayet memnun kaldığımı söylemem mümkün. mtb'yi kullanmam gereken yerde kullandım, verim aldım. daha demin genç bir arkadaşımız soruyordu bu modeli. alabilir.
toz toprak olduğumuz zaman v frenler neredeyse %40'lık bir oranda destek sağladı. gerisinde ön görü olarak 15-20 saniye önce davranıp frenleme yapmam gerekti bu da keyfi düşürdü doğal olarak.

aksiyon kameram olsaydı çok daha iyi açıklamış olurdum. dişsiz lastiklerle güzel ve eğlenceli bir arazi sürüşü mümkün. güzergahımız yoldu çoğu zaman :/
fren ve vites telleri epey gevşedi bunu belirtmem şart. diğer ürünlerde nasıl olur bilemem. ancak benim gün sonunda 3 tel (ön aktarıcı, arka fren özellikle) de sarkmaya başlamıştı.

kilitlenemeyen maşaya gelince. arazi şartlarında darbeleri aldıktan sonra alıştı sanırım ve şaşırtıcı bir şekilde artık çok daha iyi performansı.
yine de bana yetmiyor. uygun fiyatta elden çıkarırım yoksa idare etmenin bir tık üstünde keyifle sürebilirsiniz, sürebilirim.

Dosyalar

• IMG_20150221_142550.jpg
    IMG_20150221_142550.jpg
    156,4 KB · Okunma: 38
Bu bisikletin MD versiyonunu 1 senedir kullanıyorum. MD frenleri tam bir rezalet, berbat desem yeridir.
Çok uğraştırdı beni frenleri.

Vites geçişleri dediğiniz gibi jilet gibi değil ancak atıyor mu sorusuna atıyor diyebiliz.
Maşasından falan zaten memnun değilim :)

Amatör zamanında görüntüsüne kanıp aldım. Yinede bu fiyata daha iyi bir sıfır bisiklet kolay kolay alınamıyor.
Ayrıca xc150'nin tasarımı da çok hoş.

Ben şuan 1 milyar para harcadım ve çekiş sistemini, göbekten tut aynakola, vites kollarından zincir ve rublesine kadar, arka aktarıcısına kakadar üst seviye parçalar ile değiştirdim.
Parçalar elimde ancak takmadım henüz.

Aşağıdaki 150 benim olur :

20141213_155925.jpg

Merhaba yeni uye oldugum icin konu acamiyorum, suanda 4 yillik bianchi scorpion D model bisiklete sahibim ve bayada kas yaptim saolsun yokuslarda dana gibi agir oldugu icin ve zamaninda pekte anlamadigim icin donanimdan 18.4 kg celik kadro onu almistim bianchi ve shimano diye. Suanda kron xc150 bakiyorum bendeki mekanik kotu dendigi icin v fren bakiyorum .Sizce cok buyuk bi fark hissedermiyim baktim ozelliklere ikisindede tourney var bu canimi slklyor ama verebilcegim en fazla 900tl ne yapicagimi da sasirdim. 0 xc150 mi alayim V fren Yada 2012 kron xc2000 mi alivio setli 2.el bana bilgili biri akil versin lutfen tesekkurler. Haftada en az 3-4 gun bisiklete biniyorum onemsedigim icin daha iyi bisey almak istiyorum gunde ortalama 20-25 km yapiyorum bindigimde.

@Axtech dolar kuru yüksek olduğu için kron fiyatları çok yüksek. Carraro modellerine baktınız mı?

@turkkeyp acikcasi simdi baktim ama tabikide kadrolari daha saglam oldugu icin daha pahalilar butcemi zorlayip 1000 yapabilirim , kredi kartim olmadigi icin nakit alicam ondan biraz sikinti butcemi dahada arttiramiyorum ama carraro dada yine tourney geliyor . Aslinda 29" jant istiyorum oncelik ama 26" da olur.bu yuzden 2. Ellerede bakiyorum.sizce nasil yapmaliyim 2.el en az acera yada alivio sistem mi yoksa 0 galiba tourney oluyo :/

@Axtech
Hocam eger şehir içindeyseniz veyahut normal toprak yollaarda sürecek iseniz bence dağ bisikleti almak boşuna hamallık olur görüşündeyim. Yerinizde olsam kilitlenebilir maşalı bir hibrit bisiklet alırdım. Örneğin Carraro sportive 224, 225 bu modellere bakmanızı şiddetle öneriyorum.

@macasxxx yalan olmasin %95 sehir ici arada sirada kucuk orman ama eskide durucak ormana eskiyle gidebilirim.Simdi mantikli dusununce hamallik olur aynen carraro225 1200 civari demisler acikcasi onu alamam ama 224 u alabilirim aklimda suan cok mantikli durdu.Farki ciddi anlamda hissetmek istiyorum o zaman daha hafif sehir bisikletlerine bakayim gerci yarinda kron xc2000 sahibiyle goruscektim ama 900e full alivio set birakicak 2012 de almis pek binmemis ama kron un masalarida biraz kotu diyolar hani en azindan SunTour bile degil baska ne olabilir alternatif carraronun yanina

@Axtech
Öncelikle şunu bilmelisin ki alivio elbette ki altus-tourney kullanan sıfır carraroya göre daha iyi nedense kime sorsan çok az kullanıldı diyor, sanki beyefendiler kullanmamak için almış gibi :D adam 3 yıl önce almış az kullanıldı diyor sırf satılamsı için. Açıkçası bazı istisnalar haricinde böyle şeyler komik geliyor. Bence sen de benim gibi başlangıç seviyesi düzgün bir şey arıyorsun, ben yaklaşık 1 aydır bisikelt arıyordum 9 yıldır bisiklet kullanmıyordum hayırlısıyla pazartesi günü carraro sportive 225 kargoyla geliyor ben 1000 e nakit aldım siteden. ve altus tourney vites grubu olduguna bakma kadrosu baslangıç için kaliteli ve açısal olarak da çok iyi. Görüntü için ise eşsiz bir parça.

SPORTİVE 225 İN FOTOSU
https://i.hizliresim.com/7kgoGN.png

Başka alternaatif başlangıç için alınabilecek markaları soracaksan eğer; benim için kadrodan çok donanım öneml idiyorsan carrarodan birazcık daha kötü kadro maşası olan salcanoya bakmanı öneririm cidden daha ucuzdur, ama ben şahsen carraroda sonradan yükseltmeler yapmayı düşündüğümden saniye beklemeden sipariş verdim.
Ayrıca mosso, sedona nın hibrit modellerine de bakmalısın. Neden hibrit dersen genelde alüminyum kadroya sahipler ve maşaları süspansiyonlu oldugundan uzun yollarda bileklerinde yük hissetmezsin ve yolda yağ gibi akarlar.

ben 1 ay önce Kron xc150 aldım 700 TL verdim. Ekipmanlar hariç tabi fiyatlar çok yükselmiş. Geçen gün 110 KM gittim aslında amacım Trabzondan Tireboluya gidip kamp kurmaktı ama erken donmek zorunda kaldım. Bunu neticesinde Tireboluya 20 km kala dondum. Yani durmaksızın 110 KM surdum. Vites bana sıkıntı çıkarmadı desem yalan olur. arada ses geldiği oldu ama genel olarak sorunsuz bir yolculuk oldu. Üzmedi beni. Selametle

Dosyalar

• P_20150507_160033.jpg
    P_20150507_160033.jpg
    115,6 KB · Okunma: 24
  • P_20150507_155602.jpg
    P_20150507_155602.jpg
    144,2 KB · Okunma: 25
  • P_20150507_151143.jpg
    P_20150507_151143.jpg
    89,3 KB · Okunma: 26
Aynen bende kadroyu iyi ariyorum. Diger ekipmanlar zamanla upgrade yapabilirim. Sportive 225 - kron tx250 yada tx500 veya sedonadan benzer bakicam.kadro iyi olsun yukseltirim zamanla bu arada tesekkur ederim gelen herbiriniz icin hala yoruma acigim ama aklimda sekillendi artik bu 4 luden birini alicam allahin izniyle yarin en ucuza bulabildigim yerden

@Axtech İkinci ele soğuk bakmazsan, 900-1000 liraya 2013 xc1000 bulabilirsin. Sıfır bisklet alırım, bileşenleri daha sonra yükseltirim diyorsun. Hem şuan dolar yüksek hem de üstündeki bileşenler satarken değer kaybedecek alacağın bileşenler sıfır olacaksa onlara da bir ton para vereceksin. İkinci el olur dersen git birkaç bisiklete bak canlı canlı, temiz kullanılmış bulabilirsin belki.

@F.YILDIRIM yarin bi gidip xc2000 e bakicam adama ayip olmasin diye ama kafama yatarsa onu almayi planliyorum.Isin acigi parayi kendim biriktirdim ve nakit alabiliyorum ondan yukarisina cikamam yine bi xc2000 e bakim sahibi 900e birakiyor ogrenciyim diye en son yarin bi test edicem.bide bisikletin yaninda ne istemeliyim ben hic 2. El almadimda fatura arayip sordum olmadigini soyledi acikcasi kronun yeride faturasizkende %10 indirim yapiyor ondan mantikli geldi ama calinti felan olursa basima bela almiyayim

Ben fiyat avantajı olduğu için ikinci el önerdim, hiç 2.el bisiklet almadım. Tecrübeli üyeler bu konuda yardımcı olacaklardır. Yanınızda biriyle gidin, ortak bir noktada buluşmayın sahibinin işyeri, evi vs. bir yerde buluşun. Gerekirse kendinizi güvende hissetmek için görüşmenizi kamerayla kayda alın. Adamın hal ve hareketleri hoşunuza gitmezse, söylediklerinde tutarsızlık varsa almazsınız zaten.

• Beğen
Tepkiler: macasxxx
Tamamdir ben tesekkur ederim hepinize her bir yorum icin yarin almis olurum buradan paylasicam konu acamadigim icin

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Evet arkadaslar sonunda daha iyi bi bisikletle aranizdayim.butcemin ustunde bi model aldim ama geri kalanini sonra vericem bana guvendikleri icin :)
Acikcasi aklimda hep en kotu kron ve 29 jant vardi bide hidrolik olsa off derken bisikletci arkadasim bana bu istegimi kron xc250 29 jant hidrolik disk ve 18"kadro ile verdi kucuk bir kismi eksik sekilde versemde binerken bu bisikletin harbiden farkli ve super oldugunu anladim. Yalniz bu kitlemeli masa sayesinde bi kitledim kaldirima cikarken bildigin yamuldum yani daha kolay kolay kitlemem. Bisiklet hersey cok akici jantlar buyuk hizli baya ve daha az yoruyor ama manevra olarakta bisiklet bana cokta dezavantajli gelmedi .5 dkda alistim bisikletin karakterine hepinize fikirleri icin tesekkur ediyorum :)))

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    93,6 KB · Okunma: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    77,3 KB · Okunma: 30
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Geri