Scudo Sports

Kron XC 1000 ile kaza yaptım ve kolum mahvoldu!

@askcocugu155

Dostum hemen 155 i arayıp plakasını vereceksin. Bu insanlar sözden anlamaz.

Cunku bir kere mayasında insanlık yok...!

Scudo
@gokdaltercume

merhaba.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=27408&page=2

Bu sayfayı açtıgın zaman göreceksin.

Kesinlikle yasalar önünde butun t.c vatandaşları eşit haklara sahiptir.

isterse porche si olsun. Bisikletle ulaşım her vatandaşın hakkıdır ve herkez bu hakka saygı duymak zorundadır.

Ayrıca kesinlikle küfür ve hakaret içeren konuşmalar yapmayınız size yapılırsada şikayetçi olabilirsiniz.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: sedat ve lindemann
Ayrıca şöyle daha sade bir anlatım.

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için ;

Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 a) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
Madde 66 b) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
Madde 66 c) Yük ve eşya taşınamaz.
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

Ayrıca buraya bu maddeleri ekleyelim. Bisiklet sürücülerinin hakları yasalar ile koruma altına alınmıştır.

Arkadaşlar bugun bir olay yaşadım inanın aklım durdu . İlerden bir araba pati çekerek arabasını yolun sagına dogru kaydırdı ve oradan geçmekte olan bisikletliyi kaldırımda durmakta olan başka bir arabayla arasına aldı. Adamın bisikleti kimbilir ne oldu. Adam baya şanslıymış kurtuldu fakat:(.
Hepimiz büyük bir tehlikedeyiz bize saygılı olmaları gerekir.Sonucta trafikte yayan gitmiyoruz. Aynı motorsiklet gibi 2tekerli vasıta kullanıyoruz ama ciddiye alınması eğitimle olucak birşey daha cok duyuru yapılmalı bunun için.. :(maalesef ki yine yok!!
Daha detaylı kanunlar çıkarsalar belki de bizi sayacaklar ya da sayacaklar:)

@BMX_rider07

ahhh kardeşim çok üzüldüm ama toplumda duyarsız. akşamda ben aynı sekilde olay yaşadım.

Bir arabnın yanından geçtim adam arabayı geçtim diye bana camdan hareket yapıyo yanımdan fırladı gitti.

yaw valla durdum dusundum aklıma söyleyecek baska bişe gelmedi.

@gokdaltercume

gelır ama bıze gulr gecr bn emnım bızm hakkmz fln yok arkdslar bunu boyle bılın:mad:

sevgılı kardslerım aslnda suc bızlerdede var nıye dıye sorarsanız etrafınızdakı bısklt sürücülerine bi bakın baklm kaç tanesı kurallra uyuor bız bu yuzden kndımızı kanıtlıyamıoz ters yoldan grenımı ararsn yanyana 3 bısklte surenımı ararsn,ellrını bırakp surenımı ararsn,arkasna bakmadan donenımı,yoksa yolun ortasından gıdenımı?

walla haklısın aslında aşk çocuğu, ne diyebilirim ki....... bilinçsiz bisikletli de çok maalesef

@gokdaltercume

dıcmz t5ek bsye var 3 yanls 1 dogruyu goturuor sahsn bn kurallara uyarım ve bu forumdaılern bırcgnn da uydunu dusnuom

Evet, yazdıklarını okumakta zorlanıyorum ben askcocugu155
... anlayabilmem için 2-3 keç okumam gerekiyor... acaba yaşımdan ötürü mü ?

@gokdaltercume

valla abıcm hem yasnla ılgılı hemde bn cok hızlı yazdm ıcn arda harf hatalrı olabılıo:D ama ynde ozr dılerm bıraz yazm anlasılmazdr

nSe kny sptrmylmm smd.. byA bi knDan kPtk, mDrtR arKlAr kzmsn bZe sora eHuEhuEhu:D :D

@gokdaltercume
evt bncde:D sımdkı gnclkgn ayrı bı dıl cıkarmıs emo fln bn bılmıom o dılı:D

arkdslr aranızda bnm gecrdm kazya benzr kaza gcrn varsa yazsn bılgılenelım

bnde kaza yapdım geçen sene yaz aylarında bianchi ares wardı kadrosu kırılmışdı aliminyum kaynagı yaptırmaya gitmişdim sanayi mahallesine dönüştede yagmur bardakdan boşalırcasına yağıyordu ama ben kenardan gidiyordum neyse aniden bişey oldu kendimi yerde buldum şuratım fln hep kan içinde ama ne biçim akıo şuratım soyulmuş baya bi takla atmışım o anda şoktayımda ne oldugunu anlamadım allahdan arkadan wuran araba kaçmadı kaldırıp beni arabasıyla hastaneye götürdü 1 gece orda kaldım masrafları fln o karşıladı bisikletimin parasını werdi ben belki bir ihtimal bisikletimi ordaki esnafın biri kaldırıp dükkanına koymuşdur diye 2 gün sonra gittim bakmaya ama bisikletimden eser yoq işte böyle şuratımdaki izler kaldımı dersen az bişey war oda çok inceledinmi anlaşılıyor hastaneden çıkdıkdan sonra ilaçlarıda aldım kullandım baya bi faydası dokundu snde kullan bun yazdıklarımı tüm samimiyetimle yazdım sanada çok geçmiş olsun kardeşim çok üzüldüm bidakine daha dikkatli ol dicem ama karşıdaki dikkat etmeyince senin dikkatinde bi aalama gelmio ne yazikki

@gokhancan

Benimde başıma gelio arada yolun ortasından giderim arabalara inat olsun diye bir şey diyen olursa basarım fırcayı adama.Arabayı gectim diye bağıran olursada bende ederim. Cunku ınsanlarımız kendı havasında bisikletliyi umursamaz takmaz; karşındakı kişinin sesi cıkoosa senin daha fazla cıksın...

Türkiye'deki trafiğe cıkanların %50 doğru düzgun araç kullanmayı bilmio her önüne gelen ehliyet alıo ben şöförum diye trafiğe cıkıo ama bir dönüşte sinyal vereceğini bilmio, nerde nasıl gidileceğini bilmio , yokuşta kaldımı araç'ı kaldıramıo , bazılarıda eşek ölüsü gibi gidio vb... Burdaki bır cok arkim benım gibi arac kullanıodur bu konuda kendileride nasıl davranılacaklarına dikkat etmeli...
Son bir şey haklıysan hakkını sonuna kadar almayı bileceksin bu ister seve seve ister dövüşle kavgayla olur... Yoksa ezilirsin bu trafik olsun hayat olsun fark etmez..
Sözlerimde bazı kelimelerde yanlişlık olabilir.

SAYGILAR

Geri