Scudo Sports

Kron XC 1000 hakkında

Scudo
Arkadaşlar merhaba geçen hafta kron xc 1000 satın aldım ve yetkili serviste bisikletimi toplattıktan yaklaşık 2-3 saat sonra fark ettim ki arka lastiğim sol arka kısımdaki çatala daha yakın duruyor, yani lastik kadroya düzgün bağlanmış olduğu halde dönerken aynı paralelde dönmüyor.

Serviste evime uzak olduğu için bana daha yakın olan ve çok uzun yıllardır bisikletçilik yapan başka bir yere götürüp baktırmak istedim.

Yetkili kişi bana jant ve tellerin sökülerek yeniden örülmesi gerektiğini fabrikasyon hatası bir örüm yapılmış olabileceğini istersem uygun bir ücrete bu işlemi yaptırabileceğimi belirtti.

Bisiklet arka kısımdan hafif yalpa yapıyor ve hızlandığım zaman sanki arkamdan birisi beni çekiyormuş gibi zorlanıyorum.

Bahsettiğim bu konu hakkında sizlerinde fikirlerine ihtiyacım var, tel ördürme ve akor ayarı yaptırarak sizce bu işlem düzelir mi? Yoksa bisikleti aldığım firma ile görüşüp değişim yoluna mı gitmeliyim.

Ne dersiniz?

Teşekkürler.

merhaba arkadaşlar.ben kron xc 1000 almayı planlıyorum artık herkes biliyordur çok konu açtım kusura bakmayın.şimdi bu kron xc 1000 in gidonuda dahil her yerinde kertenkele var.hayır bir kaç yerde olması güzel ama heryerine yapmışlar hele gidondakiler çok can sıkıcı bence.bunları elimle çıkartmaya kalkarsam yada profosyonel bır kişi ye bunları çıkarttırmaya kalkarsam sadece gidondakileri orjinalliği bozulurmu yani bir soru olurmu önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.iyi forumlar , bol pedallar.

Bende Kron xc1000 beyaz var. Gözünüzle görmediyseniz gidin görün derim çünkü gerçekten güzel duruyolar.

ben site yardımıyla alış veriş yapıcam çünki en yakın kron satan 200 km felan uzaktadır :) gerçekten güzel duruyorsa çıkarttırmam aldıgımızda görücez yardımlarınız için teşekkürederim.

Yani benim hoşuma gitti inşalah siz de beğenirsiniz beğenmezseniz suçlu duruma düşmiyim de :D

yok düşmessiniz :) benim öğrenmek istediğim çok abartılıymış gibi duruyomu kertenkeleler çünkü her yerinde var baktımda :)

Bende aldım XC 1000 ve gereksiz yere abartmışlar..XC 500 ü kardeşime verdim onda ki kertenkele işlemeleri çok güzeller..Az ve sade olmuş.

XC 1000 de gidona iki tane gidon boğazına iki tane abartmışlar..Beni rahatsız etmiyorlar ama ben de dikkat ettim sizin gibi..

@emin tak

evet aynı fikirdeyiz dediğim gibi çok abartıya kaçmış.kadroya 1 tane yeterdi.daha sele borusundada var :)

bende de var xc 1000
ricthey ile değiştirdim
kertenkele değil de tasarımı hoşuma gitmedi
orijinali oldukça hafif
yeni taktığım ağır

Aynı sorun benim yol bisikletim carraro dolomiti de var.Bir engel teşkil etmiyor ama lastiği söküp sağa doğru bastırarak qr kapattığım zaman fren bacaklarına tekrar ayar yapmam gerekiyor zaman içinde tekrar eski haline geliyor.O kadar yakın ki lastiğin üzerindeki ince kılcal lastikler sol demire sürtmekten demiri siyahlatmış :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim yalnız xc 1000 almadan önce başka bir mağazada görüp beğendiğim xc 500'de yine aynı sorun vardı. Bu durum genel mi yoksa sadece bana mı denk geldi bunu da bilemiyorum.

inşallah alınca begenirsin. çünkü sökmesi zor olabilir :)

örnek vermek gerekirse bendeki salcanonun kadrosundaki salcano yazısını neye yapıştırmışlarsa artık ne kullanırsan kullan çıkarmıyor :D ama gidondakileri asetonla Ayhan Cihangir çıkarmıştı ama matlaşma oldu yani parlaklığı gitmişti. kronda da öyle midir bilmiyorum

Uzun yıllardır kullandığım Sedona Borlam da bu sorunla bir ay önce karşılaştım, dış lastik sökülerek jant tellerinin yuvalarında herhangi bir sorun olup olmadığına bakılarak iyi bir akort yapılması gerek akabinde ise lastik tekrar takılırken lasitğin janta düzgün oturmasına dikkat edilerek milin doğru orantılı olarak sıkıştırılması gerek. Eğer sorununuz devam ediyorsa bisikleti aldığınız firmaya götürünüz. Kaskınız takılı yolunuz açık olsun

bende kron xc 250 var gidon üzerinde ki kertenkeleler aynı bildiğim kadarıyla ve size kötü bir haber vereyim onları çıkarmanız imkansız gibi. daha doğrusu zımpara yapıp verniği ve boyayı kazımanız gerekebilir. sonrasındada haliyle yeni boya ve vernik işleriyle uğraşmalısınız. görüntü konusundada size katılıyorum birde kertenkeleleri biraz garip yapmışlar dikkatli bakmayınca çiçek böcek gibi duruyor :D size tavsiyem benim yaptığım gibi gidon ve gidon boğazınızı değiştirmeyi düşünmeniz.

Eğer lastiği çevirdiğinde 8 çiziyorsa akort gerekir fakat düz ise göbeğin bi tarafı daha ilerde takılmıştır yapman gereken bi ingiliz anahtarıyla yakın olan kısmın vidasını açıp biraz daha ileri götürmek.

Geri