Scudo Sports

kron ve salcano arasında yardım edebilir misiniz?

EgemenOzan

Üye
Tepki
31
Öncelikle merhaba arkadaşlar.Bisiklete yeni başlayacağım.Bir bisiklet almak istiyorum ve bütçem 500-600 lira arası.İlk tercihim kron xc250'ydi.Fakat forumda bu bisiklet ile ilgili okuduklarım beni yeni bir arayış içerisine yöneltti.Daha sonrasında yorumlar doğrultusunda salcano ng650'ye baktım o da hoşuma gitti.Arkadaşlarıma sordum çoğu kron dedi fakat bir arkadaşım yetkili satıcısıyla görüştü ve kronların 2012'lerinin çok iyi olmadığını öğrenip bana aktardı.sizce bu bisiklet arasından hangisini tercih etmeliyim ve ya bu fiyat aralığında başka bir öneriniz var mı? iyi forumlar :)

Scudo
Merhaba,
Bu konu forumda çokca tartışılıp paylaşıldı. Daha detaylı bilgileri diğer konuları arayarakta bulabilirsiniz. Şöyle bir durum var. Bütçeniz nakit mi? taksitli halimi? Ayrıca 500TL ile 600 TL arasında bisiklet seçenekleri daha fazlalaşabilir. Çünkü belki 670 TL lik bir bisikleti nakit 600 TL ye alabilirsiniz. Ondan dolayı fiyatı iyi belirlemeniz gerekiyor. Bunun içine aksesuarların fiyatıda dahil mi? Aynı şekilde aksesuarlarda ortalama 100 TL civarı tutar. Dha net bilgiler için bu durumları netleştirmeniz gerekir. Sizin söylediğiniz 2 bisiklet arasında düşünecek olursak Ng650 kullananlarda var Xc250'de. Bunlara iyi diyenlerde var kötü diyenlerde. Şöyle düşünüyorum ben: İlk olarak bisikleti amatör olarak alırsınız ve kullanırsınız. İkinci olarak bisiklete bir hobi spor olarak başlamak için alır ve kullanırsınız. Bu durumlarda NG650 amatör olarak alıp kullanılacak bisikletlerin en yüksek seviyesinde olan bisiklettir. Fakat hobi-spor olarak alıp başlamak içinde yetersiz gelebilir. İkincisine örnek ise XC250 bisikleti hobi spor için alıyorsanız başlangıç seviyesindeki bisiklettir. Alınır kullanılır. İhtiyacınızı karşılar. NG650 amatörde en yüksek seviye bisiklet, XC250 hobi içinde başlangıç seviyesi bisiklettir... Bu karşılaştırmalara istinaden her iki bisiklette güzeldir kullanılır fakat hobiye elverişli olarak XC250'yi daha yakın gördüğüm için size kron'u tavsiye edeceğim.

Sevdiğiniz bisikleti alıp hayırlısıyla kullanmanız dileklerimle.

• Beğen
Tepkiler: gok
öncelikle aydınlatıcı cevap için çok teşekkür ederim.bu konuyu forumda 2 gün boyunca okudum ve ardından salcano da seçeneklerimin arasına girdi.ben de dediğiniz gibi spor amaçlı kullanmak istiyorum.aksesurları bütçeme dahil etmedim ve satın alma şeklim de taksit üzerinden olacak.gönül ister ki daha iyisi olsun fakat öğrenciyiz işte :)

@EgemenOzan

:) ilk etapta böyle oluyor ama bisiklet sevdası sardımı insanı gönlün istediği elbet birgün olacaktır emin ol :) O zaman Kron'u tavsiye ederim. Bayilerinde 580 TL. Maşasından şikayetçi olurlar genelde ama kullanan birkaç arkadaşım var. Kronun maşasında sertlik ayarı olduğu için maşayı sertleştirip kullandığınızda herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Görüntü olarakta salcano'ya göre güzeldir bana göre. Her iki bisiklette iyidir lakin kron salcanoya göre çok daha önde gelir. Spora başlarkende xc250 ile başlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

iç rahatlatıcı cevaplar için teşekkürler umarım her şey istediğim gibi olur :) ve bir bilene danışmak her zaman iyidir

Bence Krondan da Salcano'dan da uzak dur. 600 TL'ye alınacak en iyi bisiklet Carraro 419 Grunge'dir.

@Gokalp Gokmenler

açıkçası çok anlamıyorum bisikletten.neden böyle dediğinizi biraz daha açıklarsanız sevinirim :)

hocam trek -salconada kullandım.kron xc 250 konfor-rahatlik acısından kullaniyorum.tavsiye ederim.yalniz 2012 modellerini.asfaltta bile kalin tekerler gayet guzel.salconada mesela asfaltta tekerlegi slim taktim..kronda ihtiyac hic duymadim.o paraya gorede kadrosu olsun iyi derim.

@gok

yanıtınız için çok teşekkür ederim.peki herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Kardes kron xc250 kullanıcısıyım alalı 10 15 gun olmuştur 75 km felan yol yaptım . Kron kullanıorum dıe kronu övecek halim yok sana şöyle diyim bisiklet o fiyatın hakkını veriyor . bir kere aksilik oldu 2. sürüşümde sesler gelmeye basladı bısıkletcıye goturdum akord ayarı yaptı ses seda kalmadı 0 oldugu ıcın belkı onceden ayarlanmamış olabilirdi . Evet forumda cok kötü yorum yapanlar var bende o yorumlardan etkilenip vazgecmıstım ama baska modelde bulamayınca bunu aldım . Hiçte öyle dedikleri gibi kötü felan cıkmadı zaten bir sorun cıksa servise götürürsün yaparlar + ypmak zorundalar :D Bir de şöyle bir durum var bu bısıkletı satmaya kalksan ng 650 e göre daha kolay elinden cıkar . Bunun bir havası var artı kadro da sağlam. Hangisini alacağına karar verdikten sonra bisikletini alacagın firmayıda iyi seç araştır bisiklet şans işi bir sorun cıkarsa kolay yaptırasın

• Beğen
Tepkiler: gok
Bana göre markanın imajı çok önemli. Salcano genelde her mahallede bolca görebileceğiniz demir yığını bisikletler yaptığı için bu işin meraklılarına göre marka değeri düşük. Bu firma aynı zamanda çok iyi ve değerli modeller piyasaya sürse de bu baştaki durumu değiştirmiyor.

Kron XC250'nin maşası problemli olabilir. Bence onu alacağınıza Kron veya Sedona daha üst bir modelin temiz ikinci elini alabilirsiniz. Alırken incelersiniz, daha iyi bir bisiklet sahibi olursunuz.

@Bilal Demir

evet aslında haklısınız.salcanoya baktığımızda şuan herkeste gözüken bir bisiklet olarak gözüküyor.ikinci el almak benim açıkçası işime gelmiyor.çünkü alabildiğim sürece her aletin ilk kullanıcısı olmak isterim.yine de teşekkür ederim sanırım kron xc250 ufukta gözüküyor :);

@Emre Sertkaya

bu tür yorumlar gerçekten çok rahatlatıcı.inşallah kron xc250'im ile yakın zamanda fotoğrafları paylaşacağım çok teşekkür ederim :) ayrıca kötü yorumlar olduğu gibi gayet iyi yorumlar da geliyoor :)

Salcano kullanıcısıyım kardeşim astro her zaman iyi iş görür. O fiyata önerebileceğim en iyi bisiklettir.

salcano herkeste varsa herkesin bir bildiği var demekki. bazı yorımları okudukça gülüyorum.
arkadaşım bulunduğun yerde sana en yakın servis hangi markanın ise onu al. birde kullanım amacına uygun bisiklet al.

yaklaşık 1 ay önce bende aynı karamsarlıkta kaldım forumdakı kron kullanıcılarının cogu promlem yasadıgını yazıyordu bu durum benı krondan sogutmustu bir salcano bayısıne gıttım ng 650 ye baktım ve hiç içime sinmedi ardından kron bayisine gitttim birde xc 250 yi gördüm ve daha o dakika beni etkiledi bisiklet ve içimden ne olursa olsun kron dedim. bisikleti aldım 1 aydır kullanıyorum ve gercekten hiç bir problemım olmadı çok çok memnunum gercekten parasını hak eden bir bisiklet ayrıca servisindeki görevlilerde çok ilgili her konuda yardımcı oluyorlar eskişehir muratoğlu bisiklet eger bisiklet almadıysan kesinlikle kron derim. ayrıca diğer arkadasların dediği gibi evet maşa biraz dandik kalmıs kadroya göre ama ileride değişmeyecek bir parça değil sonuçta kadro değişime açık ama bir ng 650 de ve hatta astroda bile arkada disk uyumu yok salcano kullanan arkadaslar benım kron a hayranlık la bakıyorlar acıkcası dediğim gibi kesınlıkle kron . tabi salcano almadıysan :)

@esmer

ben hala araştırma kademesinde devam ediyorum.beklentilerim biraz daha yüksek olduğu için kron ve salcanoyu eledim zaten.ama salcano kesinlikle artık düşüncelerimin arasında yok.tabii bütçem başlarda 400-500'dü fakat araştırdıkça daha iyisini arıyorsunuz.ben de 750 liralara kadar çıkıp sedona borla ve carraro 419 arasında kaldım.son seçeneğim carraro 419du fakat o da Türkiye'de kalmamış gibi gözüküyor.Sedona'ya bir rakip ararken yanında Carraro track 712'yi getirdim.ve büyük ihtimalle de seçimim carraro track 712 olacak gibi.yaklaşık 10 gün daha araştırıp bisikletimin fotoğraflarını siteye ekleyeceğim.teşekkür ederim. :)

Bence profesyonel birşey düşünüyorsanız aldıktan sonra illaki parçalarını değiştirmek isteyeceksiniz. Kadronun sağlamlığına ve hafifliğine önem verin derim. Benim yaptığım gibi kron alıp parçalarını değiştirebilirsiniz, vites, aktarıcılar, aynakol, amortisör, gidon dahil hepsi modifiyeye uyumlu...
Aniden değiştirmenize de gerek yok yavaş yavaş elinize para geçtikçe. Hem böyle daha zevkli oluyor. Tabi aldığım gibi orjinal kalacak bisikletin parçalarına dokunmayacağım derseniz bilemem.

@goktugX

açıkçası ben pek fazla uğraşmak istemiyorum.sanırım ilk başlarda sorun çıkaran parçalar(inşallah olmaz) üzerine yoğunlaşırım.yoksa bisikletin üstündeki parçalar yeterlidir benim için.yapacağım akşamları 10km hafta sonları ise 50-60 km...bu kadarını karşılasın benim için kâfi...

hocam trek-salcona da kullandim hepsinde sorun cikiyor.kron 2012-2013 yılı gercekten cok iyi.su an hic sorun yasamadim.

Geri