Scudo Sports

Kron tourer 24 mü? Carraro sportive 224 mü?

cihataktag

Aktif Üye
Tepki
60
İsim
CİHAT
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
uzun yol icin hangisi iyidir?

SPORTIVE 224
Teknik Özellikler

Kadro ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI-ENTEGRE MAŞA YATAĞI
Maşa 28'' SUNTOUR NEX MLO 63mm KİLİTLİ
Sele SELLE ROYAL FRECIA
Vites SHIMANO ALTUS 24 VİTES
Fren V-FREN ALÜMİNYUM
Lastik 700X35C 37-622 SİYAH
Jant 28/622X19 AIRLINE-1 ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 4X9 36H

...
kron tourer 24

Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
Maşa : Kron Neo lockout
Ön Aktarıcı : Shimano TX 50
Arka Aktarıcı : Shimano Altus RDM 310
Vites Kolu : Shimano Stef 65
Fren Kolu : Shimano Stef 65
Aynakol : Shimano CSHG 31 8'li
Ruble : Shimano TZ21
Zincir : KMC Z51
Fren : Shimano V-Fren
Gidon : Kron Neo
Gidon Boğazı : Kron Neo
Sele Borusu : Kron Neo
Jant Seti : Kron Neo
Lastikler : Rubena Pro

Scudo
carraro 224 alalı bir hafta oldu ben memnunum kron tourer a da baktım araştırdım carraroda karar kıldım senin gönlün hangisine ağır basıyor

Carraro daha iyi gözüküyor.Maşasının suntour marka olması,kitlenebilir özelliği ve kadroyla aynı renkte olması daha özenli olduğunu gösteriyor.Lastikleri cst marka daha iyi buluyorum.Uzun yol için genelde düz maşa,v-fren gibi basit tamiri yapılan,sorun yaşatmıcak aparatlar,özellikle lastik seçiminede dikkat ediliyor.Lastik patlaması her lastikte kaçınılmaz olabiliyor.Yinede devamlı patlama olasılığı yüksek olan lastikler,uzun yolda insanı çileden çıkarabiliyor. Schwalbe maroton tur patlak önleyici özel lastikleri gibi lastikte iyi seçim yapmak gerekiyor.Buna alternatif olarak patlak önleyici şeritlerde iyi oluyor.Dolgu sıvı jel,spreyleri tavsiye etmiyorum.

@Emre Konuk

valla ne yalan soyleyeyim ikisini de ayni oranda istiyorum. ama su sekilde degerlendirirsem kron full versiyonunun bagaj ve camurlugu olmasi arti bi ozellik. carraroya sonradan bagaj ve camurluk eklersem yine ikisinin fiyati hemen hemen ayni oluyor.

bu durumda siz pedallilarin gorusleri devreye giriyor. cogunluk hangisini secerse ben de o modele yogunlasacagim

@gok

degerli yorumunuz icin tesekkur ederim. bir sorum olacak acaba hangisinde vites sistemini yukseltme kolayligim daha coktur. yoksa ikisi de ayni mi.

Vites yükseltme her iki bisikletin kadro yapılarının modifiyeye açık olmasına bağlıdır.Her iki bisikletide modifiyeye uygun görüyorum.8'li sistemi çoğu bisikletçi en uygun vites sistemi olarak görüyor.Aparatlarını her yerde bulma kolaylığı var.Rubledeki extra 1 dişli için 27 vites veya 2 diş fazlası için 30 vites olacaktır.Bunun yanında vites-fren kol,arka aktarıcı,uyumsuzluk nedeniyle aynakolunda değişmesi gerekecektir.Fazlasıyla masraflı ve gereksiz olarak görüyorum.Shimano megarange 34t ruble var. (link) 8'li sistem kaset göbekli için olanıdır.Shimano mega 34t rubleler özellikle ağır yük ve yokuşları rahat çıkmayı sağlıyor.Hobisever olarak 10'lu sistem 30 vitesi hiç aratmaz.Rublelerde ne kadar dişli sayısı fazla olursa aktarıcı ayarı bozulma durumu oluyor.O yüzden pahalı aparat takmak ihtiyacı olabilir.Yine de mega 34t ruble taktırmada vites ayar bozulma durumu bayiden öğrenebilir.Vites yükseltmek yerine benim uygun bulduğum rubledir.Sorunla karşılaşmadım.Vites yükseltmedeki amacınız yokuşları rahat çıkmayı düşünüyorsanız,mega 34t taktırabilirsin.Fuzuli masraftan kurtulma imkanı verir.9-10'lu 27-30 vitesli full setliler için üst model alınmasından yanayım.Bisikletle beraber çok hesaplıya gelir.Bisiklet için modifiyede ufak çaplı yenilik gerekirse,arka aktarıcı gibi daha iyi performans veren aparatlar takılabilir.Deore aktarıcı olabilir.Fiziksel sorunlardan dolayı tur gidonu,jelli sele vs.

@gok

aynen dediginiz gibi vites yukseltmeyi bagajdaki yuklerle yokuslari rahat cikmak icin istiyorum. onerdiginiz megarange 34t rubleyi alirsam yokuslari en az 27 vites kadar rahat cikabilirim degil mi?

baska yorum yapacak?

yardimci olacak kimse yok mu?

Benim aklımda Ghost felan vardı ama Carraro gerçekten güzel görünüyor, fiyatı da uygun gibi, kafam karıştı. Kron'dN uzak durun diyorlar bi takım sıkıntıları oluyormuş.

@Ahmet Tarık

ben de tam kron diye karar vermistim ama arastiriyorum

Şu an ben de emektar ares fs yi satmak için uğraşıyorum.eğer satabilirsem 224 çok alınası bi model.

Up.. :)

Yukarıdaki iki bisiklete bir ekleme de benden. Aşağıdaki özellikler bir Bianchi Nero 28'e aittir. Sizce üçünden hangisi alınmalı?

Kadro ALÜMİNYUM / ENTEGRE MAŞA YATAĞI
Maşa 28"RST NEON ML 1.1/8" SİYAH
Jant 28/622X19 BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM SİYAH 36H
Lastik 700X38C 40-622 SİYAH
Vites SHIMANO DEORE / TOURNEY 24 VİTES
Fren ÖN -MEKANİK DİSK "SHIMANO" BRM375
Fren ARKA: V-Fren SHIMANO BRM422 SİYAH
Sele SELLE ROYAL FRECCIA

Geri