Scudo Sports

İnceleme Kron Rocket

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Öncelikle bisiklet 2013 veya 2014 model diye tahmin ediyorum bisikletin ikinci sahibiyim! Bundan önce yol sınıfında triban 300 ve bianchi slr500 kullandım. Forumda konusu çok nadir geçen bir bisiklet olduğu için rocket hakkında inceleme yapmam gerektiğini düşündüm.
Bisiklet 7005 alu triple butted kadro ve maşa üzerine inşa edilmiş 8.99kg toplam ağırlığa sahip. Sürüş esnasında özellikle 35km üzeri hızlarda ve frenlerken bianchi ve tribanda yaşadığım esneme ve güvensizlik hissi bu kadroda yok beni oldukça memnun etti.
188829 dosyayı görüntüle
188860 dosyayı görüntüleBisiklet tiagra sete sahip;
Tiagra aynakol 52-39, arka aktarıcı tiagra ruble ise tiagra 11-25t idi bunu rampa konforu adına 11-28t 105 ruble ile değiştirme ihtiyacı hissettim. Vites geçişleri microshift ve sora sete göre aşırı yumuşak ve seri
188841 dosyayı görüntüle
188840 dosyayı görüntüle188842 dosyayı görüntüle
188856 dosyayı görüntüleFren/vites kolları tiagra 2x10
frenler shimano br r560 kontrol ettiğimde 105 sınıfı olduğu anlaşılıyor kaliper yapısı ve kullanılan fren pabuçlarıda 105 ile örtüşüyor. Sanırım bu nedenle yabancı forumlarda işaretsiz 105 olarak tanımlamışlar... Fren performansı gayet iyi aşırı bir güç uygulamak gerekmiyor.
188849 dosyayı görüntüle
188843 dosyayı görüntüle
188846 dosyayı görüntüle
Selede velo markası sele borusu ve gidon ise kron marka tercih edilmiş. Sele gayet konforlu, hava deliklerine sahip olduğu için terletmiyor. 188847 dosyayı görüntüle
188848 dosyayı görüntüle
Jant setleri shimano rs10 bilyalı bir sisteme göre akıcılıktan fazlasıyla memnun kaldım diyebilirim. Öyleki giriş sınıfı rulmanlı bir set yerine kesinlikle bunları tercih ederim.(rulmanlı mosso legarda 2017 ye kıyasla)
188852 dosyayı görüntüle
Eksi yönü ise malesef boyanın narinliği ve grafik işçiliği diyebilirim o sebeple grafikler üzerinde bazı rötuş işlemleri ile akrilik vernik uygulamasıylada boyayı güvence altına almak gerekti.
Forumda ilk incelemem eksik ve hatalarım varsa lütfen eleştirilerinizi esirgemeyin teşekkürler.

Scudo
Eski bisikletlerinizle kıyasladığınızda durum nedir acaba?

@Şeffaf
Kıyaslamamı istediğiniz noktaları belirtirseniz elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım

Maaşallah güzel bisiklet. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.? Paylaşım için de teşekkürler.

@Murat-k
Böyle düşünmeyin hocam teşekkür ederiz emeğinize sağlık

Admin arkadaşlar incelememi silerse memnun olurum konu kalabalığına gerek yok. (Faydasız içerik)

@OnurÖzdağ
Paylaşım ve bilgi alışverişi olmadıktan sonra incelemelerin bir espriden kalmıyor bana göre o bakımdan silinmesini istedim ancak admin arkadaş konuyu silmek istemedi. Teşekkür ederim.

Mrblar bende sedona 611 var. Karbon maşa. Full tiagra set. Bir arkadaş kron rocket ile takas öneriyor. Komple alimunyun. Tiagra set. Sizce ne yapmalıyım. Daha önce hiç rocket görüp kullanmadım.2 çeşit rocket modeli gözüküyor internette kararsız kaldımda.

@Murat-k

boşuna alınganlık yapmışsınız. burası sosyal medya tarzı anlık beğeni alınan bir platform değil. bakın aylar sonra paylaşımı gördüm ve faydalandım. inceleme harika olmuş. fotoğraflar açıklamalar çok güzel. emeğinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Takas düşündüğünüz rocket hangi seneye ait? aero kadro mu yoksa düz mü? kaç km kullanılmış? Bunlar çok önemli!
Karbon maşa olması yada olmaması ağırlık adına pek fark yaratmıyor çünkü rocket kadro ve jant ikilisi gerçekten çok hafif ve ağırlıklar neredeyse aynı
Her iki makinede tiagra setli değişiklik olsun derseniz rocket aero kadro ise ve gerçekten temiz kullanılmışsa düşünülebilir.
@Kerem34

forumda küslük olmaz. çok temiz kullanılmış güzel bir bisiklet ,emeğinize sağlık

Bisiklet en azından 6 yıllık, bunun sıkıntısı oluyor mu? Ben de almayı düşünüyorum bu sıralar. Eski tiagra set performans olarak herhangi bir sorun yarattı mı? Faydalı inceleme teşekkürler.

@celalpc
6 yıllık oluşu herhangi bir sıkıntı yaratmadı çünkü bisiklet tahmini 50km civarı anca kullanılmıştı. Yeni tiagra setide biliyorum eskisi ile yenisi arasında pürüssüz geçiş ve performans adına hiçbir fark yok.

@Murat-k
Cevap ve inceleme için teşekkürler hocam, fikir verdiniz.

Karbon maşa kullanılmasında ki amaç ağırlık farkı değil daha çok titreşim sönümleme diye biliyorum. Ben de kırmızı hayranı biri olarak bisikletinizi beğendim güle güle kullanın. Eski tiagrada ki en büyük handikap küçük elli kullanıcıya yönelik olmaması. Bende eski ve yeni tiagra kullanan birisi olarak (Şuanda 105 5800) yeni tiagra 105 5800 e çok daha yakınken, eski tiagra 4600 e bir o kadar uzak derim.

@trainspotting35
Şahsi görüşüm yarışa katılmıyorsak fark önemsiz boyutta tiagra 4600 ile 4700 vites geçişlerinde belki 0.3sn daha iyidir. Yani biraz plasebo etkisi söz konusu 105 5800 ise iyi bir settir ki yakın zamanda bende geçmeyi düşünüyorum.

Geri