Scudo Sports

kron mu salcano mu?

hamdi y.

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Fuji
arkadaşlar uzun zamandır bisiklet almak istiyorum.salcano city sport 30 a karar vermiştim aslında ve bugün gidip alcaktım ama kron neden bilmiyorum ilk kez bugün aklıma düştü. 2 bisikletten birisini bugün ya da yarın alcam sizlerden gelen cevaplara göre.yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

öncelikle Kron TX 500 V Fren: (link)

ve salcano city sport 30: (link)

varsa birbirlerine artıları ve eksileri neler ve asıl soru buna fiyat farkı anlamında değer mi?

edit: kron konusunda asıl aklıma takılan mevzulardan biri düşük modellerinin tavsiye edilmediğini gördüm.uyduruk malzemeden dolayı uzun süreli kullanıma uygun değil vs. aslı var mı bilemiyorum ben de tabi.

Scudo
Bu mesele çokça tartışıldı forumda. Zahmet edip önceki konuları okursanız baygınlık geçireceğinizden eminim. :)

Kısaca şunu söyleyeyim: İkisi de birbirinden güzel, hangisine içinize siniyorsa onu alın.

@Tahir Keskin

zaten o yüzden bu kadar kararsızım cidden işin içinden çıkamadım. bir de ya ben bulamadım ya da yok direk bu 2 modelin kıyaslandığı bir başlık göremedim.

Mtb açısından bir yorum getireyim. Eski bir xc250 kullanıcısı olarak 1 sene kullandığım bisikleti özellikle çukurlara vs. sokuyordum ki beni yolda bırakacak mı bırakmayacak mı diye... Sonuç şu: Aldığınız bisikleti % 95 hobi amaçlı kullanacağınız için bakımlarını yaptığınız veya yaptırdığınız sürece eğer üretimden hatalı değilse ya da kullanıma bağlı bir hatanız yoksa bisikletiniz sizi mutlu edecektir. Bu yüzden tavsiyem çok kararsız kalmayın her an birisi çıkıp "ikisi de çöp.. alma.. yolda kalırsın. ..emmimin oğlu aldı kadrosu parçalandı 3 ay hastanede yattı vb." gibi ütopik yorumlarda bulunur ve sizi soğutur. Aklınıza yatan birini seçip alın.

şimdi konu salcano vs kron şeklinde ise ben kron markasını bir adım önde buluyorum.

ama konu bu verilen 2 bisiklet arasındaki seçim kararsızlığı ise başka kriterleride göz önünde bulundurmak gerekir.
burda ilk göze batan salcanonun 6061 alü kron'un ise 7005 alü kadro kullanmasıdır.

ne farkı var bunların ?

6061 daha esnek titreşimi daha iyi emen bir alü çeşitidir.
7005 ise daha sert 6061e göre mukavemeti daha üst düzeydedir.

kısaca 6061 mtb için daha uygungen 7005 şehir için daha uygunmuş gibi.

Ama 6061 t4 veya t6 olursa 7005 e kasmaya gerek kalmaz.. diyerek biraz daha corba yapsam mi:) gonlunuz hangisine giderse onu aliniz

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Geri