100 km'yi tamamladım kafamdaki hesaba göre.Bir iki şey yazayım.
1-Ön amortisörden ses geliyor.
2-Gidon sağa sola dönerken ses geliyor.
3-Arka vites değiştiricinin ayarı çok çabuk bozuldu.
Amortisörden gelen ses tamamen amortisörün dandikliğinden, bundan hiç şüphem yok.
Gidondan gelen ses muhtemelen rulmandan geliyor.Katır kutur bir ses var.Ya rulman dandik, ya da sıkarken uygun tork değerinde sıkılmadı, çok fazla sıkıldı, rulman yatağı çok fazla yük altında çalışıyor.
Arka vites değiştiricinin ayarı var.Basitçe ayarlanabilir elbette, bu bir arıza değil. Ancak; ben çocukluğumdan beri bisiklet kullanırım, nasıl vites değiştirileceğini de bilirim.Hatta hayatım boyunca en dandik mallar bile benim elimde uzun süre dayanmıştır. Vites ayarının bu kadar çabuk bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Vites ekipmanı shimano tourney, yukarıda fotoğrafı var zaten. Bisiklet parçalarından anlamam, forumdaki bilgi hazinesini de henüz okumadım.Benim tahminim bu en ucuz tetik vites modeli shimano için.Peki bunlarla ilgili ne yapıcam.Çok basit, hiçbir şey yapmıyacam

Sadece vitesi ayarlarım o kadar.Tamamen bozulana yada dayanılmaz sesler gelen kadar amortisör yada gidon rulmanı ile uğraşmaya niyetim yok.Garanti kapsamında gidip yenilerinin takılmasını istesem takılacak olanlar yine aynı şeyler olacağı için garanti ile iş yürütmenin de anlamı yok.İleride cebimde parayla belki amortisör değiştiririm.O da belki.Son durum budur, saygılar.