Ferruh merhaba kron xc 500 ün 2 serisi var v frenli ve hidrolikfren modeli ama alet 24 vites V fren modeli seni yorabilir.onun için ya 500 modeli 24 vites yada 750 modeli27vites ce direksiyondan ayarlayabileceğin sertlik ayarı vardır arasındada pek fazla fiyat yoktur
Aldığım bisikletçi benim bisikletimin(mavi-beyaz) kadrosu için 2013 dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum, kadrodaki yazılar farklı ayrıca gidonun ön kısmında ''K'' harfi var ve ''K'' harfinin uçlarında kertenkele logosu bulunuyor
2013 olduğunu sanmıyorum, henüz 2012ler çıkalı 1.5 ay oldu, ki kadro şekli 2012 ile aynı. Ama değişik renk seçenekleri görüyorum bu aralar, bunlarda beni şaşırttı
Hidrolik disk frenli çok memnun kaldım aletten...Bisikleti bırakıyorsun kendi haline bir hızlanıyor bir hızlanıyor sorma gitsin...Şiddetle tavsiye ediyorum kendim 110 kiloyum
Ben de yakın zamanda kron xc 250'mi aldım.Hani fotoğraf derseniz, yukarıda Veli Yıldırım arkadaşımızın eklediği mavi-beyazın aynısı.
İlk defa alüminyum kadrolu, amortisörlü ve v-frenli bir bisiklet kullandım.Bugüne kadar hep eski tip çelik kadrolu mandal vitesli bisikletler kullandım. İlk izlenimim bisikletin çok hafif ve sessiz olduğuydu.Alet adeta uçtu.Hiç niyetim yokken bindiğim gibi 25 kim yol yapıp İzmir Sasalı'daki doğal yaşam parkına gittim.Hem de yanımda su, lastik tamir kiti ve pompa vs. olmadan.Neyse ki sanayi bölgesine giriş yoluna yakın bir benzin istasyonu var.Hem gidişte hem dönüşte orada durup su ve yiyecek takviyesi yaptım.Bu yolla ilgili başka yerlerde kötüleyici yorumlar okudum.Sineklerden, yol kenarındaki dikenli bitkilerden ve büyükşehir belediyesinin kanalizasyon arıtma tesisinden gelen kötü kokularla ilgili.Ben bunların hiçbirinden şikayetçi olmadım.Hatta yolu çok beğendim, büyük keyif aldım.Tek üzüntüm yol sonunda doğal yaşam parkına girip hamburger kola ve su hayalleri kurarken, bisiklet kilidim de olmadığı için bisikleti bırakacak yer bulamamam ve girişteki anlayışsız görevli ile ufak bir ağız dalaşı yaşamam oldu.Parka bisikletle giriş yasağını elbette kabul ederim ancak bunu "yassah hemşerim" zihniyetli bekçi murtaza tiplemesinde birisinden duymak can sıkıyor.Halen daha böyle tiplerin, böyle bir yerde görevlendirildiğini görmek de üzücü.Neyse, o yorgunlukla aç ve susuz olarak aynı yolu geri gelmek biraz zor oldu.Neyse ki dönüşte rüzgar arkadan esiyordu da biraz olsun faydası oldu.Biner binmez 50 km'ye yakın yol yapmanın cezasını akşam eve gelince uzun süre düzelmeyen yüksek nabız ve kıç ağrısı olarak ödedim.
Biraz gezi yazısı gibi oldu artık kusura bakmayın.Bisikletten çok memnun kaldım.Tabi benzer özellikte bir bisiklet kullanmadığım içi karşılaştırma yapamıyorum.Benim gibi 40 yaşına gelenler için sele değişikliği iyi olabilir.Onun dışında bir rahatsızlık hissetmedim.Bisiklet yolundan yürüyen ve hiç önüne bakmayan yayalara karşı basit bir zil ve elbette lastik tamir kiti ve pompa şart.Ve elbette bisiklet kilidi.Onun yüzünden aç ve susuz kaldım
Kullandıkça farklı fikirler oluşursa kafamda, yada sorunla karşılaşırsam buraya eklerim.Selamlar.