Scudo Sports

Kron FD-1000 hakkında bilgi..

Aydın Yıldırım

Forum Demirbaşı
Tepki
407
Bisiklet
Giant
Alamayı düşünenler veya nasıl olduğunu merak edenlere biraz yardımcı olmak isterim.

1- Görüntü:Entegre bagaj, kadro ile aynı renkte seleborusu ve gidon-boyun ve benim tercihim siyah kırmızı renkler ile oldukça şık duruyor.

2- Beklediğimden daha ağır geldi (Kendi tartım 12.4 kg, satış sitelerinde 11.5 kg rakamı kesinlikle yanlış bilginize.) Zaten tüm parçaların tartıda resmini eklemeye çalışacağım.Böylece modifiye edecek olanlar için bir rehber olabilir.

3- Katlanıp açılma sistemleri gayet güzel ve pratik.Sorunsuz Çalışıyor.

4- İlk kısa sürüş denemem de izlenimler.Sele oldukça rahat,(ama biraz ağır).Hızlanma gayet rahat.48 T aynakol yeterli.Sessiz bir sürüş imkanı veriyor.Eklemler ve katlanma yerlerinden gelen bir ses duymadım.

5- Kadroda sabit bagaj şık olsa da bağlantı vidalı olsa sanki daha iyi olurdu.Gerektiğinde çıkarılabilmeli diye düşünüyorum.

6- Vites sistemi 8 li ..Altus arka aktarıcı ile rahat geçişler sunuyor.V Frenler ayaklar kaliteli ama kollar basit .Daha kaliteli kollar olabilirdi.

7- Ön aktarıcı ekleme imkanı yok.Kadroda bu bağlantı imkanı olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum.Direk bağlantı sonradan olabilirmi? Fikri olan varsa paylaşırsa güzel olur.(Resimlere bakarak).

8- Tekerlek göbeklrei Shimano Bilyalı sistem (Daha kaliteli olabilirdi.)Alınca önce göbekleri kontrol ettim.Biraz titreşimli ve zor dönüyordu.Fala sıkıldığını düşünüp vidaları biraz gevşettim.Şimdi biraz daha rahat ve titreşimşiz dönüyor.

Şimdilik bu kadar herkese keyifli ve kazasız sürüşler dilerim..

(link)

http://(link)(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
Hayırlı olsun.Merak ettiğim bir markaydı.Bende 500 modelini düşünüyorum.

Merhaba, Aynısından bende de var, zincir atma sorunu varmı, ilk zamanlar lastik patlatma durumları oldu mu ve gidonda gıcırdama sesleri var mı ?

Zincir atma arkadaşımın aynı makinasında meydana gelmişti.Pedalı çevirirken aynakolu yamuktu.Bu yüzden zincir atıyordu. Aynakol düzeltilince sıkıntı kalmadı.Lastiklerinde patlama yada gidon gıcırdama sıkıntıları yaşamadı.Genel olarak bisikletten memnun.
Bende de aynı makinadan aldım.Genel olarak memnunum.Kullanışlı,hafif ,vites geçişleri çok düzgün.Kadrosu eklem noktaları çok başarılı.

Zincir atma ve lastik patlama sorunu hiç yaşamadım.Daha önce yazdığım gibi katlanma noktaları ve eklem yerlerinde veya kelepçe ile sıkılan yerlerde (gidon,boyun,sele borusu vb) hiç ses yok. (Toprak yolda da denedim). Kelepçelerin ayarında bir sorun olabilir.Biraz sıkmak esneme ve sesleri yok edecektir diye düşünüyorum..

Kullandığınız yeni dış lastiklerin markası ve ölçülerini söyleyebilirsiniz.Orjinal lastiklerin özellikle yokuşlarda çok yorduğunu düşünüyorum.göbekten de kaynaklı olabilir.

(link)

(link)

(link)

(link)
Kullandığinız

Lastikler Panasonic Panaracer Minuts Lite SL 1.5 slic lastikler. Resimde göünüyor ama pek bilinen bir marka değil herhalde..Çoğu arkadaş aynı şeyi sordu...

@Bisikletci61
@Bisikletci61

Doğru, siz yazınca ben de baktım. Geotech Fold Up 20.2 D Özel Seri diye bir modele benziyor.Ama onda Disc Fren varmış..

SAM_6999.JPG

Yeni Jant seti ile Ön-Arka Teker Full Toplam:1950 gr Ve Kron artık Toplamda 9 kg....

Ayrıntılar ise şöyle:
Jant çemberleri Kinlin 240 gr. (Adet)..
Teller Halo 120 g (24 ad)
İçlastik Schvalbe 90 g
Dış last Panasonic 180 g
Göbekler Sun ringle(ark.)+ Cirrus Monk.(ön)
Ruble Xtr. 220 g

SAM_6990.JPG

Merhaba değerli forum üyeleri.Uzun bir aradan sonra FD 1000 ile bisiklet kullanımına geri dönmüş bulunmaktayım. Dün itibari ile fazla inceleme fırsatı bulamamaktan ile birlikte ancak yüzeysel bir bakış atabildiğim kadarı ile gözüme birşey çarptı.Bu bisiklette paket içinden katlanır pedal değil düz pedal çıktı.Bu normaldir?Birde ilk alındı ufak tefek ayarlamalar yaparken dikkat etmem gereken noktalar varmıdır?Ayrıca pedal göbeği bende de yaklaşık 2 3 mm salgılanmasının dönüyor.Ön çatal göbeğinde az bir boşluk var.Dediğim gibi derin inceleme yapmadım.Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Yetkili servise gidin ve ücretsiz ilk ayarları yaptırın. Düz pedal normal değil..Kullanılıp geri verilmiş bir bisiklet almış olabilirsiniz.Bence aldığınız yerde değiştirin..

Takipteyim.

Bisiklet ile ne durumdasiniz?

• Beğen
Tepkiler: antepian
Özetle şöyle söyleyeyim.Aldığımda 12.5 kg lık bir bisiklet idi Şimdi 9.4 kg a indi..Ağırlık sürüşten çok katlama, indir - kaldır, arabanın bagajına koyma işlerinde kolaylık sağladı.Vites geçişlerim çok daha seri oldu. (Sram XO kol ve aktarıcı sayesinde).Aynakol FSA Carbon 54 T. Daha önce yol bisikleti için almıştım.Üzerinde gelen 48 T. aynakola göre daha hızlı sürüş imkanı var.Dikkat ettiyseniz gidona basit bir çözümle Gidon boğazı ekledim. Biraz daha iyi gidon kontrolü imkanı veriyor.Lastik markası Panasonic Panaracer 1.5... Kırmızı şeritleri ile yol bisikleti lastiğine benziyor ve biraz daha renk kattı.Asfaltta daha seri.Toprak yolda biraz sıkıntı olabilir.Ama çoğunlukla şehirde kullananlar için avantaj diyebilirim. şimdilik bu kadar, kazasız keyifi sürüşler..
(link)

harika bir çalışma olmuş. Frenleri ne kadara ve nereden aldınız.

Geri