Scudo Sports

Kron City Tourer 24 Hd Hakkında bilgi ve kullananlardan yorum lütfen

Tepki
22
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılıyorum. City bisikletler den başlıktaki bisikleti almaya karar verdim. Ben alcağım yerden maşayı değiştirerek alcam. Yani kilitli maşa takılcak.. yeri geldiğinde dağa sürebilcem.. tabi bu janta uygunda lastikler alacam ve duruma göre takcam bunları.. sizce bu bisiklet nasıl. Asfalt performansı iyimi.. kadro tasarımı bana yol bisikletinide anımsattı.. sanki gidonu değiştirsem yol bisikleti olcak gibi de duruyor.. Kullanlardan bilgi verebilecek varmı ?

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
Ben Kron Tourer kullanıyorum. Sizin bahsettiğiniz bisikletle aynı kadrosu var.
Kadrodan memnunum, şu ana kadar bir sorun çıkarmadı.
Tek eksiği digon boğazı: gidonu kuvvetle çekince bağlantı noktasından gıcırtı geliyor :) Şimdiye kadar kırılmadı, kırılacağını da sanmıyorum zaten.
Dropbar gidonla değiştirme işi biraz masraflı, vites ve fren kollarını da değiştirmek gerekiyor. En iyisi üzerindekilerle kullanın. Ben sadece Velo Barendli elcik ile değiştirdim üzerindeki elcikleri.

• Beğen
Tepkiler: alican koçak
Evet bende elcikleri boynuzlu elciklerle değiştirmeyi düşünüyorum. Onun haricinde bisiklet aklımda yoktu açıkcası.. ama satıcı maşayı dert etme deyince işler değişti. Yoksa Salcanoya gidiyodum az daha

City Tourer modelinin biraz modifiyesini kullanıyorum tur bisikleti olarak. (Göbek ve aktarıcılar değişti)
Orijinalindeki kilitli maşayı düz maşayla değiştirdim ve şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
Üzerinde gelen rubena lastiklerle 1300 km yaptım (genelde şehir içi) 3 kere patladı...
Bisikleti tavsiye ederim ancak 28 lastikle dağa sürmenizi çok tavsiye etmem akordu çabuk bozulabiliyor...
City Tourer ve diğer hybrid bisikletleri denemiş olanların yorumları daha çok bağlayıcıdır çünkü bu benim ilk ciddi bisikletim...
Sonuç olarak şimdiden hayırlı olsun ;)

• Beğen
Tepkiler: alican koçak
Teşekkür ederim. Satıcnım verdiği bilgiye göre bunun jant telleri bağlantı yerinde yüzük gibi şeyker var ve bu dayanımı arttıran bir şeymiş öyle dedi.. ayrıca aklımda jant takımı alma fikride var.. direk tekerleri değiştirip kullanmak daha mantıklı olabilir

Ben olsam kilitli maşa yerine sabit maşa ile değiştirirdim. Ben sabit maşa kullanıyorum ve çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan.ALPTEKİN
Saten sabit maşa ile gelecek yani üstünde o var.. ama izmirde şehirde kullandığım kadar doğadada kullanabilmek istiyorum. O nedenle amortisörlü maşa düşüncem var. Bide malum izmirde ne doğru düzgün bisiklet yolu var nede düzdün asfalt yol.. :(

@alican koçak

Bence en önemlisi aldığınız bisiklete binmeniz. Hele kullanın biraz, ciddi değişiklikleri ileride ihityaç oldukça yaparsınız.

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
HD yi yeni gördüm, benim bisiklet V fren...

Hidrolik konusunda iyi düşün derim, bisikleti modifiye edip dağda çamurda falan takılmayacaksan Hidroliği tercih etme derim, V fren basittir arızası çabuk çözülür yağı falan yoktur.

Gürkan Genç'in de bu konuda V fren tercih sebeplerini anlattığı bir yazı okumuştum ve kullanım amacıma göre V fren tercih ettiğim için çok mutluyum... ;)

Hocam bianchi wolf bisiklet var ve tur vs herşeyi onla yapıyorum ve aktifte kullanıyorum :) ama yoruyor cidden. Bisiklete binme konusunda tereddütüm yok :) her gün narlıdereye gidiyodum poligondan.. hani hiç erinmedim yani üşenmedim gitmek için 10 km gidiş sürüyodu.. ki o bisikletle 30 km toprak yol dağ turu yaptım hiç üşenmedim.. 100 km lik seferihisar turları yaptık gene sürdüm.. inat edince sürülüyor :) ben o bisikletle bunları yaptıysam bu bisiklet ile yerimde duramam heralde :)

Işte dağ bayır olayı var.. saten kadroda hatırladığım kadarı ile v fren bağlantıları var :) yani bir aksilik olursa değiştirme imkanım olur. Saten otomotiv öğr. Okudum bu tür uygulamaları araçlarda motorlarda falanda yaptık hani bakımını kendim yapma imkanım var.. o yüzden hd den çekinmiyorum

Benim aklıma takılan bir nokta şu. Arka aktarıcı kısa. Ben dişliyi megarange ile değiştirsem iş görür mü yoksa aktarıcıdamı değişcek ?:eek:

orjinalinde bu kadar değişiklik yapmayı planlıyorsanız neden bu bisiklette ısrar ediyorsunuz,

Çokta bi değişiklik yok maşa değişecek daha doğrusu oda elimde olacak şartlara göre kullanıcam lastikler saten değişmeliydi üstündekiler dandik lastik.. zırhlı 700x35c takıldı.. en önemli etken hafiflikti. O yüzden tercih ettim ve bir çok kombinasyona uygun.. böle bi durum varken kendi açıma göre sölüyom başka bisiklet almak hata olurdu.. bu arada aldım bisikleti tepkisi gayet güzel

Merhaba, bende Tourer City Sport kullanıcısıydım. Ta ki çalınana kadar. Bisiklet için söylenecek kötü söz bulamıyorum. Tek tereddüt marka. Toureri ben her alanda kullandım. Üzerine bontrager patlamaya dirençli lastik takmıştım ve İzmir yollarında hiç bir şeyden sapmadan patlaksız teslim ettim hırsıza. Orjinal lastikleri zaten çabuk bitiyor. Vites geçişleri, kadro açıları, konforu gayet iyi. En önemlisi F/P çok çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@afidanci66

Demeyin ya, üzüldüm... :(

inşallah çalınma gibi bir olay başımıza gelmez. Dediğiniz gibi kadro çok güzel. Şimdi İzmir yollarındaki performansına bakcaz bakalım. Evet F/P olayı gerçekten bende memnun kaldım. Salcanoyuda denedim ama Kron bi başka durdu gerçekten ve kadro 7005 bu önemli bir nokta

@alican koçak

Salcano Kron ile kıyaslandığında etiketini hak etmiyor. Bence kron yaygınlaşmak için biraz fiyatı uygun tutuyor. Salcano'dan daha hafif olmasına rağmen daha ucuz olan modelleri var. Buna MTB lerde dahil. Mesela Tourer ile kıyaslanacak Salcano City Sport var. Bakın ağırlığına anlarsınız farkı.

7005 ve 6061 arasındaki farkı bilen var mı? Ben bu farkı bilmeden aldım ve merak ediyorum doğrusu.

Bildiğim kadarıyla 6061 iki kez dipçiklenmiş(double butted) yani inceltilmiş 7005 üç kez inceltilmiş anlamına geliyor aluminyum kadrolar için ama tam emin değilim yanlışım varsa ustalar düzeltirler zaten

Masraf etmek ve orjinal parçasını değiştirmek yerine ön amortisörlü bir şehir bisikleti alın derim.

Geri