Scudo Sports

Kron-Carraro-Mosso-Sedona arasında

Siz Olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

• Toplam katılım
    116

tuliras5

Üye
Tepki
0
İsim
BAHADIR
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır hem forumda hem internette bisikletler üzerine araştırmalar yapıyorum. Başlangıç seviyesinde bir bisiklet sahibi olmak adına yaptığım araştırmalarda 4 marka arasında sıkışıp kaldım. Hem satış sonrası destek(yedek parça, servis vb.) hemde rahat bir sürüş keyfi temennim.

1- KRON TX250 (link)
2- CARRARO 224 (link)
3- MOSSO LEGARDA 1624 (link)
4- SEDONA 300 (link)

Bütçe bu rakamlarda olduğu için hepsinin fiyatları ve özellikleri hemen hemen aynı.

Carraro ve mosso biraz düşündürüyor beni Carraro bianchi iş birliği ve mosso ümit iş birliği kafamda acaba dedirtiyor. Bianchi ile ümit bisiklet hakkında servis ve hizmet olarak şikayet çok okuyorum. Kron hakkında fikrim yok sedona nın da yerli ürün olduğunu duydum. Ama bir acemi olarak değerli yorumlarınızı dikkate alarak biraz da hareket edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Aynı kararsızlığı ben de yaşıyorum :) Ama benim gönlüm biraz daha carraro dan yana.
Kullanan arkadaşlar varsa tecrübeleriyle bizi aydınlatsa ne güzel olur

Sedona'nın marka algısı insanlarımız üzerinde daha yüksek birbirine yakın özellikleri varsa sedonayı tercih edin satarken daha çabuk elden çıkar.

Geçen hafta Sedona 345 modelini aldım. Şimdilik gayet memnunum. Ayrıca @Fakir Kemancı ya da katılıyorum. Bir aralar ben de Carraro 224 modeline bakıyordum. Ama Sedona almayacaksan Mosso Legarda 1624 ü öneririm. Mat siyah mavi kadrosu çok şık duruyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kilolari ayni sanirsam. Carraro 224 fotograflardan gordugum kadariyla daha hosuma gitti. Gorerek karar vericem tasarim kodusunda. Ozellikleri assagi yukari ayni. Siz neden mosso oneriyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bence gidin bir çıplak gözle görün Carraro 225 derseniz cidden albenisi var, ancak 224 için aynı şeyi söyleyemem. Bir de ufak bir detay da olsa Mosso da ön-arka aktarıcı altus iken, Carraro ön aktarıcıyı tourney arka aktarıcıyı altus olarak seçmiş. Bunların dışında Mosso da Zoom maşa kullanılıyor. Zoom maşalar hakkında kötü bir intiba var. Ben deneyimlemedim ama şikayetler var. Bunu da mosso nun hanesine eksi olarak yazabilirsin.

@Emrkzl1 Bütçeni tam olarak belirtirsen sana başka bisiklet tavsiyesinde de bulunabilirim.

@DR.Senih Bütçem 1000-1200tl civarı şehir bisikleti istiyorum baktığım modellerden anladığınız üzere. Bu iki modeli internetten araştırdığımda en ideal ikisi geldi ama çıplak gözle görmek cidden daha sağlıklı ve dediğiniz gibi bazı farklılıklar var. Sedona 300'e baktım ama pek karar veremedim. Başke önerirsiniz başka ?

Nihat bisiklette 2015 model Sedona 325 HD var 1365 tl. Bütçen buraya çıkabiliyorsa 325 i öneririm. Maşa dahil çoğu özelliği 345 ile aynı, farkı 24 vites ve ekipmanları alivio yerine acera-altus olarak kullanılmış.Linki de şu:(link)

Çok zor çıkabilirim ve neden normal fiyatı 1.684 tl ve bu sitedeki fiyatı 1365 tl ?

• Beğen
Tepkiler: Remoomer
Bisiklet 2016 değil 2015 model. Ek olarak da anladığım kadarıyla Nihat Bisikletteki Mehmet Bey'in Sedona'nın fabrikası olan Aslı Bisiklet ile arası iyi. Fazla alıp fazla satıp sürümden kazanıyor diye tahmin ediyorum. Ben de bisikletimi Nihat Bisiklet'ten aldım. İşlerini çok iyi yapıyorlar.

Teşşekkürler düşüneceğim. 1 ay sürede gezip bayilerde her birini deneyip ve karşılaştırıp karar vereceğim. Ve şu modeli sormak istiyorum. VeMosso LEGARDA1621 modelinin 12 kg olması ve fiyatının 778 tl olması beni şaşırttı. Üstündeki parçaları araştırmadım henüz. 1624 ile 1621'in arasında bir tık malzeme kalitesi farkı mı var acaba ?

@Emrkzl1 Yalnız 12 kg olan sabit maşalı model, siz anladığım kadarıyla Legarda 1624 MSM V modeline bakmalısınız.

Şimdi aslında fiyatlar arasında baya fark var sedona 410 1385 tl
Mosso 1624 950 tl
Carraro 224 1100 tl
Aynı yada yakın özelliklere sahip üç bisiklet ama tercih çok zor.
Sanırım fiyatının uygun ol ası nedeniyle mosso ya yakınım siz ne dersiniz arkadaşlar ?

Bu konu yakın takibimde

Ben bisiklet almak için 1 buçuk sene araştırdım forumdan. Sonunda 5 ay önce bisikletimi aldım. Bisikleti kullandıktan sonra anladım ki, hangi bisikleti aldığının hiç bi önemi yok. Tabi bisiklete yeni başladıysan. İster kronla başla ister trek le. Donanim olarak çok arastirdim, sram x7 aktarici kullaniyorum vites yine ayni vites. Çok arastirarak psikolojim bozulmustu artik. :) sedona 840 aldim 5 ayda sıkıldım şimdi satip yola geçmeyi dusunuyorum. Arastirdikca daha cok kafan karisir. Al hangisi icine siniyosa bin sonra elbet degistirmek istersin zaten.

@Ensar..
Peki neden yola gecmegi istiyorsunuz

Geri