Scudo Sports

Kron bisikletler Çin malı mı?

benim bildigim kadarıyla türk patentli fakat çinli bi mühendisin tasarımlarından ibaret.. efor bisiklet türkiye dfistirbüyörü.. yanılıyo olabilirim yanlısım warsa düzeltebilirsiniz.. daha bugun kron kadro aldım 200dolar para verdim ordan biliyorum arkadaslar...

Scudo
Kron kadrolar Tayvan' da üretiliyor(Neredeyse tüm kadrolarda olduğu gibi). Kron Türkiye' de satış yapan yerli bir bisiklet firması, montajı Türkiye' de yapılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak ELMAS
Arkadaşlar konuyu okudum ama belli bir cevap yok sanırım... Kron marka olarak hangi ülkeye ait. Belki üretim çindedir ancak marka hangi ülkede doğmuş ve geliştirilmiş?

arkadaslar kron bir türk markasıdır ancak kadro üretimi tayvandadır. bu neredeyse bütün bisiklet sektöründe böyledir. her ülkede yerli üreticiler vardır ancak çoğu kadrusunu tayvandaki büyük fabrikalara yaptırır. kadrolar fabrikadan türkiyeye geliyor ve bisikletin parçalarının motajı türkiyede yapılıyor. diğer montajı yapılan parçalarında neredeyse yurtdışından geliyor.

kron kadrolar eskiden ABD tasarımlı taiwan üretimli idi şimdi kadroları kendileri tasarlıyor çiziyor taiwan da ürettiriliyorlar

arkadaşlar.!! 2 ay önce xc4000 aldım haytlısıyla almadan önce aklıma takıldı bu marka yerlimi dglmi die yerli oldugunu duymustum ..fakat bde nerde üretldiği takıldı aklıma we şunu ögrendm endonezya da mosso markası altında kron ismiyle üretildğini öğrendm .!!! aynı dacia ile renault gbi yani :in:

Kadro üretimi zaten düyada her fimanın yapamadıgı bir iş.Bu yüzden belli büyük firmalar var .Bunlardan biri ve de büyüklerinden Mosso.Kron da renk tasarımlarını yaparak kadroları bunlara ürettiriyor.
Selamlar

"Designed in USA" :)
İlk üretilen Kron'larda yazıyormuşşşşşşş

şimdi ise kadro kulağını öteki eliyle arıyorlar :(
Aslında hiç bir firmanın suçu yok, her anlatılan hikayeye inanan kişiler olduğu sürece birileri hala öpmeye devam edecektir.
ellerinde yedek parça yok, aslında iyibir denetleme istiyor ama bu defa neyse diyeyim.daha çok öpülmek isteyen varken :(

"2010 dan Günümüze ( 2016 )"

@HaliliOzturk

Kron türk firmasıdır Arzu Bisiklet (eskiden Efor Bisiklet) tarafından kadroları Tayvan da üretilmektedir. Montajı Türkiyede yapılır. Aynı zamanda Arzu Bisiklet şu an Scott un türkiye distribütörüdür. Yani firma çin değil. Ama en kötüsünden en iyisine tüm bisiklet markaları üretimlerinin büyük bir kısmını çin e aktardığı için, evet çin dir de diyebiliriz. Örneğin Shimano üretiminin büyük kısmını Çin de hallediyor.

Abiler nasıl bir hortlatmadir 6 sene sonra helal olsun ;)

İyi hortlatmışın haa :)

@Tunafish
Shimano nun Çin malı ùrününü hiç görmedim.Malezya,Taiwan gördüm.Kronun kadrosu dediginiz gibi Çin malıdır. Salcano ve Sedona Taiwanda üretim yaptırır.

@GLN
fabrika'nın adresi gidip görebilirsiniz.
SHIMANO (TIANJIN) BICYCLE COMPONENTS CO., LTD.172 Xijiu Road, Airport Economic Area, Tianjin 300308 China
Phone: +86-22-24890055 / Fax: +86-22-24890141

@Tunafish buradan shimano nun kron kadrosunu urettigini söyleyebilir miyiz

@Tunafish
Bileti aldım görecez bakalım. :) Şaka bir yana ben shımanonun çin malı ürününü görmedim kullanmadım. Aktarıcıların üstünde malezya yazıyor. Shımanonun kadro parçaları üreten markası PRO Comp ta taiwan malı yazıyor. Çin malı yazan ürün kullanıysanız onun modellerini belirtirseniz daha bilgilendirici olur.

@mhtozel
valla benim yazdıklarımdan o kanıya nasıl vardınız hiç bir şekilde bilemiyorum. Ben demem ama siz isterseniz diyebilirsiniz.

@Tunafish pardon hocam yukarıdaki mesaja bakmadim ana mesaj konusu kron Çin malı mı? Olunca ...... fabrika adresi vs demeniz direk kron için gibi geldi fabrika da shimano olunca otomatik olarak (bu kadar kadro her bir firma için bir fabrika olmadığı ve her firmanın kadrosunu birilerine urettirdigi gerçeğine dayanarak) shimano nun ürettiği kadrolarda temin edildiği kanısına kapıldım.

Geri