Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

Selam
öncelikle xaos bisikletim var.

1-forumlarda gezerken dikkatimi çekti xaos kadro ile xc4000 kadro kalitesi aynı değilmi ikiside 7005 3 kere dipçiklendirilmiş kadrolar değilmi neden xc4000 sadece kadroları 300-400 tl satılıyorda xaos kadro 100 tl satılıyor bu fiyat farkının sebebi nedir yoksa aynı sağlamlıkta veya kalitede değilmi ikiside

2-benim bisikletde kadro boyu yazmıyor kadroyu yukardan aşşağı cm göre ölçerek öğrenebilirim değilmi

şimdiden sağolun

Scudo
Kron xaos kadrolarının yenisi piyasada yok çünkü artık imalatı yok siz nereden buldunuz bu rakamı yüz lira diye ikinci el fiyatınımı söylüyorsunuz.

xaos kadrolar bildiğim kadarıyla iki kere dipciklenmiş ayrıca iki kadro arasında geometri ve açı farkları vardır buda 4000 i sağlamlık ve tercih konusunda öne çıkarıyor :in:

xaosun üzerinde tripled bilmemne yazıyor yoksa yalandanmı yazıyor

bu linke girin aşşağıdaki resimlere bakın birtanesinde kadronun üzerindeki tripled yazısını görebilirsiniz

(link)

hatta buda yazıdan bir paragraf

Alüminyum alaşım olarak 7005 serisi kullanılmış, bu 6000 serisi kadrolara göre daha sert-esnemez bir yapı sağlıyor. Ayrıca üretimde üç kez inceltilmiş-dipçiklenmiş (triple butted) borular kullanılmış, bu da sağlamlık korunurken ağırlığın radikal şekilde aşağı çekilebilmesine izin vermiş.

Forum dostlarına özelliklede kron kullanıcılarına bir sorum olacak sizce kronun (2009 modellerinin) boya kalitesi nasıldır bana biraz kalitesiz geldi daha öncedende mosso falcon kullanıcısıydım o bisikletimi kardeşime verdim ama su anda pişmanım en ufak bir darbede hemen boyası kalkıyor ama mosso 4 yıllık hala orjinal boyası en ufak bir çizilme bile yok sizce nasıldır kronun kadrolarının boya kalitesi?

Boya kalitesini bilelmem ama boyasını ve kadroyu korumak için şeffaf yapışkanla(dc fix le) kadroyu kaplayabilirsiniz internette bisiklet kadrosunu kaplama diye aratırsanız birkaç sonuç çıkacaktır...özellikle mtb-tr de:).

• Beğen
Tepkiler: murat yayla
Selamlar,
2010 Kron XC1000 bisiklete sahibim.1.87 cm boyundayım.Bisikletten anlayan bir arkadaş kadronun boyuma göre küçük olduğunu, kesinlikle değiştirmem gerektiğini aksi halde eklem zedelenmelerine yol açacağını söyledi.Oysa ben 4 aydır henüz böyle bir problem yaşamadım.Ayrıca bisikletin üzerinde ayakta durduğumda kadroyla gövdem arasında 5 cmden daha az bir mesafe kalıyor.Yani daha yüksek bir kadro sıkıntılı olacak gibi.
Ayrıca bisikleti kullanırken pedal en alt noktadayken dizin tam dik durması gerektiğini söylediler.Bu fiziksel açıdan imkansız.Çünkü bu durumda sele üzerindeyken ayaklar yere değmez.Yani bacakların pedal çevrilirken yay gibi olması mümkün değil.
Bisiklet ayrodinamiğinden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de Kronun periyodik bakımı için Caddebostan yakınlarında yer bilen varsa sevinirim...

Bisikletin kaç inç olduğunu yazmamışsınız bisiklete oturduğunuzda ayaklar yere deyecek diye bir kaide yok koltuktan duracağınız zaman inersiniz eğer ayaklarım yere değsin derseniz ozamandada uzun mesafeler gidemezsiniz pedala gereken gücü verememiş olursunuz

illaki inmenizede gerek yok ayaklarınızı yere basmak için hafif sola y ada sağa yatırıp durabilirsiniz

bence boya kalitesi dandik değil .ama bendeki 2010 model kron xc500 şuana kadar bisiklete çok fazla taş-yabancı madde gelmesine rağmen herhangi bir çizik olmadı.kadroyu korumak için şeffaf bant kullanabilrsin

Arkadaşlar internette uzun bir arayıştan sonra güvenilir bir sitede ağırlıkları buldum

KRON XC 500:13.5kg
KRON XC 1000:12.8kg
KRON XC 2000 Alivio Disc:13.5kg
KRON XC 3000 Deore:12.8kg
KRON XC 4000 Deore LX V-Fren:11kg
KRON XC 4000 Deore LX DISC Fren:11kg
KRON XC 4000 Deore XTR:10kg
KRON CRAZY HOP FREERIDE:12.8kg
KRON ROCKET yarış :8kg

Bir Teşekkür Yeter...

Geri