Scudo Sports

Kramp

Bisiklet, özellikle dayanıklılığı geliştirir, her yaşta uygulanabilir, özellikle yetişkinler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bu spor istemli bir kuvveti ve büyük bir direnç kapasitesine gerek duyar.

Bisiklet, ayakları vücut ağırlığından kurtaran, nispi yer çekimi olmayan bir koşulda cereyan eder. Bacaklar, koşudakinden çok daha az ya da yok denecek bir travma, şok, burkulma ya da tendinit riski ile ve daha esnek çalışır. Bu yaralanmalar performansın iyileşmesinde engel oluştururlar.

Koşu gibi, bisiklet sporunun çok az sakıncası vardır ve bu spor kalp-solunum kapasitesinin gelişmesi için önerilir.

Ergobisiklet (ev bisikleti) bir kaç özel avantajlara sahiptir; bacak, uyluk ve kalça kasları için önemlidir. Katedilen kilometreyi ve hızı belirten kompütür ile donatılmıştır. Değişik modelleri vardır, en uygun olanı bu bilgilerin yanında ayni anda nabız sayısını gösterenleridir. Diğer sporları yapma olanağınız yoksa ev bisikleti çok iyi bir çözümdür, ayni anda başka aktiviteleride takip etme olanağı vardır; televizyona bakma, müzik dinleme...

Scudo
Mümkünse benden uzak olsun:)

Ayakkabılardanda olabilir abi tabanı hatalı ayakkabı olmasın kullandığın..hissedemeye bilirsin dikkat et bence ortepedik tabanlık deneyebilirsin..

2 saat önce Baltalimanın'dan Tarabya'ya kadar gittim. Bilmeyenler için şöyle söyleyim 7 km Baltalimanı-Tarabya arası. Dönüşte Emirgan'da, yani Baltalimanı'na yaklaşık 1 km kala sağ ayak parmaklarıma ani bir kramp girdi.

Hemen durup kenara çektim. Biraz geçmesini bekledim ama yok geçmedi bir türlü. Parmaklarım kaskatı kesilmişti. Aralarını açıp kapattım, ayağımı salladım, düz bastım yok geçmiyor bir türlü.

O sırada yanımdan geçen 3 bisikletli az gittikten sonra geri dönüp baktılar. Sonra yanıma geldiler. Durumu anlattım.

İlk sayfada yazının sonunda "eğer bacağınıza kramp girdiyse ayağınızın ucunu dizinize doğru büküp ağrı azalana kadar orada tutun" yazıyor ya tam onu yaptı. 30 sn kadar öyle bastırdı. Sonra geçti. Onların beni görmesi çok iyi oldu yoksa elimde götürüyordum bisikleti eve.

O abiden Allah razı olsun, çok iyi bir tesadüftü!

Geri