Cevat_MD
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.080
- İsim
- Cevat Bayhan
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
3-7-2015 Cuma günü bisikletimizin bakımlarını Delta Bisiklet Kızıltoprak'da yaptırıp Fenerbahçe Stadımıza'da bir selam çakarak ertesi sabaha hazır hale geldik.
4-7-2015 Cumartesi günü Sabah 07:00 vapuruna Kadıköy'den binerek Eminönü'ne doğru yola çıktık.
İlk durağımız Ortaköy. 10 dk. kadar denizi izleyip bir kaç fotoğraf çektikten sonra tekrar yola çıktık.
Yol üzerinde fırsat buldukça fotoğraflamayı da ihmal etmiyoruz.
Arnavutköy İBB Sosyal Tesisleri'nde hafif bir kahvaltı ve almam gereken ilaçlarımı almak üzere 20 dk. mola...
Sarıyer'de olmazsa olmaz Sarıyer Böreğiyle geç kahvaltı. Börek inanılmaz güzeldi, ikinci porsiyonu da yiyecektim ama Rumeli Kavağı'na giderken çıkacağım rampaları düşününce vazgeçtim.
İstanbul Boğazı'nın Karadeniz başlangıcındaki Rumeli Feneri, Boğazın muhteşem görüntüleri ve karşıda Yoros Kalesi manzaralı fotoğrafları çekmek için 15 dk. daha mola verdim. Gözümde büyüttüğüm rampalar bakımı yeni yapılmış bisikletimle hiç zorlamadı.
Bu arada yeni yapılan ve milyonlarca ağacın katledilmesine yol açan üçüncü köprü inşaatını da uzaktan içim burkularak fotoğrafladım.
Rumeli Feneri ahalisi ve esnafıyla kahvede biraz sohbet ederek Garipçe yolunu sordum. Niyetim oraya kadar turu uzatmaktı ama yolu bilenler yolun bozuk ve rampaların çok dik olduğunu ve gitmememi önerdiler. Ben de biraz daha dinlenerek dönüş yoluna düştüm.
BİSİKLET RAPORU:
ROTA:
Gidiş:Kozyatağı-Kadıköy-Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy-Emirgan-Sarıyer-Rumeli Kavağı
Dönüş:Beşiktaş-Üsküdar-Caddebostan-Kozyatağı
Mesafe:80km
Süre: 07:00-14:30
Pedal çevrilen süre: 4s 50dk
Hava durumu: Dönüste nadiren yağmur çiseledi ve rüzgar karşıdandı. Genel olarak süperdi.
İstanbul'un tadına doyulmaz boğaz sahilinde gerçekleşen tur molalar ve fotograf çekimleriyle 7s 30dk. sürmüştür
Tadına doyulmaz çok güzel bir gündü. Bir diğer turu Garipçe'ye yapacağım inşallah.