Scudo Sports

Köylü ile Kurt ( cok guzel okuyun derim ) :)

Çok güzel bir hikaye teşekkür ederiz paylaşımın için, benim bu hikayeden anladığım insanın yapılan iyiliğe karşılık beklemesiyle alakalı değil, yapılan iyiliğe karşı nankör olunması. Birisine iyilik yapıldığı zaman karşılık beklenmemeli doğrusuda bu ama nankörlük iyi niyeti suistimal asla kabul edilemez. Bir insana iyilik yapıpta karşılığında kötülük görülmesi demek bütün yapılan iyiliklerin karşılığında ihanete uğrayacağımız anlamına gelmez. Hikayedeki kurt misali insanları tanıyıp kimlere nasıl davranacağımıza dikkat edersek yapacağımız iyiliklerden gerçek ihtiyacı olanlar yararlanmış olur diye düşünüyorum.

Scudo
Ne yazıkki hikayedeki olayda askerliğinde başından olay geçmiş abimde çok haklı. Çok yakın bi zamanda bir arkadaşıma iyilik yaptığıma pişman oldum. Eğer birisine iyilik yapılacaksa o kişinin o iyiliği hakkedip haketmediğine bakmak lazım. İnsanları pek tanımadan sadece insanlık görevlerimi yapacağım sadece.

"iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir" diye bir atasözümüz var bizim. birde defalarca şahit olarak iman ettiğim ilahi adalet. yaşanılan bazı kötü tecrübelere dayanarak bizi biz yapan özelliklerden en başta geleni yani iyilik yapma erdemini bu kadar kolay silip atmayalım derim ben:in:

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
Geri