Çare bireysel silahlanma. Eskiden silahın her türlüsünden çekinen, sevmeyen benim gibi pasifist adamı bu ülke ve içerisinde yaşayanlar bu hale getirdi artık. Açık açık söylüyorum. Amerika'da insanlar sokakta omuzda tüfekle gezebiliyorlar. Polis bile bişey diyemiyor. Açın yutubda videoları var izleyin. Bisiklete özel tüfek gözü yapacaksın (Terminatör'ün motosikletindeki gibi), sokacaksın pompalıyı ya da yarı otomatiği, bak bakalım bi daha kimsenin maçası yiyo mu bağırmaya, ıslığa filan. Hatta özellikle de kadınlar, sırf pipisi olduğu için kendini erkek zannedenler var ya aramızda sürüsüne bereket, o tüfeği gördü mü soğuk suya girmiş gibi oluyo mu olmuyo mu bakalım. Yemin ediyorum görmeyip de lagaluga yapan kabadayıya o tüfeği çıkartıp bi göstersen, kuyruğunu kıstırıp vik vik öten köpeğe dönmezse ben de bişey bilmiyorum.
Tabanca yerine tüfek dememin sebebi görüntü açısından çok daha caydırıcı olacağından. Ne kadar büyük o kadar iyi. Ha içine gerçek mermi koyun da demiyorum. Sadece gürültü etse yeter.