Scudo Sports

Koruyucu elbisenin faydası

Geçen hafta önümdeki bisikletliye çarpıp takla attım. Bileklerde hafif ağrı sağ üst bacakta morluk ve sıyrılma olmuştu. 2 yıl önceki yana düşüşümde ise sağ tarafımda omuz, kol ve belden aşağı bir çok bölüm soyulmuştu. Sana katılıyorum kullanmak lazım. Lazım ama Bu kadarı kazadan ziyade benim aşırı sıcaktan kalp krizi geçirmeme neden olur gibime geliyor. 1 Aydan fazladır sadece şort ve uzun kollu forma kullanıyorum. Uzun kollu formayı da sadece iyice deli olmadığımı zannetsinler diye giyiyorum. Yaza çıplak gitme ihtimalim dahi var. Bu arada Kask, Gözlük ve eldiven her zaman kullanıyorum. Daha çok off road tarzına uygun malzemeler gibi. Bu malzemeleri de kullanana saygı duyarım.

Scudo
İsteyen istediğini giyer kimse kimseyi yargılayamaz. Halil Bey önlemini alıyor iyi de yapıyor. Ben bu şekilde giyinemem açıkçası çünkü bu giysilerle tam performans alamam rahat edemem. Bu benim tercihim...Geçenlerde boynum açıktı rüzgar yedim ve boynum tutuldu. Ertesi gün hemen gittim buff aldım ve gerçekten çok rahatlattı bisiklet sürerken beni.

Nasıl benim bisiklet üstünde kask, gözlük, eldiven, buff kullanmam benim için yeterliyse, Halil Bey'in de bu tarz koruyucu giysi giymesi onun için yeterlidir.

Benzer konuyu burada açmıştım. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130671&highlight=
Sebebi ise 25 ile giderken kaldırıma takılıp yerde biraz sürtünmem. Dirseğim dizim hep kanamıştı(çok fazla değil),derim kavlamıştı hemen. Basit bir dizlik kolluk olsa hiç biri başıma gelmeyecekti. O konuyu Mart'ta açmışım 2 aydır izi duruyor o kavlayan derimin falan. Allah bilir ne zamana geçer. Ama ben tembelliğimden takmıyorum. Takılması gerekir gibi ne bileyim bir yandan da fazla yük gibi. Artık o karar size kalmış. Sadece şunu diyebilirim dizlik ve kolluğum olsa düştüğümde hiçbir şey olmazdı. Çünkü düşerken ilk etkilenen yerler vücudun en dışında kalan dizimiz ve dirseğimiz.

@halil ibrahim duran

Hiçbir bisiklet dükkanında bu kıyafetlerden görmedim. Yarışan dağ bisikletçileri için olabilir. Onlarda bile böyle giyim görmedim. Özel durum yani. Sahilde normal yollarda bunlarla gezerseniz komik olursunuz. Siz gezmeye devam edin benim de eleştiri hakkım saklı kalsın.

@Ali Uzel

Sn Ali UZEL,
Görmemeniz bu ekipmanın bisikletler için üretilmediğini göstermez.

Uçağa binerken nasıl giyiniyorsunuz merak ediyorum. Malum uçak düşerse yaşam şansı sıfır. :)

@Ali Uzel

İstatistiksel olarak en güvenli seyahat sisteminden örnek veriyorsunuz, farkında mısınız?
Karayollarında ölme oranı ucakta ölme oranından yüzlerce kat daha fazla; ben de o yüzden giyiyorum bunları...

@Ali Uzel

Bisiklet kültüründe Avrupa'yı yakalarsak görmediğiniz birçok şeyi göreceğinizden emin olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@halil ibrahim duran

Çok özel durumlar için üretilmiş bir malzemeyi günlük yaşamınıza sokuyorsunuz. Kaynak gözlüğü de gözlükçülerde satılmaz, kaynakçılar kullanır ama günlük yaşamda başka kimse kullanmaz.

Kazalar kaçınılmazdır. İnsanın kazalardan korunması için bir takım mekanizmaları vardır. En birincisi dikkat etmektir sonrasında insanın refleksleri vardır. Reflekslerle bir çok kazayı bertaraf ederiz. Bunlar yokmuş gibi davranıp kendini koruma kılıfı içine sokmak...

Kask, eldiven, gözlük takmak en temel ve yeterli şeylerdir. Derimizi korumak istiyorsak ince kıyafetlerle derimizi de koruruz. Bundan ötesi bisiklet sporunu yapmak için engeldir.

@Hüseyin Külcüoğlu

Avrupa'da da birçok bisiklet dükkanına girdim hiçbirinde bu kıyafetlerden göz önünde görmedim. Görmeyi brakın Avrupa sokaklarında bisiklete binenlerin üstünde benzer kıyafetler dahi görmedim.

Ben bisiklet ekipmanı diyorum, siz kaynak gözlüğü gözlükçüde olmaz diyorsunuz :D Bravo!!!

taksicileri, dolmuşcuları hatta belediye otobüslerini düşününce Halil abiye katılıyorum.
Sıfır geçmeler, sıkıştırmalar. bana göre tamamen kişisel tercihtir. ben takıyor muyum hayır. ama bu
en azından saygı göstermeyeceğim anlamına gelmiyor.

Bir yandan da Ailesini düşünmek zorunda farklı bir sorumluluğu var. en azından benim düşüncem böyle.

@Hüseyin Külcüoğlu

O zaman siz hangi dükkanda gördünüz adres ve isim verin. Muallak konuşmayalım.

Downhill kıyafetlerle şehir/yol/mtb sürmek... Almayayim ama alana da mani olmam.

Arkadaşlar bu konu bence gereksiz bir zıtlaşmaya gidiyor. Hatta gitti. İsteyen astronot kıyafeti ile biner, isteyen (yerse) çıplak bile biner. Güvenliğin şart olduğunu zaten biliyoruz. Bu konu benim eşimin neden eve sigorta yapıyoruz? ne gerek var konusuna paralel gitmeye başladı.

Bende yeni asfalttan kalmış biri olarak :) acaba dirsek ve diz için koruma alsam mı diye düşündüm ama ilginç olan benim ne dirseğimde ne de dizimde hiç bir şey olmadı sağ tarafımın üstüne düştügüm için dışardan karında ufak bir sıyrık harıc gorununen bir şey yok ama 10 gundur ezılmeden kaynaklı kaburga ve karın agrısı cekıyorum, hala bisiklete binemiyorum. Demem o ki evet halil bey bu şekilde giyinmeyi tercih edebilir kişisel tercih saygı duyarım çoğu kişi gibi bende hareket kısıtlaması ve giy çıkar zorluğu yüzünden giymek istemem ama ali arkadaşın bunlar bisiklet kıyafeti değil vs gibi gereksiz bilgilerle yine gereksiz yere polemiğe girmesi de ve konuyu tamamen başka yerlere çekmesi de hoş değil.

gezi ve turlarda abartı geldi bana. Ancak downhill vs gibi ekstrem bisiklet sporlarında zaten kullanılıyor diye biliyorum.

"Hayatın normal akışı" diye güzel ifadeler vardır. Buna uymadığı için yazıyoruz. Mesela bir AVM'ye girerken 1 tane güvenlik kontrolünden geçeriz. Herkes buna alıştı kimse ses çıkartmıyor. İçeri iğne bile sokmayalım deyip arka arkaya 3 güvenlik kontrolü yapalım dendiğinde "hayatın normal akışı" nın dışına taşarız.

İsteyen istediği kıyafeti giyer bizim de eleştiri hakkımız saklıdır.

@Ali Uzel

konuyu uzatmak istemiyorum ama sizin bahsettiğiniz konu tamamen başka şey yaptığınız şey eleştiri değil bunlar bisiklet kıyafeti değil diyerek önyargı.
halil bey link vermedi galiba ama bisiklet kıyafeti olduğunu gösteren link şöyle

(link)

Geri