Scudo Sports

Korku ve kan

Slm polenezköy de çok köpek varmı

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun. Anlayamıyorum anlam veremıyorum köpek nasıl insanı ısırır burda hata mutlak ınsandadır ben hayvanlarla iyi anlaşan biriyim heralde tekirdağ şarköy terziköy istikametimde yaklasık 100 120 kadar belki daha fazla sokak köpegının saldırısına ugradım birtanesi gelıp ısırmadı ve ben bısıkletle gectm yanlarından cok sert bı sekılde havladılar onlar havladıkca ben yumusak ses tonuyla hafıfce yanlarından geçıp gıttım köpek saldırısında en önemli husus içinizdeki korkudur köpekler sanırım korkuttugunu anlayınca saldırıya gecıyor benı şu zamana kadar kendi köpegım harıc korkutan bı köpek olmadı 16 yerımden ısırdı kendisini uyutmak zorunda kalmıştım cani diyeceksiniz ben 6 dövüş için egitilmiş pitbul ırkı ve kırması köpek türevlerini evcilleştirdim gönüllüyüm bu konuda zaten varsa sorunlu hayvan yine ilgilenebilirim encok ugrastıgım köpek buydu uyutmak zorunda kalmıştım benı cok cıddı şekılde yaraladıgı için düzeldigini sanıp salıp oynamak istemiştim boynum sırtım bacagım kollarım olmak üzere heryerımı ısırıp hastanelık hale getırmıştı benı.

64111 dosyayı görüntüle

Laf eden olur çelişkide kalmayın diye kaba gelebılecek kelimelerimi düzelttim.

Bunlarda sokakda baktıgım ufaklıklar cok yabanilerdi ama artık seviyolar beni görünce tavırları bu

64113 dosyayı görüntüle

Buda tarçının konuyu okuyuncaki ifadesi

64114 dosyayı görüntüle

bana bir gün bisiklet sürerken köpek saldırırsa ertesi gün kendimde olursam köpeğe napacağımı tahmin edebiliyorum

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Öztürk
Geçen haftalarda 2 köpek tarafından bende saldırıya uğradım ama ısırılma olmadı. Sabah 01:30 civarıydı. O esnada soğukkanlı olamadığımdan bastım pedala var gücümle. Köy yolu ve biraz yokuş. Köpekler benden önde koştular neredeyse :)

Hayvanları hep sevmişimdir ama o anki hayatta kalma içgüdüsü ve ardından oluşan sinirle geri dönüp öldüresim geldi ne yazıkki. Daha sonra sahibiyle konuştum, anlattım olayı. 1 haftadır rahatım saldıran bir köpek yok yolumun üzerinde

• Beğen
Oncelikle cok gecmis olsun. Gerci iki yil olmus neredeyse. Ama anlatim sekli maalesef cok kotu. Daha yalin ve vurucu bir anlatim olabilirdi.
Alinmayin, bu sadece edebi bir elestiri...

• Beğen
@Bülent Gökmen @MertAG @soneryen @Kubilay Koparan @karaduman61 @Ahmet.Çetinkaya @BicycleLover @SAFAK ZKN @c33nk @SAFAK ZKN @YasinGNC @bforummurat

Sevgili arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz ve konu hakkındaki önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Köpeklerle aram her geçen gün biraz daha düzeliyor. Ben köpek gördüğümde önce yavaşlamayı, köpeğin tepkisine göre durmayı yada devam etmeyi tercih ediyorum artık. Sürüşlerimin çoğu İzmir Özgür Pedallar grubu ile olduğu ve grup üyeleri bu kötü tecrübemden ötürü beni inanılmaz sağduyulu biçimde sakındıkları için (onlara müteşekkirim, olmasalar bir travma olarak yapışıp kalabilirdi üzerime bu tecrübe) psikolojik anlamda çok daha rahat ilerliyorum.

@Kuzey Ege Anlatım şeklimi kötü bulmanıza üzüldüm. Bir yandan da sevindim, ısırılma tecrübemi edebi biçimde eleştirme ihtiyacı duymuşsunuz, demek ki standartların dışında :) Edebi anlamda ilerlemek istersem bu eleştiriniz yapı taşlarından biri olacaktır. Teşekkür ederim.

Arkadaslar
Bulundugum yer dolayisi ile tek basima ve kopeklerin booll oldugu yerlerde suruyorum
Ilk basladigim zamanlarda fena kopek cetelerine denk geldim bi sekilde yirttim ama sonra aklima elektrosok cihazi geldi
Bitane aldim ve inanilmaz etkili
Ustelik hic bir canliya zarar vermeden tehlikeyi saviyorsunuz
Elektrosok cihazi cok gicik bir ses cikariyor (cazirrrttt) ve birde mavi tehditkar ark ile uzaktan bile onlari urkutup senden uzaklasiyolar
Tavsiye ederim artik gidon cantamin vazgecilmez ekipmani

@ytsnvrl

Merhaba,

siz Sivas'ta yaşayıp kangallar üzerinde bunun etkili olduğunu söylüyorsanız çok etkili bir referans noktası olabilirsiniz yalnız, deneme imkanınız oldu mu hiç kangallar üzerinde?

@Aytaç Öztürk
Öncelikle geçmiş olsun dilerim.
2 kez köpek saldırdı. Tekinde o tatlı patinin onlarca yırtığıyla kurtuldum diğerinde 2 ciddi ısırıkla. Hala köpekleri severim. Köpekleri de;il her hayvanı severim doyasıya.
Anlaşılan siz de duygusal olarak büyük bir etki yaratmış ki olayı böyle bir dille ankatmışsınız.
Şu an bile ölebiliriz. Her an ölebiliriz. Nasıl olsa öleceğiz diye ölmek beklenmez...
Köpek size kendi isteği ile saldırmadı. Belki o karanlıkta kuytuda yavruları vardı belki de orası onun çöplüğü. Aldığınız yara benim 2 yaralamamdakilerden daha hafif yaralar. Ama geçmiş olsun yine de.
Bana yine köpek saldırsa yine ısırsa ben yine köpekleri çok severim.
Sizin gibi ben de o anda kendimi savunurum.
İlk yaralamam pati yarıkları idi ve köpeğe yumruk atarak durdurdum; ikinci yaralanmam sol baldıra ısırık idi ve göğüs kafesine diz atarak durdurdum.
Hala derim elimi kesmek dizimi parçalamak isterim diye.
Geçmiş olsun

Şuana kadar bir çok köpek koştu üzerime bisikletle giderken, hatda 3-4 tane çoban köpeği bile olsa, daha bir tanesi bile ben yavaşlayıp durunca ve özellikle azarlayarak bağırınca üzerime gelmeye devam edebilmiş değil, kesinlikle azarlamak gerekiyor size doğru koşmasını, bende köpekleri çok severim ama bu azarlamanın onlara bisikletle gidenlere karşı saldırıya geçmenin doğru olmadığını benimsetmiş olacak..

@Anonim
Bu mesaji yaZarken hiv yakinen kullanmamistim hep uzaktan saldirdiklarinda elektrosoku basip sesi ve gorintusuyle
korkuyolardi
Fakaaat gecen hafta yine sabah 6 gibi kulaklik kulagimda ve ortalama 22km gibi bir hizla ilerlerken yol kenarindaki otlarin dibine sinmis pusuya yatmis bi it aniden firladi ve saldirdine oldugunu bile anlamadim ayagima atildi ayagimi kaldirdim bi yandan da elektrosoku cikarmaya calisiyodum bi yandanda tehditkar bagiriyodum ama ayagimi kaldirinca dengemi kaybettim ve dustum o sirada kopekle benim aramdabisiklet vardi ve saldirmaya calsirken hem vurur gibi hizla cihazi salladim hemde bastim cazirtiya yanagina biyere geldi (eyyyvv eyvvv ) diye cenileyerek kacti.. Yani yakinen denemis oldum dusmeseydim hic yaralanmadan savmis olacaktim ama dusunce dizim derisi parcalandi birde orta parmak catlagi var
Ama korkudan bacaklarim titredi bi sure yalan yok yaklasik bi 10 dk pedal ceviremedim
Yani beklemedigim anda olunca silahimi(cihazi) vakitli cekemedigim icin dustum
Yoksa hep onceden goruyodum ve uzaktan bile korkutup saviyodum

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    77,7 KB · Okunma: 49
çok geçmiş olsun. bende telaş etmeyip yoluma devam ediyorum ama bakalım bacağı ne zaman kapacaklar :D

Geri