Scudo Sports

Korku ve kan

Geçmiş olsun. Biber gazı taşıyacaksınız. Merak etmeyin savunma amaçlı olduğu sürece yasaldır ve taşımak suç değildir. Doğrudan yüzüne sıkacaksınız. 1-3 metre mesafeden müthiş etkilidir. Köpekler zaten onun anlamak için ilk önce kokusunu dibine kadar çekerler. Hatta ağızlarından bile ne olduğunu anlamaya çalışırlar. Bir kaç saniye kazandınız ve etki etmeye başladı. Köpeğin tek yapacağı şey kenara çekilmek ve patileriyle gözlerini oğuşturmak olacak. O saniyeler etkinin zirve yaptığı anlardır. Bu süre içinde nefes almayın. Çekin gidin. Zavallı bir süre sonra kendine gelecek. Tekrar tekrar geçmiş olsun. Korku hepimiz için gerçek bir duygudur. Cesaret taşıdığımız sürece her zaman yeneceğiz. Büyük siyah olanlardan değil, küçük NATO yazanlardan alacaksınız. Çok daha etkilidir.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Öztürk
Scudo
Çok Geçmiş olsun ancak bu durumu yenmek için tekrar bisikletinize binmelisiniz.

Geçen gün benimde başıma böyle bir olay geldi. Geçen hafta cuma günü yakınımız tarafından iftara davetliydik bende bisikletimle çıktım maksat spor olur sıkıntı stres atarım düşüncesi vardı. Gece oldu vedalaştık ayrıldım evden saat 23,30 gibi başladım pedallamaya -ilk sokaktan sola döndüm ve yolun sağında uzunca bir arsa vardı. Yavaşça pedalladım hızım tahmini 15-20km/h sonra bisikletimin farından arsada parlayan gözler gördüm biraz tırstım ve hızımı bir miktar arttırdım sonra aniden yola fırlayan 7-8 tane köpeği görünce o nasıl bir adrenalin patlamasıdır anlatamam köpekler önümde gideceğim yola doğru koşturmaya başladı duramazdım, dönemezdim, hepsi vahşice havlayıp sanki avlanırcasına etrafıma doluştular arka vitesi 2 arttırıp ayağa kalkarak başladım ana caddeye doğru yardırmaya yaklaşık 600-700 metre vardı ama yok böyle bir adrenalin duygusu köpekleri 5 metre kadar geride bıraktım ancak caddeye çok hızlı çıktım eğer biraz daha hızlı girseydim virajı alamayacaktım sert bir frenle ana yola katıldım köpeklerin bölgesinden çıktığım için beni bıraktılar.

Çoğu kişi bisikletle köpeklerle karşılaşırsanız inin bisiklet elinizde yavaşça yürüyün diyor. Ancak bu böyle çete halinde gezen bölge savunması yapan köpekler için geçerli değil bence en iyisi kaçmak.

cok geçmiş olsun. nato marka ürünleri kullanmayın. bu ürün kimyasal gaz içeriyor ve çok zararlı. bunun yerine organik gaz içeren jenix marka biber gazını kullanın. bir polis memuru olarak tavsiyem budur.

Ayrıca kuduz aşısını muhakkak ama muhakkak yaptir. ihmal etmeyin sakın. acilden size takip kartı vermiş olmaları gerekir. aşını yaptirmadigin taktir kapinda polis memurlarını görebilirsin.

geçmiş olsun. inşallah boyle bir olay ile karsilamazsin tekrar.

• Beğen
@ERTĞRL

Haklısınız hocam doğası odur muhakkak. Ancak o an o korku ve savunma dürtüsü ile bunun ayrımına varamadım. Ancak tabi ki şu an herhangi bir intikam duygusu barındırmıyorum yüreğimde. Ki köpekleri çok severim. :)

@Samet POLAT

Samet bey ilk aşılarımı oldum, dediğiniz gibi takip kartı verdiler önümüzdeki günlerde kontrol ve aşı için tekrar gitmem gerekiyor. İnşallah kimsenin başına gelmez böyle üzücü hadiseler.

Tüm arkadaşlarımın geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim. Aklınızda olsun arkadaşlar, başınıza gelirse benim gibi küçük de olsa sürümcemede kalmayın. Karar verin ve uygulayın.

Benzer bir olay başıma geldi köpek aynı yerden ısırdı ve hastaneye gittiğimde aynı şekilde 1 tetonoz bir de kuduz aşısı oldum daha sonra beni ısıran köpeği bulup sahibine ulaştık ve köpeğin aşı kartını aldıktan sonra hastaneye bildirdik köpek aşılı olduğu için bir daha hastaneye gitmedim.

• Beğen
Ne zaman bisiklet sürerken köpek görsem elimden geldiğince hızlanır köpeğin zıttı istikamete doğru gitmeye çalışırım. Çoğu kişi köpek görünce yavaşlanması veya durulması gerektiğini söyler ama 10-15 köpekten oluşan bir sürü görmediğim sürece bana mantıklı gelmiyor..
Hatta bunu bir arkadaşım ile tartışma konusu bile yaptık.. Ben hızlanıp kendimi riske atmadan köpeklerden uzaklaşırım ama o sokaktaki "köpeğe" güvenip yavaşlayarak geçer ve kendini bu ısırılma riskine atar. Bana mantıklı gelmiyor açıkçası.

• Beğen
Öncelikle çok geçmiş olsun dileklerimi kabul edin...Şehir bisikletim olmasına rağmen şehirde kullanmıyorum biraz iri cüsseli biriyim alttan alma gibi bir mizacımda yok hem kendim hem diğer yaşayanlar ya da yaşadığını sananlar için kullanmıyorum kullananlara büyük saygı duyuyorum....Genellikle orman ,dağ,yayla v.b yerlerde dağ bisikletimi kullanıyorum çünkü buralarda insan kaynaklı sorunlar olmuyor hayvan kaynaklı sorunlar oluyor başı boş köpekler çoban köpekleri gibi biri takıldığı zaman peşime ya da bir iki köpek hızlı hareket etmiyorum yokmuşlar gibi davranıyorum yavaşça bisikletimden iniyorum yerden taş alır gibi yapıyorum kaçıyor kaçmadı mı ? Bisikletimi siper ederek yaklaşıyorum bisikletimin arka tarafını ön teker yerde olacak şekilde kaldırıp köpeğin kafasına doğru yoklama çekiyorum kaçıyor kaçmadı mı ? Sen kaşındın diyorum 6.35 astramın vınlamasını dinlemesini sağlıyorum kulağının dibinden kaçıyor kaçmadı mı ? Valla kaçıyor kaçmayan olmadı daha......:rolleyes:

• Beğen
Çok çok geçmiş olsun. Ben de çoğu kez karşı karşıya geldim köpeklerle.Neyse ki korkulacak bir şey olmadı. Acil şifalar diliyorum.
Bisiklete bir daha binme korkunsa...Bence şu anda yersiz.Asla bırakma derim ben. Köpekler her zaman vardır. Önemli olan sakin olman. Başka çaresi yok.

• Beğen
@Selami53

Üstadım öncelikle geçmiş olsun sizede. Siz şanslıymışsınız(Nasıl bir şanssa artık) Bakımlı bir köpek tarafından ısırılmışsınız. Yani kontrolle ve aşılarla bocalamak zorunda kalmamışsınız. Tekrar büyük geçmiş olsun.

@ERTUNGA

Hocam inanın o an düşünüyorsunuz ama uygulama konusunda başarılı olamayabiliyorsunuz. İşte benim başarısızlığım oydu. "Yolu bilmek ve yolda gitmek başka şeylerdir" -Alıntı-

@Defne Deniz

Hocam haklısınız inanın içim gidiyor tekrar fırlamamak için sokağa. Ama tedirginlik işte. Mecbur korkumuzla yüzleşeceğiz.

2015 yazı yeşilköy sahili, belediyeden küpeli bir köpek o kadar yoga pantolonlu hatun varken kıllı ayak bileğimin tadına baktı, aşılarımı olmaya başladıktan 1 hafta sonra yine bisiklete biniyordum. 40 yılda bir oluyor, söyleyecek ve paylaşacak çok şey var ama yapacak birşey yok. 2 ayaklıları daha tehlikeli oluyor, onlara denk gelmeyin de :uzgnm:

Üstadım olayları anlatma şeklin çok hoşuma gitti iyi bir okur ve aynı zamanda yazarsın ama o köpeklere edebiyat işlemez ben genelde bisikletten iner kendim hırlarım köpeklere onlarda bu manyakmı ne yapıyo la bu gibi tavırlarla ortamdan uzaklaşırlar sana şansına tam psiko köpekler denk gelmiş canını sıkma atlatırsın geçmiş olsun...

• Beğen
Köpekgillerden şerefsiz itoğluitler diyoruz bu durup dururken saldıran itlere :)

• Beğen
hocam öncelikle geçmiş olsun, valla korku romanı gibi olmuş bir solukta okudum. artık iş işten geçmiş ama köpek gördüğün zaman duracaksın. Nedir bilmiyorum ama o dönen tekerlerde, senkronize ayak hareketlerinde onları cezbeden birşey var :) Turlarda olsun, işe gelip giderken olsun bir çok köpekle karılaşırım, saldıranı da var saldırmayanı da. Şükür canıma kasteden bir köpek çıkmadı. Belki bu konuda şanslıyım. Böyle bir durumda da elinde en az 10 kiloluk, silaha dönüştürebileceğin tutkun var. O da çare olmuyorsa, güçsüz olan kolunu dişlerden korunmak için kullanıp güçlü olan kolla çenesine veya göğsüne yumruk atmaktan başka çare yok. İzlediğim, okuduğum öneriler bunlar. Ha uyguladın mu dersin evet. Zincirini koparıp kaçan kangal kırması köpeğim, tekrar tasmasını takmaya çalışırken bel kısmının biraz aşağısından diş geçirmişti. Ayrılması için yumruğu istem dışı uygulamıştım.

Aşıların doktorun verdiği doz kadar devam eder. Genelde aşırı bir yara yoksa 4 doz veriyorlar. Aşılar sadece devlet veya araştırma hastanelerinde yapılıyor, sağlık ocakları yetkili değil, bilginiz olsun. Tavsiyem sakın aksatma kuduzun şakası olmaz, gününde yaptırmaya çalış ve karneni 1 yıl boyunca sakla. [Aşıların etkisi 1 yıl sürüyormuş bu süre zarfında dilediğince saldırıya uğrayabilirsin :) (hemşirenin espirisi) ] Son aşıdan sonra veya önce hastane ve il/ilçe tarım müdürlüğü sizi takibe alır. Aşıların durumu veya köpekle ilgili gereken işlemin (uyutma) yapılıp yapılmayacağı konusunda görüşünüzü alırlar. Olayın gerçekleştiği ilçe hastane ve yaşadığım ilde aşılarımı yaptırdığım hastane sürekli takibimi yaptılar. İl merkezinde böyle bir vakayla karşılaşmadım dolayısıyla takip yapılıyormu bilmiyorum ama köpeğim köydeydi ve köyün bağlı olduğu ilçe tarımdan aranıp talebimi sormuşlardı. Kendi köpeğimiz olduğu için gerek görmedik ancak ikinci vaka babam olunca :) uyutmaya gelmişler babam da geri göndermiş.Şükür köpekte bi sorun yok. Gerçeği söylemek gerekirse biraz da suç bizde. Köpek sürekli bağlı kalıyor ama köy ortamı güvenip de bırakamıyorsun çivi tasmalı bir çok çoban köpeği var ortada, başına birşey gelir diye korkuyor insan.

Tekrar geçmiş olsun, kusura bakma biraz uzun tuttum belki ilerde konu hakkında bilgi arayan biri olur. Olay şevkini kırmasın pedallamaya devam ...

• Beğen
Geçmiş olsun. Ne yazık ki talihsiz bir durum. Benim de en çok çekindiğim. Hızlı giderken aniden yola fırlamaları arkadan koşturmaları. Dengemi kaybederim diye çekiniyorum. Köy yerinde köpeklere fazla maruz kaldığım için biraz tecrübem var. Öncelikle köpeği görünce hareketlerini izleyeceksin. Eğer tedirgin değilse seni sallamıyorsa yavaşça git. Ama hırlıyor biraz huysuzlanırsa bisikletten in köpekle senin arana bisikleti al ve yavaşça yürüyerek uzaklaş. Köpek çok havlıyor ve saldırgansa kesinlikle üstüne gitme.

• Beğen
@Aytaç Öztürk hocam korku romanları okur gibi hissettim kendimi stephin king gibisiniz maşallah. Latife bir yana çok çok geçmiş olsun. Allah göstermesin

• Beğen
Geçmiş olsun abi bende senle benzer bir durum içerisindeyim geçtiğimiz hafta sabah erkenden okula giderken ansızın arkadan ısırıp kaçan bir köpek yüzünden uğraştım baya 1 tetanozla kuduzu oldum 4 tane daha aşım olacak olmasına da aynı yoldan nasıl korkarak yürüyorum anlatamam karşıma bir anda insan bile çıksa tedirgin oluyorum kötü bir başlangıç olmuş sizinkide tekrar geçmiş olsun

• Beğen
@Tolga Çelebi aynı düşüncedeyim

Her turda bi havlayan, hazırlık yapan köpeğe denk geliyorum. Ne yapacağız bilmiyorum. Köpek kovucular varmış işe yarıyor mı

• Beğen
Geri