hocam öncelikle geçmiş olsun, valla korku romanı gibi olmuş bir solukta okudum. artık iş işten geçmiş ama köpek gördüğün zaman duracaksın. Nedir bilmiyorum ama o dönen tekerlerde, senkronize ayak hareketlerinde onları cezbeden birşey var

Turlarda olsun, işe gelip giderken olsun bir çok köpekle karılaşırım, saldıranı da var saldırmayanı da. Şükür canıma kasteden bir köpek çıkmadı. Belki bu konuda şanslıyım. Böyle bir durumda da elinde en az 10 kiloluk, silaha dönüştürebileceğin tutkun var. O da çare olmuyorsa, güçsüz olan kolunu dişlerden korunmak için kullanıp güçlü olan kolla çenesine veya göğsüne yumruk atmaktan başka çare yok. İzlediğim, okuduğum öneriler bunlar. Ha uyguladın mu dersin evet. Zincirini koparıp kaçan kangal kırması köpeğim, tekrar tasmasını takmaya çalışırken bel kısmının biraz aşağısından diş geçirmişti. Ayrılması için yumruğu istem dışı uygulamıştım.
Aşıların doktorun verdiği doz kadar devam eder. Genelde aşırı bir yara yoksa 4 doz veriyorlar. Aşılar sadece devlet veya araştırma hastanelerinde yapılıyor, sağlık ocakları yetkili değil, bilginiz olsun. Tavsiyem sakın aksatma kuduzun şakası olmaz, gününde yaptırmaya çalış ve karneni 1 yıl boyunca sakla. [Aşıların etkisi 1 yıl sürüyormuş bu süre zarfında dilediğince saldırıya uğrayabilirsin

(hemşirenin espirisi) ] Son aşıdan sonra veya önce hastane ve il/ilçe tarım müdürlüğü sizi takibe alır. Aşıların durumu veya köpekle ilgili gereken işlemin (uyutma) yapılıp yapılmayacağı konusunda görüşünüzü alırlar. Olayın gerçekleştiği ilçe hastane ve yaşadığım ilde aşılarımı yaptırdığım hastane sürekli takibimi yaptılar. İl merkezinde böyle bir vakayla karşılaşmadım dolayısıyla takip yapılıyormu bilmiyorum ama köpeğim köydeydi ve köyün bağlı olduğu ilçe tarımdan aranıp talebimi sormuşlardı. Kendi köpeğimiz olduğu için gerek görmedik ancak ikinci vaka babam olunca

uyutmaya gelmişler babam da geri göndermiş.Şükür köpekte bi sorun yok. Gerçeği söylemek gerekirse biraz da suç bizde. Köpek sürekli bağlı kalıyor ama köy ortamı güvenip de bırakamıyorsun çivi tasmalı bir çok çoban köpeği var ortada, başına birşey gelir diye korkuyor insan.
Tekrar geçmiş olsun, kusura bakma biraz uzun tuttum belki ilerde konu hakkında bilgi arayan biri olur. Olay şevkini kırmasın pedallamaya devam ...