Scudo Sports

Köprücük Kemiği

Tepki
1
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce bisikletle antrenmandan sonra bir kum birikintisi üzerinden rampa misali uçtum ve sağ omzumun üstüne düşüp köprücük kemiğimi kırdım. 8 Bandajı takıldı ve yaklaşık 2 aylık tedavi süreci var denildi. 2 ay hareketsiz yatıp dinlenecekmişim. Fakat aklımdaki soru işareti şu, 2 ay sonra bandaj çıktığında direk bisiklete devam etsem bir sakıncası olur mu? ya da bir zararı olur mu? daha önceden benzer durumlar yaşayan arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: mresmer08
Scudo
bir sorun olmaz sanırım.bisiklet sürerken köprücük kemiğinin fazla zorlanacağını sanmam tabi tekrar bir düşüş olmadıkça.yinede bir doktora sormak lazım

@Yağız Aydoğan

Yağız Bey öncelikle büyük geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
Benim ayak tarak kemiğimin serçe parmağı uzantısı 14 ay önce kırılmıştı, hala daha ayağımı altıma alıp oturamıyorum, gerginliğe gelmiyor, acıyor. Hocam kemik kaynaması 1 seneyi buluyor. Eğer gençseniz 8 ayda 10 numara olur. Çok yük binecek olan bir kemik mi dir köprücük bilmiyorum ama bunu prof. sporcuların doktorları çok iyi bilirler.
Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Hocam çok geçmiş olsun öncelikle... Bir arkadaşımın abisi de aynı rahatsızlığı geçirmişti, iyileşmesi uzun sürüyor biraz ama atlatırsınız merak etmeyin.. Vaktinden önce zorlamamak ve sabırlı olmak oldukça önemli.. Acil şifalar diliyorum...

Geçmiş olsun. Klavikula en sık kırılan kemiklerden bir tanesi. Ciddi ayrışma ve kısalma olmadığı taktirde kaynama sonrasında tamamen normale dönersin. Hareketsizlik yatak bağlamında değil de, kolunun hareketsizliği bağlamında önerilmiştir sanıyorum.

Aslında bir ortopedi uzmanı olarak forumlarda fikir bildirebileceğim sayısız başlık var ama yazıyla sağlık problemlerini yönlendirmenin yanlışlığı bir yana, hastada oluşan yanıltıcı tedavi görmüşlük hissinin de ortaya çıkmasına sebep olduğu için pek cevap yazmıyorum. Sorunları tam anlayamadan yönlendirmek olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Ara sıra rastladıkça ve uygun oldukça fikir beyan ederim. Siz yine yüz yüze doktorlar görüşmeye inanın :)

Öncelikle geçmiş olsun,benim sol köprücük kırılmıştı basketbol oynarken ve bana da o 8 sargıdan yapmışlardı 1.5 ay robocop gibi geziniyordum evin içinde :D kemik kaynadıktan sonra 1 ay falan pek zorlamamıştım kendimi...birden doktorun kemikleri birbirine yerleştirmek için dizini sırtıma koyup omuzlarımdan hafifçe çektiğinde duyduğum o ses geldi aklıma......

Yok yapmamış zaten sana,bandajı sarmadan önce yapmıştı bana.

Geri