köprücük kemiği kırığı

re_tutqun

Üye
Kayıt
24 Mart 2015
Mesaj
2
Tepki
1
Yaş
36
Şehir
istanbul
İsim
ALİ
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar bisikletten düştüm köprücük kemiğimi kırdım ..köprücük kemiğini kıran arkadaşlara sorum olucak..özel hastaneye gidiyorum kaynamaz diyor doktor devlete gidiyorum kaynar diyor ben anlamadım bu işten bir şey şu an 14. Gündeyim ağrılar azaldı allaha şükür bu tecrübeyi yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.. bir bakın röntgene damdan düşenin halinden damdan düşen anlar:)
 

Dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
Scudo

yaboga

Daimi Üye
Kayıt
25 Şubat 2015
Mesaj
371
Tepki
354
Yaş
42
Şehir
SAKARYA
İsim
Ergün Altmış
Bisiklet
Carraro
öncelikle geçmiş olsun benim kendi başıma gelmedi ama çok yakın zamanda amcam patpatla kaza yapıp kırmıştı. doktorlarla konuştuklarımı şu şekilde iki yolu var biri kendi kendine kaynaması 2. yol ameliyat. şimdi şöyle özetliyeyim özel hastaneler genelde ameliyat işini çok sevdiklerinden (paradan sebep) oraya yönlendirme yapıyorlar. Bu arada amcam ameliyatsız iyileşiyor. ama uzun sürüyor.
 
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
28
Tepki
69
Yaş
114
Şehir
İstanbul
Geçmiş olsun. Benim kırık hikayem oldukça eski ama köprücük kemiğim bundan 18 yıl önce kırıldı. Doktora gittik ve doktor omuzlarımdan tutup geriye doğru gerdi sırtımı. Oraya içi pamuk dolu bir bandajla koca bi düğüm attı. Omuzlarım arkaya doğru gerilmiş bir şekilde yaklaşık bir ay boyunca gezdim. Sırtımda koca bir düğüm olduğu için yatarken ince bir yastığın üstünde yatar vücudumu dengelerdim. O zamanlar kimse bana iyileşmez veya kaynamaz demedi. İlkokul 5. sınıftaydım ve çokta hareketliydim. Kaynadı bir sorun olmadı aklımda tek kalanlardan biri horoz gibi gezmem oldu :D
 

Ali.K

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ocak 2012
Mesaj
859
Tepki
488
Şehir
ankara
Parcali kirik olmadigi zaman 8 bandaja aliyorlar genelde. Kemigi tutan bi yer olduktan sonra her turlu kaynar ancak yamuk kaynama riski var biraz. Bana da ankaradaki doktor istersen ameliyat edeyim istersen etmeyim, bana fark etmez dedi :) Ertesi gun konyaya gittim, tanidik bir ortopedist vardi o inceledi rontgeni. Risk almaya gerek yok, ameliyat edelim zaten bi saatlik bir sey dedi. Ameliyat oldum, bir saatte bitmis gercekten ama sonrasinda beklenmedik semptomlar gelismis ve 2 gun sonra uyandim. 2 gunluk surecte yogun bakimda kalmisim, soyle bi gidip gelmisim oteki tarafa. Her ne kadar platinle de yasasam su an iyiyim cok sukur. Uzun lafin kisasi estetik olarak fazla kayginiz yoksa ve kemik durus bozukluguna sebebiyet verecek kadar yamuk kaynamiyorsa ameliyat olmayin derim. (Doktorlar tahmin ediyor ) Gecmis olsun :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de iki sene önce sağ omzumu kırmıştım, 1 ay kadar 8 bandaj ile gezdim, dışa doğru bir yumru oluşsa da düzgün kaynadı çok şükür.

Parçalı kırık değilse, veya 3. haftada bisiklete binmeye başlamanız gerekmiyorsa (yani pro değilseniz), cerrahi müdahale genelde gerekmiyor. İki hafta geçmiş olduğu için artık kaynamaya başlamış olması gerek. Tekrar muayene olup, gerekirse röntgen çektirip düzgün kaynamaya başladığından emin olmakta fayda var.
 

halil halil

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
986
Tepki
1.564
Yaş
40
Şehir
New Caledonia
kırığa bağlı
param parça olmuşsa platin atarlar mecburen
genelde motosiklet sürücülerinin en çok kırdığı kemiklerdendir
önünüze çıkan araca omuz atmaktan kaynaklanır
omzunuza korse ile birlikte 1-2 hafta hareket etmeden yatmayla düzelebilir duruma göre

röntgeni şimdi gördüm
kırılmış bu(çok özür diliyorum bu şakadan ötürü)
kardeşimin köprücük kemiği de buna benzer kırılmıştı kaynadı düzeldi fakat eğrilik oluştu biraz
 

re_tutqun

Üye
Kayıt
24 Mart 2015
Mesaj
2
Tepki
1
Yaş
36
Şehir
istanbul
İsim
ALİ
Bisiklet
Salcano
Fonksiyonel olarak bir sıkıntı yaşamam inş
 
Kayıt
22 Mayıs 2015
Mesaj
41
Tepki
47
Yaş
51
Şehir
efehan5
re_tutqun şimdi nasıl köprücük kemiğiniz kırık düzeldimi benimki de 15 gün önce kırıldı ameliyat olmadım.
 

bruno

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2015
Mesaj
25
Tepki
33
Şehir
Ankara
İsim
Tutku Doğan
Bisiklet
Merida
Çok geçmiş olsun..
 

Selahattin saraç

Aktif Üye
Kayıt
4 Mayıs 2015
Mesaj
166
Tepki
256
Yaş
35
Şehir
istanbul
İsim
selahattin
Bisiklet
Merida
Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim değil ama ablamın başına gelmişti, onun ki buz kırığı olduğu için platin takmak zorunda kaldılar. 3 kez ameliyat oldu ama çok şükür bi hasar kalmadı.
 

inbox

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2007
Mesaj
199
Tepki
90
Yaş
47
Şehir
ankara
Bisiklet
Scott
çok eski bir köprüçük kırığı sahibiyim bir arazi inişi sırasında kırıldı kemik 8 bandaja alındı ve iğleştık en çok kırılan kemiklerin başındadır hatta doğum sırasında bile kırıla bilinir benim bahsetmek istediğim kırık sonrası tedavi bende ilerleyen yaşlarda omuz kitlenmesi oldu çok uğrastım açılması için fizik tedavi vs.. özel hastaneler bu durumdan faydanmak için süreklı ameleyat tekliflerinde bunundular daha sonra bir spor ortapesit uzman doktor sahesinde bu sorunu açtım (hoca ankara hastesinde görevli veleybol ve basketbol oynamış bir hoca bu sistem hakkında epey bilgili ) sorun düştüğümde kapsulde sıvı kaybının olmasıymış bunu hemen çözdu hemen ilaç tadavisi 5 gunde omuzum açıldı daha sonrada ağırlık çalışmaları yazdı ve o gunden beri düzenli olarak salona gidiyorum..demek istediğim iyi hoca ve sonrası için plan çok geçmış olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: d.berkay

evrenozbilen

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
637
Tepki
1.141
Yaş
43
Şehir
istanbul
İsim
Evren
Bisiklet
Scott
Sanırım en yeni köprücük kemiği kıranlardan biriyim. Geçmiş olsun dileklerimle başlayayım. Doktor olmasam da edindiğim tecrübelere göre kemik yukarıda da bahsedildiği gibi parçalı olmadığından bandaja alınabilir. Ayrıca kemiğin birbirine olan yakınlığı da önemlidir. Sizin röntgeninize bakıldığında parçalar birbirine yakın duruyor ve '8 bandaj' denen yöntemle halledilebilir gibi duruyor.

Ameliyatın avantaj ve dezavantajları var. Narkoz yiyorsunuz ve az da olsa riske giriyorsunuz. Bir sigortanız yoksa veya kapsam dışıysa paranız gidiyor. Avantajları ise 2 haftada çok zorlamadan bisiklete çıkabiliyorsunuz. Ben ise, ameliyat oldum ve 1 hafta sonra (doktorum her ne kadar 8 hafta sürüş yasak dese de :islik: )bisiklete çıktım. En çok acıyı hissettiğim konular ise, üstümü giyinirken ve yatarken oluyordu.

8 bandaj ise biraz daha cep dostu gibi duruyor. Ameliyata göre daha uzun zaman sürüyor iyileşmesi ve herhangi bir desteği olmadığından, kaynamaya başlasa dahi çok dikkatli olmak gerekiyor. 8 bandaj biraz daha sıkıntılı bir süreç ama karar sizin.

Sanırım 14. günde olduğunuza göre bandajlı geziyorsunuz. Bu saatten sonra da ameliyata gerek yok bence, çoğu gitmiş azı kalmış...
Tekrar geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: beyhan.dikici

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@re_tutqun

geçmiş olsun,benim köprücük sele üstünde değil ,sağ omzumda bisiklet ile basamaklardan inerken ,(arap sabunu ile yıkandığ için basamaklar )aynen 17 basamak uçtum,eski bisiklet vardı omzumda,bandaj ile iş haloldu,eczaneden satın alındı,hala duruyor evde,1 ay yattım sırt üstü ,sonunda kaynadı,yalnız kemik suyu içtim halada içerim,birde her ay devit-3 d vitamini alırım,kemiklere birebir
 

Zen.eren

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2016
Mesaj
254
Tepki
207
Şehir
Antalya
İsim
Burak Eren
Bisiklet
b'Twin
Merhaba bende 15 gun once sag koprucuk kemigimi kirdim cok kotu bir kirik degil dedi doktor parcalanma yok hatta kopma bile yoktu,8 bandaj kullaniyorum 2 haftadan sonra yavas yavas kaynamaya basliyor sanirsam.Arastirmama gore klavikula (koprucuk kemigi) en kolay kirilan ve en kolay kaynayan kemiklerdenmis ama malesef kucuk de olsa deformasyon olucagini soyledi doktor.Ancak aklima takilan birsey oldu size danismak istedim,ben vucut gelistirmeciyim yani biraz kasli bir vucuda sahibim haliyle salonlardan uzak kalmam nedeniyle biraz kas kaybina ugradim ama benim sorunum kaslarimi hissetmekle.Vucudumun sag tarafindaki kaslarimi sikamiyorum,hissedemiyorum (gogus,sirt,trapezler) bu sorunu sizde yasadiniz mi? Endiseleniyorum..
 

Dosyalar

x-rayted

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
1.241
Tepki
1.102
Şehir
istanbul, Maltepe
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen pazar sabah 7:30 - 8:00 gibi Bağdat caddesinde 38-39 km gibi bir hızla kediye çarpmak suretiyle düştüm ve sol köprücük kemiğini kırdım. Bandaj yapıldı. Sezonu kapattım :) Kanguru, geyik, at, araba, insan, köpek duydum da kedi gibi küçücük bir hayvanın buna sebep olabileceğini hiç düşünmezdim. Bendeki nasıl bir beceriksizlikse. Kediye bir şey olmadı bu arada, kaçtı. Kafam da yere çarptı , kask kırılmış, kafam kırılmamış. Kask işe yarıyor kullanın derim.
 
Kayıt
7 Haziran 2017
Mesaj
3
Tepki
1
Yaş
32
Şehir
ankara
İsim
halil ibrahim saat
Bisiklet
Drag
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de iki ay evvel otomobilimle kaza geçirdim. Kürek kemiğimle köprücük kemiğim birbirlerinden ayrılıp sonra tekrar kendi içlerinde kırılmışlar omuz da cabası :) benim ameliyatım daha çok omuz ve kürek kemiğini toplamak üzerine oldu. Köprücük kemiğindeki kırığı kendi haline bıraktılar. Umarım sıkıntısız bi şekilde atlatır sağlığına kavuşursun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman