Scudo Sports

Köprücü kemiğim kırıldı

Tepki
1
Cumartesi gecesi eve giderken bisikletten düştüm ve sol köprücük kemiğim kırıldı, kol askısı kullanarak kaynayacakmış ama kemiklerin oynadığını hissediyorum ve bazen çok acı çekiyorum, 36 yaşındayım ve tip2 diyabetliyim kilo almadan erken iyileşip işime dönmek için nasıl beslenmeliyim?

Scudo
uzman olmadığım ve kendim de pek dengeli besleniyor sayılamayacağım için hiç tavsiye vermeyeyim, sadece geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...

@huseyindilek

Geçmiş olsun gecen sene bende kırmıştım hafif ağrılı bir durum ama dediğiniz gibi kendiliğinden kaynayan bir kemik 2 hafta kadar bir sıkıntınız olur sonrasında sorun kalmıyor koca karı tavsiyesi sıcak tut demişlerdi :)

öncelikle geçmiş olsun. umarım ki en kısa sürede iyileşir ve inşallah bir daha böyle birşey yaşamazsınız. Beslenme konusunda bir uzmana danışmanız daha iyi olur gibi gözüküyor. zira diyabetten söz ediyorsunuz. tekrar geçmiş olsun.

Sebze meyve vitanmin protein alcaksın hamur asla yemiceksin. Bu kadar kolay. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Devrim
çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin...

Bence acele etmeyin. Bunun cevabını en iyi doktorunuz ve siz bilirsiniz. Bununla beraber bir ayı bulmaz.

İyileşmeye başladığınızda yüksek gidonlu bir şehir bisikleti daha rahat olur, gerçi sizin bisikletinizi bilmiyorum.

Tekrar geçmiş olsun.

@huseyindilek

Arkadaşım geçmiş olsun bende aynı durumu yaşadım fakat doktor 8li bandaj taktı bana biraz kol askısı garip geldi iyi bir ortapedi dr bul derim genelde 8li bandaj takıyorlar.8li bandaj sana takmadıkları için kemik oynamalarını hissediyorsun.8li bandaj her iki omuzdan sırt dahil takılıyor kırılan köprücük kemiği ni oynatmıyor zaten biliyorsun alçıya alamıyorlar.Çabuk iyileşmek istiyorsan kemik ilik suyu çorbası kelle.paça iç kırılan köprücük kemiğin çabuk kaynar.Ama önce Ortapedi uzmanına git ve tekrar film çekip 8li bandaj taksın şu an takılan kol askısı yanliş kaynamaya sebeb olabilir çünkü dediğine göre kırılan kemiği hissediyorsun Geçmiş olsun

Konuyu tekrar hortlatayım, 25/06/2011 tarihinde kırılan köprücük kemiğim tam iyileşiyordu, 22/08/2011 tarihihinde işyerinin önünde otururken araba geldi çarptı sol ön kol 3 kırık, köprücük tekrar kırık, 5 kaburga kırık kol ve köprücüğe platin takıldı, iyileşince tekrar bisiklet sürmek risklimi olur.

@huseyindilek

abicim ilk önce geçmiş olsun. bende uzman değilim fakat kırılmalara karşı bildiğim şu ki. vitaminlerine. a sından z sine (ŞEKER MİKTARI AZ OLAN MEYVELER) alman gerekio.

off bilirim nasıl birşey olduğunu benim de sol kırılmıştı basketbol oynarken 12-13 yaşlarında..8 sargı diye birşey yapıyorlar..alçıya alınmıyor...sırtınızdan şu yana yatık 8 sonsuz işareti gibi bir sargı...geçmiştir artık sizinki haziranmış tarih şimdi farkettim :D

hocam yumurtayı suda pişirip yemenizi tavsiye ederim kahvaltıda 2 tane yemenizi ve zeytini kesinlikle tüketmenizi tavsiye ediyorum. Demir olarakda bu kahvaltıda yenmez tavuk taşlık almanızı tavsiye ederim taşlık 2 günde 1 tüketirseniz aşırıya kaçmamak şartı ile size çok yararı olacağını düşünüyorum.

Geri