Scudo Sports

Köprü geçişi bisiklet bayramı

bir aksilik olmazsa bende katılmayı planlıyorum, bisiklet forumcular grup olarak geçmek güzel oluır..

Scudo
bütün arkadaşların yorumlarını okudum ..önemli olan kim organize etmişse etsin bu olayı yaşamamız yani köprüden geçme olayı..evet bende dellendim bi ara protesto ettim geçmeyeceğim dedim bize senede bir sunulan bu olay niye her vakit sunulmuyor diye............san fransisko köprüsünden millet bisiklet ile geçer biz niye geçemeyiz bunu hiç anlamış değilim bu ülke yasaklarla bürokratik engellerle karşılaşmaya sürekli abone olursa iki yakamız bi araya gelmez bürokrasi her yerde............

bisiklet en az günahkar araçtır onun yeri trafikte en öncelik olması gerekirken ve istanbulda bisiklet kullanıcı sayısı milyonlarla ifade edilmezken biz marjinal bisiklet kullananlar ne yapacağız özellikle trafikte malesef önceliği arabalara tanıyacağız bu nedir trafiği sıkışık olan yerlerde emniyetimiz için araca öncelik vereceğiz burası avrupa değil burası türkiye burda bisiklet kültürü yoktur.........

ayrıca geçen sene evet hataları bende gördüm çoğu biiskletli hatalara düştü birbirine çok yakın gitme olayı ayrıca yokuşlarda deli fişek inme olayı ben gene arka takım kaptanlığımı korudum en arkadan başladım tura sonra grubun bi anda önüne geçerek önden gelenlerin resimlerini çektim bir çok kare yakaladım burada bazılarını paylaşırım ....

yan yoldan gelen araçlara engelleme yaptım özellikle gene mecidiyeköyde sıkışma olacak ....mavi otobüslere dikkat ali samiyen yolu yakınındaki yoldan giderken çok dikkatli olacağız ..................kavşaklara çok dikkat edeceğiz ...1000 kişinin kontrolünü sağlamak çok zordur telsizli en azından 80 adam koyacan görevli önleri arkaları ortaları tutacak bu arkadaşlar telsizle irtibat olacak.........aslında gönüllü görevliler olabilir ve telsizli olabilir arkadan gideceğim gene..................

özellikle beylerbeyi hizasından üsküdara inerken orda ışıklar var orda bi adet trafik polisi geçen sene vardı fakat polis bile şaşırdı yav bunun sonu yokmu diye hem araca hemde bisikletlere yol verildi....yalnız üsküdarın durumu karışık metro yüzünden orda bayağı kopmalar olabiliir güzergahın tam anlamıyla köprüden sonra nereye yapılacağı kesin belli değil geçen sene üsküdar harem idi belki bu sene harem olmaz değişiklik olabilir ..............

köprüyü geçtikten sonra bisiklet kortejinin emniyetli bi güzergaha girmesi bence gerekir.............

konu ile ilgili link...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=64983

................
derneğin forumunu takip etmekteyim...............
bi üye köprü geçişi olacakmı diye sormuş ...başkanın yanıtını bekliyorum gerek bu topiğe gerekse diğer açılmış topiğe bilgi vereceğim ..

hazirana çok var gerçi..............

ama geçen seneden daha fazla kalabalık olabilir............

Bende yeni üyeyim bu foruma sarıyerde oturuyorum. bende katılmak istiyorum. yaş 19

@efe-ersöz

efe .....
sarıyerde isen korteji yakalamak için taksime kadar geleceksin bisikletinle taksimdeki park meydanında toplanma olayı ......

Pendikten katılım nasıl olacak ? Nerde buluşacağız veya herkez kendi mi gidecek ?

@Engin EŞ

pendikten pendik topiği var bu forumda
anadolu yakasında pendik topiğinden mesajlaşma yapabilirsiniz.....
ben tek olarak gidiyorum kadıköye ordan beşiktaş iskeleden karşıya...
ve taksime çıkıyorum dolmabahçeden..

@KerimBulut

5 haziran pazar olursa şık olur ama bürokratik engel olursa ,12 hazirana olmaz çünki seçim var bu durumda 19 hazirana gider benim kartepe olayım ise 26 hazirana gider tabi...
geçen seneye göre konuşmak gerekirse şöyle taksimde park meydanında toplanmaca saat 10.00 hareket güzergah şişli.mecidiyeköy den otobana ve birinci köprüye ordan beylerbeyi hizasından üsküdar hareme, ordan insanlar dağılıyor ....derneğin forumundan takipteyim kesin sonuçları başkan paylaşacak ...

Kudret bey sizi kutluyorum bazı insanlara o kadar güzel mesajlar veriyorsunuz ki ne diyebilirim allah yolunuzu açık etsin keşke bende orada olabilseydim
saygılar
ali albut

@ali albut

ali bey geçen seneyi unutamadım açıkçası onca kalabalık, hepimiz kapattık yolları istanbulu bisiklet işgal etti keşke 20.000 kişi gelse de bu olay büyüse artık ona göre bisiklet yaptırım gücümüz çoğalır ve insanlar, insanları çeker...inşallah bi gün bu istanbul amsterdam gibi olur ...

Önceki senede olana katılamamıştım inşallah bu defakine katılacağım :)

halil atalay dostun, bisikletliler derneği forumundan verdiği mesaj doğrultusunda çalışmaların başlatıldığı haberini aldım evet köprü geçişi için gerekli çalışmalar dernek kanalıyla başlatılmıştır ......ilerki tarihlerde bilgi vermeye devam edeceğim .....halil atalay dostumda topik açabilir ......
geçen sene geçildi, dernek kanalıyla köprü geçişleri daha önceki yıllardada gerçekleşmiştir .....

Geçen sene katılamadığım organizasyona bu sene katılacağım inş , hem kaynaşma açısından da iyi bir organizasyon olacaktır.

halil atalay dostun, bisikletliler derneği forumundan verdiği mesaj doğrultusunda çalışmaların başlatıldığı haberini aldım evet köprü geçişi için gerekli çalışmalar dernek kanalıyla başlatılmıştır ......ilerki tarihlerde bilgi vermeye devam edeceğim .....halil atalay dostumda topik açabilir ......
geçen sene geçildi, dernek kanalıyla köprü geçişleri daha önceki yıllardada gerçekleşmiştir

Geri