Scudo Sports

Köpeklerle başım dertte!

@Melih E. D.

Fiyat : 10 TL
(link)

- işlek bir cadde de sıka sıka gezmediğin sürece yasal. :D
- Kapalı alanda sakın sıkma, az bile sıksan milleti boğarsın. Şahsen çok az fıslanmasına rağmen odada kaçacak yer aramıştık.
- Açık havada rüzgara karşı denemem oldu. çok hafif bastım. 15 mt arkamda duran topluluk, bir anda öksürerek dağılmaya başladı.

Bende hayvanları severim. 1-2 köpekten hiç bir zaman korkmadım. Korktuğunuzu belli ettiğiniz hayvan sizi kovalar.
9-10 köpek üstüme haldur haldur koştuğu zaman kucak açacak halim yok. Orda adamı parçalarlar. O yüzden 3-5 mt kala sıkarım.
Çok etkilenmezler ama şaşırıp kalırlar. Sizde o anda topuklayacaksınız. Test edip onaylanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: Melih E. D.
Scudo
Havlayan köpek ısırmaz derler. Köpekleri çok severim ve onları anlarım. Köpekler dönen ve ses çıkaran şeylere havlarlar. Araba kullanırken vs dikkat ederseniz tekerleğe doğru havladığını göreceksiniz. Onun haricinde bölge koruma diye bir olay var ki siz burada köpeğe vurmadığınız sürece köpek size bir şey yapmaz sadece havlar. Patlayana kadar havlarlar fakat bir şey yapmazlar. Küçükken ekşın olsun diye peşimden köpek koştururdum ve hiç ısırılmadım, biber gazı da kullanmadım köpek kovucu da. Zaten bisiklet üzerindeyken sizi ısırmak isteyen köpek yüz kere ısırır yani o yüzden hiç böyle şeylere kasmaya gerek yok. Köpek size havlarsa o yokmuş gibi devam edin,ne kenara çekin ne de durun. Bir de bunu deneyin, eğer ısırılsanız yanınızda isterseniz biber gazı bulundurun ister silah.

Bende en yakın zamanda gidip bi biber gazı alacağım.Çünkü 2-3 köpek geçerken rahatsız ediyor hatta önünüzü kesiyor suratlarına bi şişeyi boşaltırım hoşafları çıkar sonra atlarlar denize, ben de bakarım keyfime... İsterse gelmesin arkadaş. Ben ve bisikletim yollara devam edicez..

• Beğen
Tepkiler: Melih E. D.
O atasözü geçersiz. Havlayan köpek tarafından ısırılan ve yardımına koştuğum çok kişi oldu.
Bazı insanlar köpekten çok korkar, Hatta kaldırımda kendisine havladı diye ana caddeye koşan ve araba çarpması sonucu ölen insanlar var.
Aynı zamanda motosiklet kullancısıyım. Motosiklet ile köpek atlatmak çok kolaydır. Köpek ile kesişme noktanı hesaplarsın.
O noktaya gelincede gazlarsın. Köpek kovalamayı bırakır. Motosiklet ne olacak basarım gaza demeyin. Önemli olan taktikdir.
Köpekten önce gaz açılmaz. Açanlarda genelde Köpeğe çarparak, yoldan çıkarak yada dengesini kaybederek çok düşmüşlerdir.
Forumlarda hikayeleri mevcuttur.

bizde motor kullanıcısıyız beyfendi, köpekler lastiğe hamle yaparlar, buluşma noktasını değiştirirseniz size yaptığı hamleyi savuşturmuş olursunuz.. lütfen bu dünyada sadece siz varmış gibi hareket etmeyin

@Emre.yıldırım

O kadar köpekleri seviyorsan, sende git onlarla yaşa, bizim dertlerimizi onlara aktar. Azcık bizi rahat bıraksınlar. Ne diyim sana...!!!
Sanki bizde toplu halde gidip köpekleri yakalayalım. sopa ile dövelim dedik. Bizde hayvan severiz.
Klavye kahramanlığı yapma, insanları tanımadan taş da atma.

Motosiklet kullanıcısı olduğunu sanmıyorum. En azından deneyimli biri değilsin. Burası almanya değil. 4 geliş 4 gidiş yol yok.
Buluşma noktasını nasıl değiştireceksin.

Normal yolunda giderken, geleceğe dönüş filmindeki gibi zaman atlaması mı yapacaksın. Zaten 2 seçeneğin var. ya ileri gidersin, ya geri dönersin.
Bilmemek değil. Öğrenmemek ayıptır. Aşağıda çizelge mevcut bir göz at derim.
http://s1307.hizliresim.com/1c/q/qmdcp.jpg

http://galeri7.uludagsozluk.com/297/k%C3%B6pe%C4%9Fe-biber-gaz%C4%B1-s%C4%B1kan-polis_454852.jpg

konunun saptığını düşünüyorum.
normal gidişte anlık bir fren bile buluşma noktasını öne çeker, kaldı ki yaptığınız 3 derecelik bir yatış bile rotayı değiştirmek için yeterlidir. İleri sürüş eğitimi aldınız mı? ben aldım. kaç yıllık motor kullanıcısı olduğunuz sormuyorum bile, lütfen kışkırtmayınız beyefendi. rotayı değiştirmekte ne var?

@ogulcanislim

Bende Köpeklere Biber Gazı Sıkma Taraftarı Değilim Fakat Bazıları Gerçekten Çok Vahşi Olabiliyor Onlardan da Kendimizi Korumayalım Mı ? Ben Ve Tanıdıklarım Bizim Bulunduğumuz Bölgedeki Vahşi Köpekler Tarafından Çok Yaralandı. Neyse ki Hafif Atlattık. Yoksa Gidip Masum Sadece Havlayan Bir Köpeğe Biber Gazını Dayayacak Değilim ...

@Emre.yıldırım

Bende öyle düşünüyorum. Özelden sabah kadar yazabilirsiniz.
Ben Çocukluğumu motosiklet tepesinde geçirdim. 1995 den bu yana da kendime ait motosikletleri kullandım. Öncesi ailemindi.
4-5 mt genişliğinde hatta daha dar bir yolda neyin 3 derecelik yatışını yapıyorsun. virajmı alacaksın. En mantıklı kaçış görseldeki gibidir.

Not : Ben biber gazını hayvanın ağzına sokun demiyorum. Havaya doğru sıkarsınız. Kokusundan etkilenip kaçar. O gün ölmez yada yaralanmaz.
Taş atıp gözünü çıkarmak daha mı mantıklı, hadi biz korkmuyoruz. yolumuza devam ediyoruz. Diğer vatandaşlar ne yapsın.
Bana aşağıdaki duruma düşen bir adamın tek başına ne yapabileceğini söyle ama gönülden söyle, Adamlar gelmese bunlar o bisikletçiyi ne yapar biliyor musun ?

Köpek ısırmadan önce biber gazı kullanacaksınız tabi sizin düşünceyle, köpek size o anda sadece havlıyor da olabilir. Bir köpeğe sadece havladı diye biber gazı sıkmak da ne kadar etik orası tartışılır tabi. Umarım biber gazını sıkarken bir hayvansevere denk gelmezsiniz ;)

@ogulcanislim

Size 3-5 mt mesafeden havlayarak takip eden köpeğe zaten biber gazı sıkmanız mantık dışı, o sadece bölgesini koruyor.
Tek bir köpek ise korkmaya gerek bile yok.
Ancak grup halinde geziyorsa, 2 kere düşünmekte yarar var. Çünkü sizi çevreleyip saldıracaklardır. Birbirlerinden güç alırlar. Doğaları böyledir.

Ben dibinize kadar girip, sizi ısırmaya kalkan hayvandan behsediyorum. Sizi hedef seçen köpek ile bölgesini koruyan köpek kendini belli eder.
Havlayarak değil. hırlayarak, dişlerini göstererek geliyorsa, zaten yapacağınız en mantıklı ve hayvana zarar vermeyecek durum budur.
Adam cebinden bıçak çıkarıp hayvana soksun mu istersiniz, taş atıp gözünü çıkarmasını mı, yoksa biber gazı ile şaşırtıp kaçmasını mı tercih edersiniz.

Size hayvan kovuculu bir foto göstereceğim. Kendi arşivimden bulur bulmaz.

Bende arada sırada köye giderken görüyorum 15 - 20 tane toplanmış köpek artık napıyorlarsa :D arabanın içinde bile insan tırsıyo . özellikle sabah erken saatlerde toplanıyorlar .
sabah ve akşam saatlerinde çok azgın oluyorlar , gündüzleri mayışıyorlar . köpeğe gaz sıkma olayını ise tavsiye etmiyorum . sonucta elleri yok , rahatca bulabıleceklerı bir su kenarı olmayabilir . Ha çok çok kötü bir durum olur canınız tehlikeye girer o zaman durum değişir .

bende biber gazı almayı dusunuyorum ama kopeklerde kullanmak için degıl . Daha cok magandalar uzerınde .

• Beğen
Tepkiler: Ogulcandaan
sizin kaç yıllık bir ''motorlu'' olduğunuzu sormamıştım ve bunu da önceki mesajımda belirttim. siz motorcu değilsiniz, motorcu havada kalan bir eylemdir, siz sadece bir motorlusunuz.kendinize endurocu diyebilirsiniz- ki ben bunu kabul etmiyorum. siz kendinize endurocu diyemezsiniz, bizim gibilere haksızlık olur. kaç yıl motor kullandığınız umrumda değil, siz daha olayın felsefesini ve mesajını kavrayamamışsınız. endurocu doğayı sever, doğaya aşıktır. doğayı korur. siz, size havlayan köpeğe biber gazını sıkın. zaten bu zihniyet yüzünden bu hallerdeyiz. daha birçok kaçış taktiği var, köpeklerinde bir psikoloji var. ha ama size doğru hamle yaptı, cidden ısırmaya çalıştı, köpek dostumuz kuduz! o zaman çekin vurun yani..

@Tolga Can

burdaki köpekler eğitimli ve koyunları koruyorlar. ayrıca geçen yunan ''polis memuru'' arkadaşımız korkmuş, haklıda ama köpeklerin hiçbiri ısırmak için hamle yapmadı.bu tür durumlarda sadece sürüp gidicekti. neden orada bekleyip köpeklere karşılık vermeye çalışıyor? yapma ama bunun için mi köpeklere zarar vericeksin?

@Emre.yıldırım

Mütavizi olduğundan dolayı seni en kral motosiklet sürücüsü ilan ediyorum.
En iyi sürücü, doğa ve hayvan dostusun. Bizde denyoyuz. Naylon motorcusuyuz.

@Emre.yıldırım

Sen şehirde mi büyüdün bilmem ki, doğa dostusun ama bir iki konuyu atlıyorsun.
Köpekler yetiştiriliş tarzına göre, sahibinin piskolojisi ile öldürmeye kadar gider. kızgın ve asabi hayvansa yine kaçışınız yok.
Bölgesini koruyan, sadece havlayan hayvanı kaale bile almaya gerek yok. Basın pedala gidin. Ancak saldırgan bir köpek için yapabilecek fazla seçeneğiniz yok.
Böyle bir köpeğe denk gelmenizi ve burda duygu ve düşüncelerinizi paylaşmanızı diliyorum. İnşallah o gün gelirde, burda sizi dinleriz

http://t1307.hizliresim.com/1c/q/qmgrv.jpg

Herkes bir parça haklı tabiki kendi pencerelerinden bakıyorlar saygı duymak lazım ancak nacizane fikrim şu ki yukardaki paylaşılan videoda olduğu gibi başıma geldi fakat o kadar sayıda köpek yoktu 5-6 taneydi ve kaçamasaydım yani o anda mantıklı davranamıyorsunuz mantıklı derken hem kendinize zarar gelmeyecek hem de hayvan dostlarımıza.. işte bu gibi ani gelişen olaylarda daha önce okuduğunuz bildiğiniz teorik şeyler bir anda beyninizden buharlaşıp gidiyor ve insan doğasında bulunan hayatta kalmak dürtüsü ön plana çıkıveriyor ve o anda kaçmak ise kaçarak kurtulmak değil ise karşıdaki tehlikeyi bir şekilde bertaraf etmek bunlar direkt akla gelen şeydir.. Zira hepimiz bu gibi durumların benzerlerini yaşadık yanlış mıyım? Mesela bu şekilde bölgelerinden geçerken peşime düştüler bir gün, forumda okumuştum şöyle yazıyordu: "kaçma, dur, bisikleti köpekle arana koy, yavaş yavaş bölgelerinden çık" işte bu olmuyor yada bunun gibi teorik bilgiler bir anda o durumda pratiğe dökülmüyor can havli ile ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz bu ilk tepki genelde kaçmak oluyor peki yakalanırsak? işte yukarıdaki videoda olduğu gibi ya deli gibi bağıracağız yada birkaç tanesine bisikletimizle zarar vermek istemesek de uzaklaştırmak korkutmak adına müdehale edeceğiz. Bu kaçınılmaz. Bu güne kadar hiçbirine zarar vermedim hep kaçtım kaçabildim fakat yakalanırsak? böyle kalabalık bir sürüye.. İnş böyle bir duruma düşmeyiz. ne diyelim.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri