Scudo Sports

Köpeklerin neden kovaladığını bilim adamları açıklamış :)

Köpeklerin koku alma duyusundaki özelliği malum. İnsan vücudu korku esnasında bizim algılayamayacağımız kokular salgılar işte köpekler de bunu rahatlıkla algılayabiliyor.

Kanser hastalarının bulunduğu bir hastanedeki köpek de bu yüzden belgesele konu oldu. Hastanın durumu iyice ağırlaştığında veya ölümcül bir yola girdiğinde o odaya girip havlıyor bu uyarıyı alan hemşire ve doktorlarda hastanın yanına gidiyordu.

Bir başka konuda bisiklet değilde motosikletlerin sesleri. O motor sesi bir nevi köpek hırıldamasını veya hırlamasını andırıyor. Bu da agresif olmaları için bir neden.Bu da bisikletle geçsek dahi benzer taşıt olduğundan şartlı refleks vermelerine neden olabilmekte.

Ayrıca bir çok kez köpeklerin beni değil de tekerleri gözüne kestirdiğine şahit oldum.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Scudo
peki buna ne demeli yer alanya mahmutlar kestel arası orada bir köpek var arabayı kovalıyor beni yani bisikletciyi kovalamıyor bilim adamları buna ne der acaba

tekerlerin dönmesine takıyorlar. bir video da pitbul bisikletin jantını parçalıyordu. bence köpekler bisikleti düşman olarak algılıyor. ne yapılabilir. elektrik şoku veren cihazlar bisiklete bağlanıp çıkardığı sesle korkutulup kaçırılmaya çalışabilir. yanlış anlamayın şok verin demiyorum korkutulabilir diyorum. köpeği korkutmak bisikletle kaza geçirip hayati tehlike atlatmaktan iyidir.

Geri