Scudo Sports

Köpek saldırısı sonucu kaza

Tglfrk

Üye
Tepki
6
İsim
Tglfrk
31 Mayıs 2016 tarihinde aldığım yeni bisikletimle bugün tura çıktım ekran fotosunda görülen 15. ve 16.km arasında 80-90cm arası bir sivas kangalı kovaladı. Ben köpeklerden asla korkan biri değilim, nihayetinde köpek bana 10 metre yaklaştığında asfalta çarpan tırnaklarını duydum ve baktığımda havlamaya başladı. Ben direk yavaşladım el salladım ve "ne havlıyorsun olum düşman değilim" diye seslenip tebessüm ettim, bende gittikçe yavaşlamıştım 5-10km hız ile seyrediyordum, köpekte yavaşlayıp benden uzaklaşmaya başladı ve ben önüme döndüğümde yol hafif sola ben de yolun sağına yaklaşmışım bir fabrikanın çitli duvarına yandan 5-10 km hızla sağ tarafımdan sürtüp sonrada çarptım.

Devlet hastanesinin acili 50 TL (kayıt 30 tedavi 20tl) istedi sigortam yok diye. Nöbetçi eczanede 13TLye batikon ve furacin diye merhem aldım, sağolsunlar pansuman yaptılar. İz kalmaz umarım :)

Bisiklette sıfır çizik, ben de fotolarda göründüğü gibiyim.

Sağ kol hareketli bir noktadan yara aldığı için mümkün oldukça hareket ettirmeye çalıştığımdan sol elle yazıyorum, yazım yanlışı, imla gibi varsa hatalar, kusuruma bakmayın.

Dosyalar

• Screenshot_2016-06-05-01-38-03_1.jpg
    Screenshot_2016-06-05-01-38-03_1.jpg
    58,4 KB · Okunma: 376
  • P_20160604_205054_BF_1.jpg
    P_20160604_205054_BF_1.jpg
    80,3 KB · Okunma: 404
  • P_20160604_232639.jpg
    P_20160604_232639.jpg
    48,2 KB · Okunma: 394
  • P_20160604_232653.jpg
    P_20160604_232653.jpg
    27,7 KB · Okunma: 390
  • P_20160604_235703_BF.jpg
    P_20160604_235703_BF.jpg
    84,5 KB · Okunma: 403
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
@Tglfrk hocam çok geçmiş olsun. Umarım ciddi bir şey yoktur. Ufak bir dikkat dağınıklığı büyük sonuçlar doğurabiliyor. Ben de tura çıktığım zamanlar köylerden geçerken bütün köpekler peşime takılıyor. Hiç arkama bakmadan pedaşşamaya devam ediyorum. Bir süre sonra duruyorlar zaten. Asıl önüne çıkınca sıkıntı oluyor.

Tekrardan çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz

• Beğen
Tepkiler: bsklt07 ve Tglfrk
geçmiş olsun herkesin tedavi hakkı olmaması kötü şey yani ya sigortalı olacan ya paran çok olacak yada selametle

Bu fotoları kazadan önce çekmiştim. ;)

@barış barış söylediklerinde haklısın.
Devlet kâr amacı beklemeden vatandaşının sağlık giderlerine destek olmalı.
Özel poliklinik 20TL dedi devlet 50TL, eczane 13TLye sağolsun halletti. :)

Dosyalar

• P_20160604_182113.jpg
    P_20160604_182113.jpg
    89,4 KB · Okunma: 137
  • P_20160604_182809.jpg
    P_20160604_182809.jpg
    108,8 KB · Okunma: 131
  • P_20160604_183015.jpg
    P_20160604_183015.jpg
    99,7 KB · Okunma: 132
  • P_20160604_183056.jpg
    P_20160604_183056.jpg
    94,8 KB · Okunma: 125
  • P_20160604_183107.jpg
    P_20160604_183107.jpg
    111,4 KB · Okunma: 130
  • P_20160604_183207.jpg
    P_20160604_183207.jpg
    74,8 KB · Okunma: 129
  • P_20160604_183434.jpg
    P_20160604_183434.jpg
    92,4 KB · Okunma: 127
  • P_20160604_183805.jpg
    P_20160604_183805.jpg
    81,4 KB · Okunma: 128
  • P_20160604_184805.jpg
    P_20160604_184805.jpg
    107,9 KB · Okunma: 124
  • P_20160604_185035.jpg
    P_20160604_185035.jpg
    118,4 KB · Okunma: 129
  • P_20160604_185858.jpg
    P_20160604_185858.jpg
    168,8 KB · Okunma: 133
  • P_20160604_190203.jpg
    P_20160604_190203.jpg
    104,7 KB · Okunma: 129
  • P_20160604_190729.jpg
    P_20160604_190729.jpg
    73,2 KB · Okunma: 129
  • P_20160604_191335.jpg
    P_20160604_191335.jpg
    129,6 KB · Okunma: 134
  • P_20160604_192046.jpg
    P_20160604_192046.jpg
    134,3 KB · Okunma: 129
  • P_20160604_194652.jpg
    P_20160604_194652.jpg
    97 KB · Okunma: 139
  • P_20160604_201258.jpg
    P_20160604_201258.jpg
    59,6 KB · Okunma: 126
Güzel bir turun böyle bir olayla bitmesi üzücü olmuş. Yola konsantre konusunda ufak yada farklı bir uyarıcı aldığımız zaman ister istemez bazen bu tür durumu yaşaya biliyoruz. Çok geçmiş olsun. Umarım daha kötüsü olmaz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@barış barış
Devlet zaten bu konuda fazlaca düşünceli bence, hatta olması gerekenden daha fazla. Memursan maaşından sigorta kesiliyor, eğer işçiysen patronunun yaptırması gerekiyor, işverensen kendin yaptırman gerekiyor, gelirin düşükse devlet yeni kart veriyor.
Ben dünyanın hiçbir yerinde bu kadar ucuz sağlık hizmeti olduğunu sanmıyorum. Ki istatistiklerde böyle söylüyor. 75 milyon nüfuslu ülkede 2015 yılı içerisinde hastaneye başvuru sayısı 350 milyon...

Geçmiş olsun,bende kopeklerden cok cekinirdim ama suyuna gittigimde pek sıkıkı olmuyor. Acilde ücret almaları yasak,kimlik fotokopini verip işlem yapmalarılazımdı.az para deme bimer e yaz. o parayı iste,kesinlikle şikayet et, normalde acil servislerinde paralı hizmet yoktur, oradaki dalgalaklar işgüzarlık yapmişlar, lütfen sikayet et,hakkıni ara. tekrar gecmus oldun.
@Tglfrk

@Tglfrk

Tetanoz aşısı yaptırmalısın. Hastaneye gitmiş olsan yaparlardı.

@Asusmune
Hocam yanlış bilgi vermeyin, hemde insanlara hakaret ederek yapıyorsunuz bunu. Acil servislerde triaj kodu sarı yada kırmızı olan hastalara, ücret talep edilmeksizin hizmet verilir. Fakat beyefendinin triaj kodu yeşildir, e yeşil kodlu hastalara acil serviste bakılma zorunluluğu yoktur, poliklinik hastasıdır. E bu hastalar sigortasız ise, ya ücretleri tahsil edilip tetkik tedavi edilir yada daha sonra arkadan fatura çıkarılır ve tekrar başvuru olurda o Zaman tahsil edilir, başvuru olmazsa yasal süreç sonunda avukata verilir. Bu şekilde baştan ödenmesi arkadaş için daha hayırlı olmuş, sonrada arkadan gelebilirdi.
Ayrıca acil servislerde paralı hizmet yoktur yazmışınız fakat sigortalı da olsanız, aciller sadece hastanede bedavadır. Daha sonra eczaneye gittiğinizde eğer triaj kodunuz sarı-kırmızı olarak girildiyse 5, yeşil olarak girildiyse 19 lira muayene katılım payı ödersiniz, ki buda bir nevi acil olmayan durumlar için acil servisi meşgul etmenin bedelidir.

@clubber
Son 5 sene içerisinde aşı yapılmışsa tekrarına gerek yok.

Geçmiş olsun daha kötüsüde olabilirdi.
Bende senelerdir onlarca badire atlattım.

Bazıları köpek görünce bisikletten in ve soğukkanlı ol diyor.Ne kadar tecrübeliler acaba bu konuda ?Sanırım fazla video seyrediyorlar..

Bana denk gelen Kangal,Malaklı,Besili gibi azman köpeklerin hangisi denk gelmiş bol keseden teorik söylemcilere?
Köpeklere fısıldayan adam bile kaç defa ısırılmışken özellikle biz bisikletlilerin durumu her zaman riskli..

Tekrardan geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Tglfrk
@Candan Biberci aslında kaçamayacak durumdaysan kesinlikle bisikletten inmeli ve arkasına saklanmalı..

aslında bu olayın net bi reçetesi yok.. tamamen duruma göre karar vermek gerekiyor :cool:

@Tglfrk Geçmiş olsun. Ülkemizde malesefki köpeklerin bağlı olması için yasalar varken buna uyan kimse yok. Bu tür saldırı ve kazalardan yüklü miktarda tazminat alınabilinir. Kamera önem kazanıyor. Belgelemek için. Örneğin bir köpek saldırısı sonucu Allah korusun kaza yaptınız yada köpek size saldırdı ve sakat bıraktı. Çalışmanıza engel bir durum yarattı. Mahkemenin verdiği karar iş görmez raporuba göre yaşınız ve eğer sağlam olarak çalışsaydı şeklinde enekliliğinize kadar alacağınız parayı hesaplayıp ödemek oluyor. Bu eski parayla trilyonları buluyor. Tabii iş görmezlik raporundaki yüzde veya gün hesaba katılarak yapılıyor. Bu maddi tazminat. Birde manevi tazminat ödemesi oluyor. Örneğin köpek Allah korusun parmaklarınızı yada bir uzvunuzu kopardı. Oda ayrı hesaplanıyor. Gerci bu tür sakatlıklardan sonra ödenen paranın kıymeti yok. Ama sizin durumunuzda ki biri konuyu adliyeye yada jandarmaya bildirse kolluk kuvvetleri o köpeğin bağlı kalması için kişiyi uyaracak veya ceza yazacaktır. Sizden sonra başka birinine aynı kişinin köpeği tarafından saldırı olursa o kişi yandı demektir. Cinayete teşebbüse kadar gider. Yaralarınıza bakarak şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. En azından kırık yok. Allah korusun boyun yada omurgada kırık olabilirdi. Muhtemelen iz kalıcak gibi gözüküyor. Yaralara aktarda bulabileceğiniz kantaron yağı sürerseniz hem iyileşme süreci çok hızlanacak hemde yara izi biraz daha az kalıcaktır. Bana bir doktor önermişti. Büyük geçmiş olsun. Yaşadıgınız kazayı şikayetçi olnasanızda kolluk kuvvetlerine bildiriniz. Devlet hastanesine gidip odemeyi yapsaniz adli tiptan raporla tum masrafları kopek sahibine odetebilirdiniz birde.İyi günler.

• Beğen
@mtbrnhc,adam başına gelen olayı anlatıyor,siz bunu siyasi iktidarın ne kadar güzel bir sağlık politikası olduğunun propagandasına dönüştürüyorsunuz.Pes yani !
Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar ucuz sağlık hizmeti olduğunu sanmıyormuş ! Yok ya,o zaman lütfen araştırın,öğrenin.Mesela Küba'ya bakın,herşey bedava,Avrupa ülkeleri bu tip müdahaleler bedava.Türkiye'
de 10 sene öncesine kadar böyleydi,daha yeni paralı oldu.
Acil servis bedava hesapta;adamdan para almışlar,yok triyaj kodu yeşilmiş,maviymiş.Bu ne gayriciddi sağlık politikası kardeşim.Ben kaza geçirsem,acilde para verecek miyim,benim triyaj kodum ne renk,mavi mi,mor mu ?

Arkadas suriyeli olsaydi merak etmeyin en kral hastahanede tedavi olur 1 kurusta vermezdi ama ne yazikki bu ulkenin vatandasi 50 tl az istemisler bence 50 tl o an isterler birde hastaheneye gidince 500 tl isterler...guzelim ulkem 2.5 milyon suriyeliye kucak acti ama kendi vatandasina bir turlu kucak acamadi...

Hocam çok geçmiş olsun. Züğürt tesellisi belki ama neyse ki daha ciddi sonuçlar doğurmamış bu talihsiz kaza. Daha şanslı ve sorunsuz turlar diliyorum.

• Beğen
sağlık hizmetiyle ilgili yukarıdaki mesajı ilk okuduğumda TAMAMEN İRONİ sandım, gerçekten. ikinci mesajı görene kadar tabi...

mezun olduğumda yaşım 23'tü. 8 ay sonra işe girdim, işe girdikten 3 yıl sonra "dur bir bakayım la bende gss borcu var mı" dedim. o da ne? mezun olduğum gün gss işlemeye başlamış. sağlıımı çok düşünen sgk öğrenciliğimin bitişinin kokusunu almış, ancak işe başladıktan sonra borç kesmeye son vermemiş ne hikmetse. 4 yıla yakın GSS borcu kesilmiş.
bu süreçte 3 yıl boyunca maaşımdan 1000 küsür lira kesinti yapmaya da devam etmişlerdi tabi. ne ala memleket. şu olay para almaya gelinceki iştahlarıyla, buna son vermekteki isteksizliklerini öyle güzel gösteriyor ki!

sosyal devlet, işsiz insandan para kesiyor, gerçekten çok güzel. ulan işsizim zaten işsiz! bana yardım yapacaklarına benden para kesiyorlar!

para kesmeleri yetmiyor, hastaneye gidince bir de muayene ücreti alıyorlar. dünyanın en iyi sağlık hizmeti!

zaten sonucunda kesinlikle özel sağlık hizmetine mahkum ediyorlar sizi.
kulağımda büyük bir şişlik çıkmıştı. bir doktor önce kabakulak sandı, 2 gün eve yolladı. geçmeyince gittim, kabakulak değil orta kulak iltihabı dedi bir öteki. verdikleri ilaçlar işe yaramayınca bir başkasına gittim, "yok ya kıkırdak iltihabı bu" dedi.
en sonunda bir vakıf üniversitesinn hastanesinde doçente gittim, ne olduğunu anlattım, dahabakmadan teşhisi koydu. sonra bir özel hastanede enişteme ameliyat oldum.
sağlığınız bu kadar ucuz işte.
eklem sakatlığı yaşayınca "boşver şimdi boşuna ışın yeme" diyerek 2 ağrı kesiciyle başından savan doktorlar için işsizlerden 100'lerce lira para kesen sağlık sistemini kimse övmesin bana.

bu arada arkadaşa büyük geçmiş olsun, konusuu saptırmak istemezdim.

@Tavariş
Bu kadar saçma ve desteksiz konuşma görmedim, üzgünüm. Hayatımda iktidar partisine oy vermedim, iktidar partisinin genel başkanına sosyal medyadan hakaret ettiğim için 3,5 sene hapis cezası aldım, ve mesleğim gereği siyasi iktidarın sağlık politikalarından en çok ben zarar gördüm. Ama tabi size göre herşey bedava olmalı. Avrupa ülkelerinin hiçbirinde "bu tür" şeyler bedava değil. İşkembeden sallamayalım. "Bu tür" den kasıt; hayatı tehdit etmeyen, minör yaralanmalar.
Çok övdüğünüz Küba sağlık sistemine, gidip gören birinin gözüyle bakmak isterseniz buyurun; (link)
Türkiye'de 10 yıl öncesine kadar böyleydi diyorsunuz, sanırım o zamanlar hastaneye yolunuz hiç düşmedi, insanlar acil servislerde bile para yatırmadan hiçbir şekilde muayene olamaz, tedavi alamazdı, yada esir kalırdı.
Acil servis bedava değil, bu iktidarın çarpık oy devşirme söylemi. Acil servisler acil hastalara bedavadır. Sizin acil kavramınız neyi kapsıyor bilemiyorum ama WHO'nun bu konuda kriterleri vardır, ve bu kriterler dünyanın her yerinde renklere göre triaj edilir. Yani bu gayrıciddi nitelediğiniz sağlık politikası, bütün dünyada kabul görmüş acil servis yaklaşımıdır. Ama elbet siz o müthiş bilgi birikiminizle hayatını tıbba adamış onlarca bilim adamının toplanıp ortaya koyduğu triaj sisteminden daha iyisini bilir, kendinizi mor olarak triaj edebilirsiniz.
Son olarak; sağlık sigortanız varsa acilde para vermezsiniz, yoksa ya seve seve vereceksiniz yada arkadan işleyen hukuki süreç sonunda yine seve seve vereceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Wasabie ve Tglfrk
@Tglfrk çok geçmiş olsun, umarım ilk ve son olur senin için. Köpek saldırısında durmak, kaçmaya çalışmaktan daha mantıklı bence, kaçarsan kovalanırsın, durursan köpeğe meydan okursu ki bu onu korkutur.

Gelelim kaza sonrası yaşadığın sağlık sistemi sorununa, bence devletin temel görevlerinden biri de vatafaşların sağlık hizmetlerini karşılamaktır. Başka ülke nasıl bilmem ama onların ki daha kapitalist daha pahalı ise de bu bizim sağlık sistemini aklamaz. Çok kötü olmamakla birlikte bazı revizyonlar getekli. Başka ülkeletle kıyad yapanlar Küba'yada baksın, orada ilaca bile para verilmez.

• Beğen
@hashus1099

GSS borçları konusunda haklısınız, aynı şeyi bende yaşadım, devlet memuru olarak çalışmama rağmen aylarca işlemiş, ama aklı fikri olan bir insan olarak forumlarda anlatacağıma SGKya durumu anlatan dilekçeyle başvurunca, işe başlayıp tarihimden sonraki borçları sildiler. Ki zaten sonunda saçma olduğunu anlayıp diğer kalanları da sildiler.
Evet her doktor her konuda her şeyi bilemeyebilir, yanlış tanı koymuş olabilir, başka bir hastalıkla karışmış olabilir. Bunlar olabilecek şeyler, keşke olmasa ama maalesef bu heryerden olan ve olmaya devam edecek bir konu. Her hekim yüzbinlerce hastalığı tanıyamaz, tanısa zaten uzmanlık dalları ortaya çıkmaz.
Ama tabi ikinci örnekteki hekimin sizin iyiliğinizi düşünerek davranması hata olmuş. Keşke hiç çene yormadan direk röntgen, tomografi gibi tahlilleri isteseydi, hem hastanesi para kazanırdı, hemde arkasından bu şekilde üslupsuz yorumlar yapılmazdı. Olan sadece size olurdu, kısa vadede sorun olmasa da ileride kanser olma ihtimaliniz biraz daha yükselmiş olurdu. Hemde ileride devlet kanser tedavisinden yüzbinlerce lira daha kazanmış olurdu. Arkadaş ayıp etmiş gerçekten.
Maalesef toplumumuzun soru u bu; kimsenin bilgisi yok, ama herkesin fikri var. Her hastalığın bir tanı tedavi algoritması olduğunu bilmiyoruz, ama eklem sakatlığı yaşayınca doktora gidip, ekleme dair hiçbir bilgi vermeyen, tamamen kemik dokuyu gösteren röntgen filmi çektirmesini istiyoruz.
İnşallah bir gün bu arkasından bol keseden attığınız hekimlere muhtaç kalmazsınız, tek duam bu.

@celikzeki
Hocam Küba konusunda sadece sistemin iyi yönlerini biliyor ve söylüyorsunuz. Hastanelerin ne durumda olduğuna, insanların Nasıl ortamlarda tedavi edildiğine bi bakın sonra örnekleyin isterseniz.

• Beğen
Geri