Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@celilcetiner
ahanda valla benim dediklerimin aynısını yapmamış mı :)

Scudo
@Tasogare o adam kaçsaydı o köpeklerin hepsi parçalardı o adamı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@celilcetiner
Eğer bu kişi ses sanatçısı veya sesiyle para kazanan biriyse muhtemelen kariyerinin sonu oldu. Mehmet Erdem'e vokal yapar, oradan yürür artık. Ama durumu iyi idare etti.

Türkiye'de olsa bu köpekleri üretip sokağa salana kızamazdı. Devlet takibi bıraktığı için ortalıkta kaynayan başıboş köpekleri bahane ederler. Öyle ya, zaten 5km'de 7 kere köpek gruplarının saldırısına uğruyor, bir kere de bunların köpekleri saldırsın, ne zararı var.
Eskiden belediyeler köpek itlafı yapardı. Gerçi sokağın ortasında pompalı tüfekle vuruyorlardı, ama hiç yoktan iyiydi, düzgün işleyen mütevazi bir çalışmaydı. Muhtemelen hayvanın öldüğünden haberi olmuyordu - koyunun kesime götürülmekten canını teslim etmeye kadar çektiği acının onda birini çekmiyordu.

Kendine hayvansever diyen köpek taraftarları tarafından (içlerinde aklı başında bir zoolog veya veteriner vs. bulunduğunu sanmıyorum) devletin köpek yayılmasını akılcı bir biçimde ele alması engellendi (aslında bu doğru değil, belediye görevlisi tembellik ve acizliğine bunları bahane etti. Zahmet edip işin eğrisini doğrusunu araştırsa, bir bilene sorsa, işin aslını bildikten sonra yaygaradan korkmaz). Bugünlerde köpekleri barınağa toplayıp ölüm orucuyla tekamül ettirmek, birbirlerine yedirip işkence etmek marifet oldu. Dışarıda kalanlar da üreyip toplananların yerini çabucak dolduruyor.

Bu tip haberleri/tartışmaları okurken bir şey dikkatimi çekiyor. Köpek dediğimiz hayvan pek çok kişi tarafından bir yaban hayvanı zannediliyor. "Lakin ki öyle değildir." Çorum'un ormanlarına, Yozgat'ın çayırlarına gittiğimizde kendi doğal habitatında yaşarken bulabileceğimiz bir hayvan, bir tilki, bir vaşak, bir gelincik değil köpek. Orada bulunuyorsa insanoğlunun üretip saldıklarıdır, onların nesilleridir.
(link)
Bağlantıda yazanlar için ufak bir özet çıkarmam gerekirdi buraya, bunun için özür diliyorum.

@chnkrmz biskuvide olur, ama aslında migrosun 1 tlye dostluk mamaları var, hepi topu çekirdek poşeti kadar yetmeyebilir ama iyidir. Kedi ve köpek çeşitleri var.

Dip not: köpekler genelde kedi mamalarına bayılırlar.

istanbulda gülsuyu köprüsünün yan yolu vardır türkan saylan kültür merkjezine gider, oradan hep geçerim, iki veya üç köpek akşam saatlerinde iki kez yolumu havlayarak kesmişlerdi, aynı şekilde evimin yakınında da bir köpek patadan önüme atlıyordu , hepsindeki işe yarayan yöntem şu oldu, durup onlarla konuştum, sevmek için elimi uzattım, çömelerek onların seviyesine inip itaat işareti gibi onları kabullendim ve sonra bir daha diplerinden geçerken bana havlamadılar aksine umursamadılar bile, çünkü benim bir tehdit ya da yabancı olmadığımı anladılar,

son olarak bir ricam şu, köpeklere şekerli gıdalar vermeyin mesela bisküvi gibi tuzlu olanlarında dahi şeker var, şeker köpeklere zararlıdır, arada sırada köpek maması veya onlara özel bisküvi verin ayrıca uyuz olmuş köpek görürseniz ya da ayda bir defa köpeklerin uyuz olmasını engellemek sosislerin içine dicromec diye bir ilaç var ondan koyup verin, hem hayvanları uyuz belasından korursunuz, hem doyurur hem de sevgilerini kazanırsınız.

Iyi huylu kopek durusundan ve tavrindan anlasilir az biraz kopek baktiysaniz

Islik fala calinca havlamasi kesilir kuyruk sallat

Kotu huyluysa bagirin once
Brutal vokalimsi bagirin
Cogu korkup kacar
Veya kopegin ustune bagirarak yuruyun

Ama kopekler sayica fazlaysa birbirlerinden cesaret aliyorlar işte bu kismi sikintili
Kopek cok olan yerlere gidiyorsaniz yaninizda kopeklere verilebilecek biskuvi vb ve bir adet sopa bulundurun

@Burak/
eskiden belediyeler insan itlafıda yapardı, ne varki geride kalanlar gidenin yerini çabucak dolduruyor.

nasıl bu kadar emin oluyosunuz, zoolog mu biyolog musunuz ? varsayım, yetersiz bilgi

varsayım, ön yargı, yetersiz analiz

akılcı ? / düz mantık ve vicdansızlık ?

diyanete ve orduya giden paraların 0.0001 oranında kısmı bu işe harcansa bu iş medeni ve insanca çözülebilir, birbirlerine yedirip işkence eden ve barınağa toplama marifeti kimin ?

p.s: hep söylerim, bu ülkenin sorun akıl eksikliği değil vicdan eksiklğidir :( vicdanı olan biri akılsız da olsa çok yanlış yollara düşmeyecektir...

İnterinette dolaşıriken şöyle bir vidyoya deng geldim. Yalnız bu köpekler pek bir efendi gibi, hatta efendiliği bıraktım biraz şöyle böyle gibi geldiler bana. Hiç havlamıyorlar.

Bugun rotamin uzerindeki 4 farkli yerde bana atar yapan kopekler icin cebime migrosun dost mamalarindan alarak ciktim.

Birinci ve ikinci durakta kopekler daha havlayip kovalamaya baslamadan elimde mama ile uzerlerine gittim. Kuruk sallayarak geldiler. Yolumu uzatmama gerek kalmadan devam ettim.

3. Durakta kopekleri once goremedim. Yolda devam ederken golgede soteye yatmis 4 kopek havlayarak bana kosmaya basladi. Hemen durdum. Onlar da ne oldugunu anlamak ucin durdu :). Mamayi cikarip yola dokunce sustular ama cok umurlarinda olmadi mama. Sonucta buradan da sakince gectim.

4. Duraktaki kopeklerle karsilasmadim. Onlarin hakki cebimde kaldi.

Yanliz aklima takilan, sokaktaki kopeklerin mamadan cok suya ihtiyaclari oldugu su anda. Bisikletle onu tasimak cok mumkun degil sanki. Akliniza gelen birsey var mi?

• Beğen
köpek kovucularla ilgili deneyimi olan paylaşırsa ben de sevinirim; fobi diye bir şey var, zarar vermeden kurtulmanın yolu varsa öğrenmek lazım

köpekleri severim,kısa süre besledim de...
dün sabah uzun bir rampanın ortasında tosurdaya tosurdaya pedallarken uzaktan muhitin belalısı karabaşı gördüm.
çaktırmadan kıyır kıyır geliyordu bana doğru.
mecburen indim,
inince durdu , ''hoşt'' deyince geri adım attı,bir süre bisiklet elimde yürüdüm,arkadan bir süre izledi beni,mesafe açılınca atladım tüydüm.

genel olarak iner yürürüm,ısrar ederlerse yerden taş alıyormuş gibi yapar (ya da gerçekten bir taş alırım) bağırırım.
şimdiye kadar bu aşamayı geçen kuçu olmadı ama son tahlilde iki ayaklılar için yanımda taşıdığım biber gazım var,Allah muhtaç etmesin...

Eskiden dağdayken küçük çekiçi çantamın kenarına asardım öyle dolaşırdım köpekler falan saldırırsa diye sonradan hem zarar veremmek için hem zarar görmemek için taktigi değiştirmeye karar verdim ıssız yerdeyken köpek görürsem/kovalarsa vb bisikletten inip bisikleti önüme set yapıyorum köpege bakarak yavasca ilerliyorum hiç bir şey yapmıyorlar bu taktigi bulmadan önce (çekici cıkarmamıştım cantamdaydı) dağdan yokustan inip köye gidiyorduk köye giderken yandan akan dere gibi bir şey vardı ordan köpekler fırladım napcamı bilemedim vitesi arttırıp kacmaya calıstım zincir attı :D şapsal şapsal oldugum yerde cevirdim pedal sonradan baktım köpeklere yere oturmuşlar bana bakıyorlar hiç bir şey yapmadılar sonra elimle iterek hafif tempoyla koşup kaçtım yani köpekler çok saldırgan hayvanlar değil forumda yazılanlarıda yapınca köpekler hiç bir şey yapmaz zarar vermeye gerek yok.

Köpekler bizim kulağımızla duyamadığımız frekanstaki sesleri duyarlar. Zincirin rubleye sürtmesinden, göbekten çıkan frekanslar nedense onları deli eder. Gençliğimde walkman takıp yürürken, bizim mahallenin tanıdığım sevdiğim köpek koşarak bana geldi ve belimde takılı walkmane doğru havlamaya başladı. Ne oluyor diye teybi durdurunca sustu. Sanırım kasetçalarlaır da benzer frekansta sesler çıkartıyorlar.

Durmak bu anlamda işe yarıyor. İster sevin, ister bağırın, köpeğin dikkati dağılacaktır. Aman dikkat sakın elinizi vuracakmış gibi kaldırmayın ya da tekme atmaya kalkışmayın. Bunu tehdit olarak algılayan köpek elinizi ısırabilir ya da paçanızı kapabilir. Köpek ısırıkları en zor dikilebilen yaralara yol açarlar.

• Beğen
Hortlatayım bakalım. Ben de sizin gibi köpek gördüğümde sakinliğini koruyan kaçmayan hatta dokunmaya sakinleştirmeye çalışan tayfadanım. Bugünde 5-6 köpek havlamaya başladı, önce durdum ben durunca uzaklaşır gibi oldular, havlayarak uzaklaşmaya da başladılar, ama ilk defa farklı birşey oldu ve bana yakın olan köpek hart diye ısırdı bacağımı onun hamlesiyle diğerleri de atılmaya hazırlanırken bir iki yumruk atınca hayvan kactı, yerden taş alıp fırlattım peşinden gittiler. Sonuç olarak bazen biz sakin davranıp ona zarar vermeyeceğimizi, kontrolün bizde olduğunu, ondan kaçmadığımızı göstersek de köpekler ısırabiliyormuş.

@selim82
Ne zaman böyle yapsam pedal yalanıyor.:D

Ben genellikle elektrikli fenerlerden kullanıyorum çoğu zaman kaçıyorlar ama tabi bu alet yanımda yanımda olmadığı zamanlar da oluyor yavaşlıyorum ve bisikletten inip köpeğin görüş alanından çıkana kadar piskelete pinmiyorum:islik:
Benim tavsiyem bu yönde he sevmekte olabilir ama bisikletleyken sevesim gelmiyor:(
Ne olur ne olmaz bi anda refleks olarak sıkıntılı bir hareket sergile diye:hhhhhh:

köpeklere fısıldayan adam. köpeklere bağıran adam, köpek gördüğünde dalaşmaktansa çalıyı dolaşan adam. köpek var diye oraya bir daha uğramayan adam.
dazer alıp sağır köpeğe denk gelene kadar gerine gerine gezen adam. biber gazı alıp telaşla kendi gözüne sıkan adam. 10 kg bisiklette 2 kilo zopa taşıyan adam.
evli olup köpeğe ısırtan adam (acıya dayanıklı). sinir sitres dolu olup, saldıran köpek sürüsüne gerenimooo diye koşarak dalan adam.

köpekler güzeldir ama ben korkarım.

Dog dazer diye bir alet satılıyor. Sadece köpeklerin duyabileceği ultrasonic ses çıkarıyor ve köpekler bundan pek hoşlanmıyor. Rahatsız oldukları içinde hemen uzaklaşıyorlar. Şahsen denemedim ana youtube gösterilen videolarda etkili olduğu görülmekte. İsteyen deneyebilir :)

@Mehmet Metin Levent köpeğe fanfinifinfon yapan adamlarda var güzelim ülkemde onları atlamışın :(

@Bigpatron her köpekte işe yaramıyor, kulağı küçük köpekler (pitbull, bulldog özellikle kangal) hiç umursamıyor, anca sokak köpeklerinde iş görüyor
05_14e403ef-7c91-4582-9c58-a7970d3401b3.jpg

şöle bişi dog repeller diye geçer

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri