Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Scudo
Çok çok geçmiş olsun. İntaniye doktoruna gitmişsinizdir sanırım.
Biber gazı deniliyor da biber gazının köpekte deneyen var mı aramızda ?

• Beğen
Tepkiler: yunuskent
@yunuskent
Çok geçmiş olsun bende muzdaripin ne yazık ki köpekler bisikleti giç sevmiyor. Görünce üzerinden inince sıkıntı yok ama aniden bir yerden aradan fırlıyorlar göremiyorsun. Aşı falan olduğunuz iyi olmuş

@gael
Arkadaş aldı test ettik hiç bir işe yaramadı. Başka bir Köpek uzanmış sakin geldik kulağının dibindeki bastık hiç istifini bile bozmadı.

@Şafak Başlar
Biber gazı bence nafile o kadar anlık gelişiyor ki. Biber gazı sıkana kadar ısırılma durumun çok yüksek

@soneryen tanıdığımla bir kere tur sırasında kullanmıştık, uyuz yatan bir köpek üzerinde işe yaramıştı yani. Gerçi kışt desek gidecek bi köpekti ama aletten dolayı rahatsız olup kaçmıştı.. akşam 4 tane kangal üzerinde denemek istemem tabi o panikle aleti bulana kadar zaten olan olur

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@soneryen

Sakin sakin yatan bir hayvanın kulağının dibinde, o hayvanı rahatsız etmesini beklediğiniz bir cihazı kullanmak pek doğru bi davranış olmamış sanki?

İşe yaramadığı hayvan açısından iyi olmuş bence.

Havalı kornanın insanlardaki etkisini görmek için, kendi halinde duran bi insanın kulağının dibinde aniden havalı korna çalmaya benzettim bunu biraz.

@yunuskent Çok geçmiş olsun

Öl
295339_591317534233310_771067084_n.jpg

@Rocketman
@Rocketman
Umarım sizi hiç köpek ısırmasın. Hiç saldırıya uğramayın. 5-6 tane köpek saldırınca cihazı ilk defa çıkarıp nasıl kullanıldığını, iş görüyor mu diye test edene kadar umarım saldırıya maruz kalmazsınız. Bı benim bence diyerekten yaptığım yorumumdur. Siz yapın yapmayın, korna çalmaya benzetin veya benzetmeyin düşüncenize saygı duyarım.

@gael
Kesinlikle öyle haklısısnız ve dediğim gibi arkadaşın aldığı hiç işe yaramadı daha iyisi vardır yoktur bilemiyorum

@Üye Adı
Sabah sabah sesli güldüm

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@soneryen

Umarım siz de herhangi bir şeyin test aşamasıyla ilgili bir göreve getirilmezsiniz. Özellikle hayvanlarla ilgili şeylerin. Çünkü bu düşünce silsilesini mantıkî sonucuna götürünce tünelin ucu çok tatsız bir yere çıkıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@Rocketman
Yanlış detaya takılmışsınız lütfen daha fazla yazmayın.

@Kerem Groims bulunduğunuz belediyeye bu fikrinizi bildirin buradaki insanlar alıcı olabilir büyük döviz gelir cari açık kapanır. (link)

@Enver Hoxha Yazık olmuş, köpek yemeyi banlamaları. Sonuçta, her ülkenin batı normlarına uygun hareket etmesini diretmek sağlıklı bir kafa yapısı değil.
Bu arada bisiklet kullandığımı gördüğüm rüyalarımda köpekler saldırıyor bazen. Bu köpek olayına ülkemizde çözüm bulmamız gerek. Geçenlerde kendilerini beslemek isteyen kadını parçalamışlardı Kemerburgaz tarafında.

Neyse Konudan uzaklaşıyoruz. :)
------
Çok geçmiş olsun @yunuskent

Şeytan diyo, al tüfeği vur önüne geleni. Ama şeytan diyo işte, ben değil. Ben öylesine cani biri değilim, böcek bile ezemem.

@Kerem Groims

Avrupa'da sokakta sahipsiz hayvan göremezsinz çünkü yönetmelikleri vardır. Nasıl bu noktaya geldiler onu da yazayım.

Onlarda da zamanında sokaklarda başıboş hayvanlar vardı. Kanun çıkardılar, hayvan sahiplenmeye kurallar koydular, hayvan sahiplenmek isteyenlere kısa süreli kurslar vererek beraber yaşayacakları canlıları tanımalarına imkan verdiler, sonra süre verdiler. O süre sonunda sahiplenilmeyen hayvanları uyuttular. Ayrıca üretimini ve satışını da kurallara bağladılar.

Maalesef böyle. Başka yolu yok. Şimdi Romanya'da sokak köpekleri çok büyük tehdit oluşturuyor. Onlar da yakında sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını uyutacaklar.

Türkiye'nin de bir vadede geleceği nokta budur. Hayvan sahibi olarak sokak hayvanlarının durumuna üzülüyorum. Sahipsiz hayvan olmamalı.

@clubber

Değerli bir yorum yapmışsınız bence, elinize sağlık.

İstanbul özelinde, sokak kedilerinin ve köpeklerinin faydalı bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Buna dair kanıtım yok, sadece kişisel gözlemimdir:

2013'te Üsküdar'da yaşarken sık sık kedilerin ve köpeklerin, özellikle de geceleyin, sokaklarda iri lağım farelerini kovalayıp yediklerine şahit oldum. Ayrıca, çöplüklerde takılan kedilerin çöplerde türeyen böcekleri yediklerini ve çoğalmalarına izin vermediklerini gördüm.

Aynı yıllarda, yani 21. yüzyılın başında, hani Mars'a insan göndermek için çalışmaların yapıldığı falan bir çağda, İstanbul gibi bir metropolün Üsküdar gibi en merkezî yerlerinden birinde at tezeğine basmışlığım da vardır. Düşünün artık.

Şehir hijyeni sorununu sürdürülebilir şekilde çözememiş bir toplum, sokak hayvanlarını sokaklardan tamamen kaldırırsa ne olur bilemiyorum açıkçası.

Öte yandan, başıboş köpeklerin büyük sorun olduğu da ortada. Bir numaralı örneği, başlığı açan arkadaşımızın yaşadığı olay. Buna da makul bi çare bulunmalı kesinlikle.

Bir arkadaşın bana bu başlıkta söylediği gibi, "umarım köpek saldırmaz" :)

Çok geçmiş olsun .. genelde bölge koruma içgüdüsü ile yapıyorlar bu davranışları . Ama öncede yazılanlar gibi vahsilestirilmis ve sokağa salınmis olanlar için malesef yapacak pek bişey yok .. umarım çabucak iyileşirsiniz[emoji4]

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: yunuskent
şubat ayında sasalı yolunda bana da baya kalabalık şekilde saldırdılar.
yağışlı bir günün sonrasıydı, baya da birikinti vardı yolda,
uzun süre kovaladılar, en son bitanesi sağ ayağı ısırmaya kalktı 30+ hızlardayken,
tutturamadı ama değdi baya.
sonrasında ben sağ ayağı söktüm pedaldan baya bir stres içinde o hızla ayağımla geriye doğru vurmaya çalıştım
büyük birikinti içine girdim(gölet diyelim), yetmez gibi savruldum önce sol sonra sağa,
nasıl düşmedim hala hayret ediyorum, suyun içine olanca hızımla düşecektim, kesin ciddi yaralardı.
o günden bu yana tek başıma o yola girmiyorum, özellikle günün ilk ve son saatlerinde. öğlen hava da ısınınca agresiflikleri azalıyor sanki...

@Burak A. Kesinlikle sabah erken saatler ve geceleri acayip agresif oluyorlar. Biyolojik saatleri buna programlı heralde geçen köy yolunda denk geldi 2 çoban köpeğine 14:00 civarı önlerinden geçerken farkettim sadece baktılar, desturlu geçtik..
Sabahları aç oluyolar sanırım gerginlik oluyor hayvanlarda sonra mevzu çıkıyor.. akşamları zaten doğada hayvanlar savunma güdüsü ile yine bi tedirgin ve gergin oluyolar.. bence.

• Beğen
Tepkiler: Burak A.
@clubber
Uyutmak nasıl yani anlamadım bu kısmını

Geri