Köpek Isırdı :(

yunuskent

Üye
Kayıt
15 Mart 2016
Mesaj
39
Tepki
62
Yaş
29
Şehir
İstanbul
İsim
Yunus Kent
Bugün kanlıcadan dönüşte kavacığa çıkarken kaptanlar bayırında her zamanki gibi 10 tane köpek karşıladı her seferinde bisiklet inip korkutuyordum bu sefer birisi kaçmadı bisikletin üzerindeyken geri döndü ve ısırdı. Allahtan abinin biri yardımcı oldu yoksa diğer köpekler de cesaret alıp gelebilirlerdi. 1 hafta önce de olmuş abi orda çalışıyormuş çoçuğu ısırmış. Adam belediyeye şikayet ettik tüm mahalle etti nerdeyse ancak artık köpek toplanmıyor denip yardımcı olmuyorlarmış. Yani köpekler ısırmasın da sıkıntı yok mu ben anlayamadım. Gerçekten böyle birşey var mı?
 
Scudo
Kayıt
13 Temmuz 2011
Mesaj
29
Tepki
19
Şehir
MUĞLA YATAĞAN
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Kron
çok geçmiş olsun. muhtemelen saldırgan yetiştirilen bir köpeği sokağa salmışlar, ısıran köpeği tespit edip yakalaması lazım belediyenin. Hastaneye gittiniz umarım köpek hasta da olabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: yunuskent

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Onlar kaçmayacak zaten sen kaçıracaksın. Geçen aynısı bana oldu yazmıştım bir konuda. 10 dan fazla köpek 4-5 tanesi bisikletim kadar kangal köpeği idi. Yerinide gösterdim haritada. İlk saldırdıklarında yapacağın tek şey var. Bisikleti siper edip onlardan korkmadığını göstermek için onlar sana doğru gelirken onlara doğru yavaşça yürümek ( Tabi bu noktada çok soğukkanlı olman lazım ), daha sonrasında havlayarak ve koşarak üstüne gelen köpekler bu hareketin karşısında bir an duraksıyorlar ve bölgelerini koruma iç güdüsü ile ataktan savunmaya geçiyorlar. Bu noktada arasında azılı olanlar senin arkana dolanmayı ve sana hasar vermeyi isteyeceklerdir. Bu moda geçtiklerinde ( ki bende geçtiler ) yerden iri taşlar alıp senin arkana geçmeye çalışan ( genelde sürü lideridir ) köpeğe var gücünle atman olacaktır. Bu onun stratejisini bertaraf edecek tekrar sürü içine dönecektir. Sonrasında yavaş ve sakin adımlar ile soğukkanlı bir şekilde geri geri kontrol ederek bölgelerini terketmen gerekiyor. Zaten belli bir mesafe açılınca üzerine gelmeyi kesiyorlar ve bölgelerine dönüyorlar. Uzman oldum artık :koptum:

Bu arada büyük geçmiş olsun. Acilen aşı ol :harika:

Edit : O lider kuşatma harekatına geçmeden asla gruba taş atmayın :D
 

Yusuf G.

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Ocak 2013
Mesaj
558
Tepki
715
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
Geçmiş olsun, bu ara bana da baya dadandılar özellikle köy yollarında çok çıkıyor karşıma, en son hafta sonu 50-60km/s hızla giderken bir anda havlayarak bodosloma üzerime koştu zor kurtardım, düşseydim eğer ısırılmaktan beter olurdum sanırım. Çok dikkatli olmak lazım, bazıları bisikleti görünce direk saldırı moduna geçiyor, öyle "sen saldırmazsan bir şey yapmaz, kaçmana gerek yok, iletişim kurmaya çalış vs." diyen sevgi pıtırcıklarına da inanmayın valla sakin sakin giderken bile saldırıyorlar, bisikletten inip arkasına geçtim bir seferinde hayvan nasıl gaza geldiyse son sürat bisiklete vurup kaçtı.

Bu arada doktora görünmeyi ve aşı olmayı da ihmal etme, Başlığa bakılırsa rrr lamaya da başlamışsın :) "KöpeR Isırdı"
 

yunuskent

Üye
Kayıt
15 Mart 2016
Mesaj
39
Tepki
62
Yaş
29
Şehir
İstanbul
İsim
Yunus Kent
@Yusuf G. hocam cok güldüm şimdi farkettim haklısınız sanırrrım :D

@ÇaNakkaLeRuHu hocam vallahi helal olsun okurken gerildim dediklerinizi yaparsam mahallede köpek birakmam sanırım :D


Bisikleti siper etmek lazim dogru ancak köpeklerden pek korkmam taşla kovaliyordum bu seferki sinsi çıktı hepsi kacti farkina varamadım bu sonradan geldi.. Neyse sağlık olsun korkmamak yeterli değilmiş önlemi almak lazım. Hastane belediyeye iletti aşısız kopek var mi diye kontrole gelecekmiş..

Aşımı da oldum herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim...
 
Kayıt
1 Mayıs 2015
Mesaj
82
Tepki
60
Yaş
31
Şehir
İstanbul
İsim
Abdullah
Bisiklet
Carraro
Geçmiş olsun, dün moda taraflarında başıma geldi, tam yolun ortasında köpek beni görünce hareketlendi bende farkettim durdum 1 metre önümde dikilip sert sert havlamaya başladı, elimi uzattım geldi sevdirdi kendini sakinleşti. Ama aniden yola fırlayan köpekler için maalesef çaresiz kalıyoruz. Saniyelik olay bazen ne oldu bitti demeden kapıyorlar :)
 

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.151
Tepki
1.173
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
@yunuskent Geçmiş olsun hocam, bir benzeri benim başıma da gelip duruyor, hatta 3 oldu. 4.'de ölüm haberim yayınlanırsa şaşırmam. Pamukkale'ye Denizli Merkez'den tek yol var ve bu yol üstünde bir fabrika, girişinde 3 köpek, 3 şeritli yolda kovalıyorlar beni. 2 seferdir, çok büyük şans ile arkamdan araba gelmiyormuş o an panikle yola fırladım, arkadan bir araç gelse durma mesafesi dahi yok yani. Bu manyak köpekler ısırdı ısıracak derecesine yakın, yanıma geliyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin, köpek sevgim olmasa yapılacak çokta, insan kıyamıyor birde. (Köpekler de aynı insanlar gibi, magandası, delisi ayrı, efendisi de ayrı.)
 

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
Köpek kovucular var ince bi ses veriyor kullanan var mı acaba, köy yolları veya şehir giriş/çıkışları alanlarda gerçekten ne çıkacağı belli olmuyor.

Delirmişçesine üzerinize gelen köpeklerde bu aletler etkili mi acaba yoksa iyice kızdırır mı,

Büyük geçmiş olsun,
 

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
@gael

Köpek kovucu felan hikaye daha da azdırmak istiyorsan kullanabilirsin :)

@Osman Tuğrul

Köpekler kovalarken kaç basıyorsun :p Şaka bir yana aman ha kendine dikkat et yeterince üzücü haber duyuyoruz bu aralar...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Cem cm
Hastane istemiyor hocam Orman Genel Müdürlüğü köpeğin de aşı olmasını istiyor :)

Geçmiş olsun bu arada. Benim de her tarafım yara kediden köpekten :D Ancak aşı olmak şart, aşı daha çok canınızı yakacak :kötü:
 

Tolqiu

Üye
Kayıt
30 Mart 2017
Mesaj
37
Tepki
30
Yaş
36
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
@ÇaNakkaLeRuHu

Okurken kanım dondu, o anı yaşayıp terledim. Gerçekte başıma gelse hiçbirini yapamam sanırım. Bir defasında sadece 1 köpeğe rastladım, ama deli gibi havlıyor, durup bekledim sadece. Ben hareketsiz kalınca gitti.

Bi köpek saldırsa ne yaparım hiç bilmiyorum, Şahadet getiririm heralde. Bildiğim bütün duaları okurum :)
 

egesengun

Üye
Kayıt
14 Mart 2016
Mesaj
56
Tepki
89
Yaş
35
Şehir
İzmir
İsim
Ege Şengün
Bisiklet
Giant
Ben de insandan çok köpek dostu biriyim ama denildiği gibi onların da değişik karakterde olanları var. Hep mama verdiğim mahallenin köpeği beni her görüşünde ısırmak için üzerime saldırıyor. Kaskı çıkartınca kulakları indirip kuyruğu sallaya sallaya gelip dizimi yalamaya başlıyor. Yani kaska uyuz olanlar da var. Eğer durup bisikleti siper etme modundaysanız, kaskınızı çıkartın. Hem bu tarzda olanları egale edersiniz hem de bir elinizde kalkan olur ;)
 

Cihangir.

Aktif Üye
Kayıt
22 Nisan 2017
Mesaj
121
Tepki
97
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Cihangir
Bisiklet
Giant
Köpek kovucu filan hiç bir işe yaramaz tek çare biber gazı tam köpeğe doğru sıkmayın biraz önüne doğru ısırilmamak için son çare
 

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
@Tolqiu

Bende o işlemlere geçmeden önce bir dua kalkanım var tabiki de onu da okuyorum :)
Tüm bu işlemleri yaparken videoya da almak aklıma geldi o an lakin kadrodaki çantada olduğu için telefonu çıkartamadım. çünkü bisiklet kalkan görevi görüyordu :D kameramı niye almadım diye bayağı hayıflanmıştım... Bakarsınız sizler için birkez daha gidip içlerine dalıp bir video çekebilirim uygulamalı gösterim için :)
 

Işıklar Gazisi

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Şubat 2017
Mesaj
403
Tepki
681
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Eğer @ÇaNakkaLeRuHu hocamın yaptığı gibi sakinliğinizi koruyamıyorsanız başka çözümler var.
Elektroşok. Aynen. Geceleri lamba olarak kullanıyorsunuz. Gündüzleri de 2 ayak olsun 4 ayak olsun saldıranlara karşı. Zaten şoklamaya gerek kalmıyor sesinden ürküyorlar. Ben bile basarken ürküyorum.

Ses çıkaran alet denedim çoğu köpek tınmıyor. Biber gazı da çok vahşice bir yöntem. Hayvan kör olabilir sizin yüzünüzden. Bundan dolayı şok cihazı.... ;)
 

Groims

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Mayıs 2016
Mesaj
1.394
Tepki
1.511
Şehir
Ohrid
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Her ne kadar, çok romantik, köpeklere fısıldayan adam hareketlerine benzer bir yorum olmasa da yazmak istiyorum...

Köpekler toplansın ve Belediyeler Çin'e ihraç etsin. Hem belediyelere ek kaynak hem bizim sağlığımıza ek yardım. Daha ne olsun.

--------
Köpek alıp sokağa bırakanlara da yaptırım olmadıkça daha çok böyle vaka görülür. Avrupa'da başıboş tek bir köpek neden görmedim bilmiyorum. Yaşayanlar lütfen bilgilendirsin.