Konya'da bisikletli genç kazada hayatını kaybetti

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisikletli Ölümleri dursun etkinliklerine bir kaç kez katılmış ve bir araç tarafından çarpılarak yerlerde 4-5 metre sürüklenmiş birisi olarak, bu kazaları gördükçe araç sahiplerine ve araçlara öfkem gittikçe artıyor.

Ölen kişiye Allah rahmet etsin, ailesine sabır versin. Umarım bu kazalar son bulur.


Bisikletli genç kazada öldü- Konya'da bisikletiyle seyir halindeyken bir aracın çarptığı bisiklet sürücüsü genç, hayatını kaybetti- Polis, bisikletli gence çarpıp kaçan sürücüyü arıyor Konya'da bir aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti.Çalıştığı torna dükkanından çıkıp bisikletiyle evine doğru giden Ayhan Aksoy'a (18) Ankara Caddesi'nde, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen bir araç çarptı.Araç hızla olay yerinden kaçarken, Aksoy yol ortasına düştü. Diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Ayhan Aksoy'un hayatını kaybettiğini belirledi.Kaza haberini alıp olay yerine gelen Aksoy'un yakınları sinir krizleri geçirdi.Polisin, kaçan araç ve sürücüsünü bulmak için başlattığı çalışmalar sürüyor. ..

(link)
 
Scudo

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Allah ailesine sabır versin:( O haysiyetsizde kaçmış üstüne üstlük birde. En azından yarın öbür gün 'insanım' diyebilmek için bir dur yardım et...:mad:
 

Melih Muratoğlu

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2014
Mesaj
320
Tepki
175
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
İyi ihtimal olarak düşünelim , ufak bir dalgınlıkla çarptı biz de sürerken dalgınlığa gelip son anda farkettiğimiz oluyor.18 yaşında birisi ya belki o çarpan kişinin oğlu yaşında ya da 5 6 yaş küçük.Kaçıp gitmek de nedir , bu düpedüz şerefsizliktir,köpekliktir.Forumda küfür çerçevesine girdirmek istemiyorum cümlelerimi , susuyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin Ütsü

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ya anlamıyorum çarpıyor, bir de kaçıp gidiyor bu nasıl iştir? Nasıl bir insanlıktır bu? Ulan bir hata yaptın, bari kaçma da erkek gibi kal orada. Hiç olmazsa al götür hastaneye yetiştirmeye bak, yani bir şeyler yap. Yav arkadaş şaka gibi resmen yani ne diyeyim artık bilmiyorum.

Allah rahmet eylesin, ailesi ve yakınlarına sabır versin.

Buradan ailesine taziye dileklerimi iletiyorum.
 

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesaj
787
Tepki
1.261
Şehir
ΙΜΡΟΣ
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Allah rahmet etsin
 
Kayıt
19 Eylül 2011
Mesaj
65
Tepki
71
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
Allah yakınlarına sabır versin çok üzücü bir olay,vurup kaçan kişiye ne desem az kalıcak. Bir hafta önce haberlerde benzer bir durum vardı.İstanbul'da E5 karayolunda gece çalışması yapan işçilere,çalışma alanında ikaz lambaları ve tabelaları olmasına rağmen çarpıp,ölümlerine yol açıp, şöförün arkasına bakmadan kaçtığını görmüştüm..Umarım bu tür olayların failleri en kısa zamanda bulunup cezalarını çekerler.
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
ben insanımizda Allah korkusu ve de vicdanın kalmadığına 40 yıldır canlı tanığım. o nedenle çarpıp gidende suç yok, ölende kabahat. herşeyin tersine gittiği bir ülkede yaşıyoruz. ortaokulda aziz nesinin kitaplarını okurken hadi canım amma abartı şeyler diye gülüp geçtiğim hikayelerin daha trajikomiginde başrol oynatti bu ülke bana. trafik terörünü lanetliyorum. Genç kardeşime Allahtan rahmet diliyorum. maalesef asıl acıyı ailesi ve sevenleri çekiyor. onlara Allahtan gayret kuvvet ve sabır diliyorum. katili ise Allah'a havale ediyorum. elimden birşey gelmiyor artık. neredeyse tuvaletlere kamera konulan bir ülkede bu vahşi nasıl yakalanamaz pes doğrusu. Adaletin en kisa zamanda tecelli etmesi için dua ediyorum.
 

Burak_Dingiloglu

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2013
Mesaj
397
Tepki
115
Şehir
Izmir
Bisiklet
Diğer
Biri niye kacar ? Demek ki o kisi sabikali onceden araniyor. Buyuk ihtimal kasksiz ,eldivensiz biri olen kisi. Asgari ucretin altinda calisiyordur. Yol parasindan kisayim diye eve bisikletle giden biri tahminimce. Yazik olmus.
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
bir arkadaşımın akrabası bir yayaya çarpıp kaçmış ve sonra yakalanmış. şu anda hapiste gençliğini çürütüyor. panik mi, vicdansızlık mı bunu yaptıran bilmiyorum ama bir insanın hayatını karartıp yardım bile etmeden sıvışmaya çalışmanın bedeli en ağır şekilde ödenmeli.
 
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
75
Tepki
22
Şehir
Tekirdağ Çorlu
İsim
Harun
İnsan olabilmek...Erdemli olabilmek...Empati kurabilmek...Yurdumun insanında aslında hepsi var ancak nedense sebebini bilmediğim şeylerden bu yönlerimizi kaybediyoruz...Bu tip olayların yaşanması çok onur kırıcı...Bizim atalarımızın kuaviye milli ruhumu maalesef bizde yok...
 

Süleyman Çakır

Aktif Üye
Kayıt
18 Ocak 2012
Mesaj
198
Tepki
107
Yaş
42
Şehir
Tekirdağ
Bisiklet
Corratec
Kazalar ölüm acısını daha da artırıyor. Allah ailesine, özellikle de anacığına sabırlar versin, kendisine de rahmet eder insallah...
 

ayhandeniz71

Aktif Üye
Kayıt
2 Şubat 2015
Mesaj
176
Tepki
560
Yaş
53
Şehir
istanbul
İsim
Ayhan Deniz
Bisiklet
Whistle
Allah rahmet eylesin. ailesine de sabırlar.
 

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
Allah rahmet eylesin. Gencecik bir kişi. Çok yazık.
Yalnız benim dikkatimi çeken ölüme sebebiyet verecek kadar şiddetli bir kaza olmasına rağmen bisiklette en ufak deformasyon olmaması. Jant bile yamulmamış. Nasıl olabilir böyle bir şey?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Şoför hakkındaki düşüncelerimiz aynı. Bu konuyu geçelim.

"Konya'da bisiklet yolunun bulunmadığı nadir caddelerden biri" diyecektim ancak Ankara Caddesi'nde en sağ şerit bisiklet yolu olarak ayrılmıştı. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama. Birkaç kez sürmüştüm o caddede. Fotoğraflardaki Albaraka şubesinin konumuna bakarsak kaza göbekte, yani trafiğin en karmaşık olduğu, şoförlerin düşüncesizce sürdüğü yerlerden birinde.

(link)

4502871.jpg


Ankara Caddesi zaten çok yoğun, hem de günün her saati. Bir de buna yağmur ve karanlık eklenince, bisikletli birinin çok daha dikkatli sürmesi gerekiyor. Bisiklet ise, Konya'da çok yaygın olan bisikletlerden. Tahmin ediyorum ki herhangi bir aydınlatması yoktu.

4502875.jpg


Aslında Konya'nın şoförü bisikletlilere, bisikletliler de Konya'nın şoförüne aşinadır. Ama olumsuz şartlar -karanlık, yağmur, dikkatsizlik- ve alınmamış önlemler -aydınlatmasız bisiklet, kasksız sürüş- bir araya gelince böyle kazalar kaçınılmaz oluyor.

Ne diyelim, Allah rahmet eylesin.
 

Hamza Hakkı

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Haziran 2011
Mesaj
559
Tepki
303
Şehir
Konya
Bisiklet
Giant
Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin.

Öncelikle Yusuf Bey'in de dediği gibi Ankara caddesi akşam saatlerinde çok yoğun olur fakat kazanın meydana geldiği yolun hemen yanında, kaldırımın iç tarafında, yoldan bir 4 metre içeride, 3-4 ışıklı kavşak haricinde sanayi sitelerinden merkeze kadar, taşıt yolundan tamamen ayrı bisiklet yolu mevcut. Maalesef ölen arkadaş bu yolu kullanmamış kullanmış olsaydı bu kaza büyük ihtimal meydana gelmeyecekti. Konya Belediyesi her ne kadar bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bisiklet yolları, kiralık bisiklet istasyonları, etkinlikler vs. düzenlese de bisiklet kullanıcılarının %80'i bilinçsiz şekilde bisiklet kullanıyor. Bisiklet kullanımını teşviğinin yanında bisiklet kullanma eğitimleri ve bisiklet yolu kullanılması hakkında bilgiler de verilmeli. Sanayide çalışan insanların %50'si işine bisiklet ile gidip geliyor fakat yolda denk gelip özellikle bu insanların bisikletlerini incelediğimde (genelde kazadaki bisiklet modellerini kullanıyorlar) kask, aydınlatma ve koruyu ekipmanları bir kenarı bırakalım çoğunun bisikletinin freni bile çalışmıyor ve gerçekten dikkatsiz ve tehlikeli bir şekilde bisiklet kullanıyorlar.
 

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Allah (c.c) rahmet eylesin... mekanı cennet olsun...
 
Kayıt
17 Kasım 2014
Mesaj
27
Tepki
12
Yaş
36
Şehir
Ankara
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.
O Vicdansız da bir an önce yakalanır inş.
 

pxinrorh

Üye
Kayıt
9 Şubat 2015
Mesaj
23
Tepki
12
Yaş
34
Şehir
Ankara
İsim
Sefa
Bisiklet
Salcano
Cani resmen. Bunu yapan insan olamaz.
Mekanı cennet olsun allah ailesine sabır versin.