Scudo Sports

Konya

1 litre kaba, 1-2 bardak %100 üzüm veya elma suyu, yarım çay kaşığı deniz tuzu veya göl tuzu (sağlık dükkanlarında eczanelerde bulunur, eritebilirseniz kaya tuzu da olur), yarım çay kaşığı karbonat (içilebilir soda, eczane, marketlerde bulunur), bir ufak şişe maden suyu (gazı alınmış, tercihan kızılay), gerisine su doldurulur, opsiyonel olarak bir poşet magnezyum diasporal da atabilirsiniz hazırda varsa...

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
Scudo
@Erdem Yıldırım

Erdem bu ne .:eek: Kardeş okuyunca NASA'nın uzay mekiğini fırlatışı aklıma geldi. Yazdıklarının bazıların ilk kez duyuyorum. Daha neler duyacağım:eek:

Peki hiç denedin mi:)

Açıkçası süte hiç hayır demem. Gün aşırı da olsa içerim. Hatta bilmeyenler varsa 1 bardağa 1/4 ü cıvarında herhangi bir pekmez(keçiboynuzu, dut, elma kullanırım) ve üzerine süt katarsanız hoş bi tadı olur. Bazen ılık süte bal karıştırırım o da bi başka.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
@bisikletseven

kendim yapıp denemedim henüz ama sanırım gatorade gibi enerji sıvılaırının ,jellerin yerine kullanılıyormuş.paworadenin bile yokuş çıkarken etkisini gördüm yalan söyleyemem :) benim sizden çok katkı malzemesine turboya falan ihtiyacım var ki yarı yolda kalmayayım :) bugün de lastikleri inceleriyle değiştirip antremanlara devam.bir gün hızınıza yetişip kamplı turlara da gelebilmem lazım :D

Cumartesi günkü 235+ km lik turda saat başı uygun kaloride katı gıda yarımsaatte bir yeteri miktar sıvı gıda alacağız.
Sıvıyı fazla alırsak dilisyonel hiponatremi, az alırsak dehidratasyon olur.
Kaloriyi fazla alırsak susarız, az alırsak yolda hipoglisemiye düşeriz.

Bu işler ince işler
bilmeyeni cant teliyle şişler.. :)
Beni doğru anlayın ki;
Rampada karışmasın dişliler..

@Mesut Girgiç

Hocam katı gıda derken biraz açar mısınız? Bu gıdalar nelerdir.
Benim aklıma şunlar geldi; balık konserve 100+100 gr, 3 dilim kepek ekmek, biskrem, 200ml 2 adet meyve suyu, dut+kaysı kurusu+fındık+tüp bal, ve su. Bunlar bana fazla gelir 1 gün fazlasıyla idare eder. Ekibe de nasip olur

@bilaldincer

mesajınızı çok geç gördüm, sizi Derebucak'ta misafir edebilirdim...

@bisikletseven

Hay demirkelebek gardaş, şu yukarda saydıklarından güzel katı gıda olur mu.. taş gibi liste mübarek...

Çeyrek ekmek arası balık konserve yada peynir... (protein, mineral-Ca,Mg,P vs- hasebiyle)
Çeyrek ekmek arasına cezerye... (kompleks karbonhidratlara ilaveten akut faydalarından mütevellit basit şekerlere havi cezerye ve havucundaki betakarotenlerden dolayı antioksidan etki)
Yollarda satılan haşlanmış mısır ile kaliteli karbonhidrat desteği her zaman hazır kuvvet...
YOllarda satılan domates salatalık vb. ile likopektin, salatalık usaresi vb. hasebiyle yine antiaging tesir ve cilt bakım ve onarım için salatalık sütü gibi diğer tali faydaları hasebiyle...

İlaveten eğlencelik
şeker leblebi (kompleks karbonhidrat ve roketleme sağlayan basit şekere havi)
kayısı, incir kurusu yada yaşı.. (yaşını tavsiye etmem zira formanıza suyu sızarsa konyaya kadar kaysı pestili gibi kokmaya başlarsınız :))

İçecek olarak ta:
sütle karıştırılmış harnup pekmezi az fındık yağı karışımı
taze sıkılmış portakal suyuna üzüm pekmezi ilavesi vs...

not: Gıdayı abartıp turdan 1-2kilo almış olarak dönülmemesi konusunda katılımcıları uyarırım.

Önemli diğer not:
Ben lokantaya girmem, girene de mani olmam, ama beklemem yoluma devam ederim. :) (Ciddiyim ;))

• Beğen
@Erdem Yıldırım

Lütfen frenlerinizi de tekrar kontrolden geçirtiniz.
Bu hızla giderseniz bizi yollara ekip ve de geçip gideceksiniz..
Bizi bırakıp gitmemek için ve kendinizi frenlemek için kullanacağınız o fren sistemine çok ihtiyacınız olacaktır..

İnce lastikleriniz hayırlı olsun. YOlunuz açık rüzgarınız arkadan olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
slm arkadaslar ben salcanonun alu modelini aldım 3 gün oldu ama sele yi ne kadar sıkarsam sıkıyım sele geriye kayıyo sizce napmalıyım

slm arkadaslar ben salcanonun alu modelini aldım 3 gün oldu ama sele yi ne kadar sıkarsam sıkıyım sele geriye kayıyo sizce napmalıyım

@can demirel

Bu konuyu atölye bölümünde paylaşabilirsin.
Orada sana işin ustaları yol gösterecektir.

Kolay gelsin, Eskişehire selamlar. :)

@Mesut Girgiç

mesut hocam inanın şu an tek dileğim sizi yavaşlatıp ya da bir yerde kalıp rezil olmamak .. :) saygı ve selamlar

@AHMTB

Arkadaşlar buluşma yerimiz ve saatimiz budur değil mi yineleyelim dedim

@bisikletseven

Burada 1 bisiklet ve 5000 kalorilik gıda çıkın'ıyla hazır bulunulacak. ;) :)

Ahmet yıldırım ve dede lokantaya girmek isteyebilir. O durumda ben girmemeyi tercih edeceğim. Herkes tercihini önceden belli ederse ona göre beslenme bağlamında bir "B" planı oluşturabiliriz.

---------------------------------------------0--------------------------------------------

DİKKAT DİKKAT DİKKAT

Havalar çok sıcak..
Güneş ve sıcak çarpmasına karşı tedbirinizi alın lütfen.
Yanınıza izotonik sporcu içeceklerinden de almayı unutmayın...

@Mesut Girgiç

Sevgili Mesut hocam, Dedecim ve değerli Ahmet hocam. Sizler ekibin kemiği, eli kolu ayağı velhasıl çok şeyisiniz. Ben siz ne derseniz nasıl karar verirseniz öyle olsun derim. Misal yarın yanımda gıdalarım olacak. Ama lokantaya girmek isterseniz de girerim. Ortak bir kararla ortak hareket edelim.

Kendi gıdasıyla yol alabilen bisikletçiyi denemek istiyoruz derseniz denemeye varım.

@bisikletseven

Ekip içi demokrasinin bir gereği olarak ortaya seçim sandığını koyduk.

Herşey oylamaya göre olacak.
Herkes seçimini yapsın. :)

not: Lütfen sen de oyunu kullan demirkelebek.. lafı yuvarlamayalım, ne dediğimiz belli olsun. ;)

• Beğen
@Mesut Girgiç

Peki yuvarlamayayım o zaman.:D

@bisikletseven

Yanıma bir bütün kızarmış tavuk alsam mı acaba:eek: :eek: :eek:

Mesut hocam gölde tur atacak vaktimiz olur mu?

Ahmet hocam karpuz????

Geri