Scudo Sports

Konya

@atunsay

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin

Scudo
Hafta sonu aranızda olamayacağım.:( Size iyi pedallamalar...

@Bugsbunny

Dönüş saati yatsıdan önce olur.
mtb lastiklerini en ince lastiklere değiştirmeden yola çıkmamanı tavsiye ederim zira O lastiklerle 230 küsur km. bir işkence olur.

@atunsay

Kamp malzemeleriniz hiç bir zaman boşa gitmez.

İnşalllah bu yaz KESTEL + ILGIN ÇAVUŞGÖL(?) organizasyonlarımızla o malzemeyi sana amorti ettiririz.. :)

@Erdem Yıldırım

kim olursan gel..
yeterki gelebildiğin yere kadar gel..
her halukarda yerin vardır yanımızda.. :)

@-aht-

Üzüldüm.
işlerin rast gitsin inşallah. ;)

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny ve ahtt
@-aht-

Yoksa nazar boncuğu mu var:) (bütünlemeler:( )

Bu arada haftasonu yapılacak ÖSS'ye girecek arkadaşlara başarılar dilerim. Sorulara cevabınız bilgi birikiminize bağlıdır. Ama sınav esnasında heyecanlanırsanız, 10 defa karından deriiiiin derin nefes alın, ardından nane şekeri (ülker tavsiye ederim) ve ardından biraz su yudumlayın. Bu sizin belki 1-2 dakkanızı alır ama dikkatinizi toplamanızda büyük yardımcı olur. (Örnek 10 yıl önceki ben)

Allah yardımcınız olsun.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
ÖNERİ ÖNERİ ÖNERİ..

Bu cumartesi ve bundan sonra yol uzunluğu ne olursa olsun (200 + dahi olsa) LOKANTALARDAN BESLENMEMEYİ ÖNERİYORUM.

Lokantacılara karşı değilim. Hatta onlara buradan selam ve sevgilerimi yollarım ancak, bisiklet sürerken lokantaya girmeden YOLDA KENDİ KENDİNİ GEREĞİ GİBİ BESLEYEBİLME YETENEĞİNE SAHİP OLMA marifetinin kazanılması açısından bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Biz eskiden her türlü uzun turumuzda pek lokantaya girmezdik. Son senelerde ise bunu adet edindik.

Bence uzun turlarda bile hiç lokantaya girmeyelim.

Kendi kendini besleyebilen bir sporcu böylelikle;

"başkasına bağımlı olmaktan kurtulur,
bünyesini ve bünyesinin intiyaçlarını daha iyi tanır,
belki daha uygun gıda seçimleriyle daha sağlıklı beslenmiş olur,"

Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum..

not:
Uzun olsun kısa olsun bir bisiklet turunda sağlıklı beslenme tarzının ayrıntılarını daha sonra sizlerle paylaşacağım inşallah.
Bu sayede uzun bir turda yanınıza hangi tarz gıdalar almalıyız ve bu gıdaları nasıl tüketmeliyiz gibi soruların cevabını da öğrenmiş olacağız..

@bisikletseven

İsmail abi bütünlemeler takıntı(nazar boncuğu):D yok atlattık onları rahatım.230 km baktım ki çok az hemen bitecek canım sıkılacak.Şaka bir yana.En kısa zamanda aranızda olacağım inş.

Gayet güzel olur. Ben de müsait olduğum günlerde bu kısa soluklu gezilere katılmak isterim.

Olmaz birşey değil. İstersek yaparız. Yalnız ben hala yediklerime dikkat ederek besleniyorum. Seçeceğim yiyecekleri yakacak kadar yemem lazım. Onnçünnnn işim bu yönden zor olsa da açlığa mukavemet konusunda kendimi 2 aydır kontrol ettim bu da avantajım. Alanya gezimizden sonra tüp balları kullanmaya karar verdim.

@Mesut Girgiç

Benim fikrim YOK... Şu an itibarı ile yok... yani şu an karnım AÇ... DÜŞÜNEMİYORUM... Hele... uzun yolda.... üzeri bol yağlı çorba ... et kavurma... vs... olmadan ... hiç düşünemem... aç mide ile, hatta kahvaltısız 200+ km'ye pedal basarım.... eyvallah... ancak... düşünemem..... boş boş :eek: bakarım gaarim....

@Mesut Girgiç

Lokantasız bir gezi
Aman allahım aç kaldık :p
Bir sporcu veya ironman aç karna max 80 km yapar oda tehlikeli :Skull-175 tok karna dunyayı dolasır colourmanlar olduğu yerde kalırman şuanda açım ne yazdığımı bilmıyorum yemek hayal ediyorum mesayım bittsede eve gitsem eve gitsem aç karnımı doyursam doyduktan sonra nasıl hazmetssem hazmettikten sonrada ne yesemde eritsem desem :eek: :eek: :D

Arkadaşlar bu fikir kendime bizzat bana ait ; yol uzerinde lokanta olması gerekiyor tum yiyeceklerimiz sırtımızda taşımaya negerek var ağırlıktan başka bir işe yaramaz kan şekeri duşmesin diye ufak tefek şeyler alınır saygı duyarım ama acıktığım anda lokanta lazım hepinizi saygıyla kiss kiss

@Mesut Girgiç

Lokantasız veya lokantalı..Hiçbiri farketmez..Yeterki tur olsun..Siz ne derseniz o..Biz evvelAllah hepsine uyarız:)

@bisikletseven

teşekkürler , Cenab-ı Hak tüm hastalara acil şifalar versin İnşallah.

@Mesut Girgiç

Mesut hocam beslenmemizi nasıl yapacağız. :)

Mesut abi benim yemem gerek benim için fark etmez ben ne bulursam yerim (bisiklet hariç :D )... bu arada pek yazamadım kendimi yollara vurdum köye filan gittim bu akşamda istanbula gitmem gerek cuma günü geleceğim inşallah ve bir problem çıkmazsa geziye geleceğim... sağlıcıkla kalın spdsiz kalmayın :D

@bisikletseven

Tur'a benim ne getireceğimi yakında sizinle paylaşacağım.
Siz de benzerlerini yanına alırsanız sorun ortadan kalkar.

Bizim yapımızda normal bir insan günlük 2500 maksimum 3000 kalori alır ve yakar. Biz ise o turda benim ayarlamaya çalışacağım nabız aralığında ortalama 5000 kalori civarı enerji yakarız, tabi ona göre vitamini var, minerali var, elektroliti var vs vs vs ..

Yakında listemi paylaşacağım inşallah.. :)

@Mesut Girgiç

sabırsızlıkla bekliyoruz Mesut abi.olmazsa ben Hakan Yazman abimizin tarifini verdiği elektrolikit sıvının denemelerine başlayayım ki yolda yakıtım bitmesin :D

Geri