Arkadaşlar selamlar,
Uzun yıllar teknoloji yazarlığıyla uğraşmış bir elektrik-elektronik mühendisiyim. Birkaç ay için Konya'da ailemin yanında bulunmam gerekti, Haziran'a kadar buradayım. Üniversite öncesinde sportif açıdan oldukça hareketli bir yaşam tarzım vardı; bunu özlüyordum ama bir türlü olanak bulamamıştım. Geçen ay, 12 yıl önce terketmek zorunda kaldığım "Mineralle" marka dağ bisikletimi emanet ettiğim kuzenimden geri alıp bir güzel temizledim. Şimdi aranızdayım, umarım Haziran'dan sonra gideceğim yerde de fahri olarak değil fiilen aranızda olurum.
Tahmin edeceğiniz üzere amatör, hatta acemiyim. Trafikte hayatta kalmak, bisiklette dengeyi sağlamak gibi konularda sıkıntım yok belki ama işin teknik kısmını yeniden öğrenmeye çalışıyorum -ben bıraktığımdan beri hem İnternet sayesinde kaynaklar, hem de "konu" çok ilerlemiş.

Önce yeni bir bisiklet almayı düşündüm ancak sahip olduğum bisiklet alüminyum kadro olmamasına rağmen çok hafif ve sağlam yapılı; dolayısıyla bunun yerine koymaya değecek en ucuz bisiklet 1000 TL'nin üzerindeydi. Henüz işe başlamadım, evlilik ve askerlik planları derken bu yıl eski kadrom ve iş gören bileşenlerimle idare edeceğim. Zaten çoğunuz gibi uzun yol, ekstrem arazi gibi kuşullarda kullanıma henüz giremedim.
Şu anda ortalama tempoyla günlük 10 km'lik bir rotam var. Arabayı garaja çektim, mümkün olduğu kadar bisikletle seyahat ederek günlük kullanımımı artırmaya çalışıyorum. Yıllarca az hareketli, hem de sigaralı bir hayat sürdüğüm için hafif başlamam gerekti.
Umarım forumunuza faydam dokunur.
Emirhan Döngel