Scudo Sports

Konya

Scudo
Tüm doğa sever ve bisiklet severlere merhaba. Selçuk üniversitesi Otomotiv öğretmenliği bölümünde okumaktayım. Doğma büyüme İzmir/Urla'lıyım okul gereği Konya da ikamet etmekteyim. İkitekere gönül vermiş birisiyim.Motosikletle offroad sürüşleri yapmaktayım.Ancak buraya getirmedim ve uzun zamandır istediğim bisikletle burada devam etmek istiyorum.

Siz değerli üstadlardan bilgilerinizi esirgememeniz adına ricam olacak.2bisiklet arasında kaldım şuan. Birisi Sedona borla diğeri Trek 3900.. sizce her iki bisikletinde artıları eksileri yada sizce hangisini tercih etmeliyim. Bisikleti çok kırıcı kullancağımı sanmıyorum.1.80 boyunda 65 kilodayım buarada. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum ve aktivasyonumda ilgi alaka gösteren Halil beyede buradan teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Abdülhamit Topçu
Söylediğiniz modeller hakkında fikrim yok ama iki hafta içerisinde Drag ontario almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu fiyat performans olarak oldukça olumlu buldum dilerseniz bisiklet geldiğinde inceleyebilirsiniz.
Konya da bayiside var.
(link)

@İbrahim ERCANSUNGUR

@Fatih Sert

Madem millete duyurdun o zaman Fatih bey sana bi ödev verelim.. :)
Haldır haldır pedal basıp, bisikletlerin hışırını çıkarıp en az bisiklet başı 500 er avro adam başı da üç-bej kilo eti amortisman yapacağımız bu habitab turumuzun ikincisindeee ;

Tavusbaba sırtlarından Loras dağına giden gogıl yollarını, Loras dağından Altınapaya ulaşan gogıl yollarını gogılart'tan bi buluversen de bize de burada bir göstertiversen de böylelikle işin süprizi çıksa ortaya.. :)

Şimdiden teşekkürler..

@abdulhamit

Abdülhamit hocam teşekkürler ilginize çok hoş bisiklet. Önümüzdeki hafta sınavlarım var.Daha sonraki haftalarda sizlerle tanışmayıda çok istiyorum zaten.Konya ekibi çok sağlammış gerçekten. Benim bu konuda kondüksiyona çok ihtiyacım olacak,artık 65 ten 55e ineriz heralde :)

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
@Mesut Girgiç

500 Aavroo luk amortisman... :freak_ani Benim bis. topu topu 200 Avro yav. :D

Loras dediniz, Altınapa dediniz site sakinlerinin dikkatini bu tarafa çektiniz.
Çalıştım, didindim.. İki alternatif üzerimde yoğunlaştım.

Biri herzamanki gibi Karadiğinden, Sefaköy çıkışına ki orası Seydişehir yoludur. 25 google km lik bir toprak yol...
İkincisi de Tavusbabadan atlayıp, zıplayıp, bir bilinmez deryada debelenerekten, Altınapaya inebileceğimiz varsayımını içeren güzergah adını verebilceğimiz, izli izsiz güzergahtır ki bu da 20 google km lik toprak yol.

Asfalt bölümler zaten malumumuz. :D

Buyur kanaat belirtin. Süre başlamıştır.

http://img541.imageshack.us/img541/2618/karadiinsefaky.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/8042/habitab.jpg

@Fatih Sert

Benim acizane kanaatim şudur; Karadiğinin parkurlarını biraz özleyelim. Karadiğin'e kadar geçen asfalt yolun uzunluğu hem uzun oluşu, hem de günümüzü kısaltıyor. Bu nedenle; Meram son duraktan en fazla 3 km. kadar giden bir asfalttan sonra toprak yola dalmamız an meselesi.
Yani... Uzun lafın kısası....Madem ki topraktan geldik.... yine toprağa döneceğiz.... Onun çün, yolu uzatmanın da bir manası yok... diyorum...
Bir an önce girivirelim de; gurtuluvuralım....
Benim Teklifim ; 28 KASIM 2010 PAZAR günü saat 09.00 MERAM KÖPRÜ - LORAS Albümü.... Pardon ... Dağı.......
Var mı arttıran?;)

@Fatih Sert

İkinci harita nası bi çikin geldi gözüme anlatamam :in: :in: :in:

Pazara şenlik var anlaşılan:winkenlux :winkenlux

Not: AhmetYıldırımcaya yeterince aşina olmayanlar için bir açıklama;

Göze çikin gelme: Çok beğenme, çok hoşlanma halinin malum zatca ifade biçimi

@Fatih Sert

Öneri güzel .
Bu önerinin kaymaklısı da şu:
Tavusbaba sırtlarından Loras dağına tektek basaraktan yatay geçiş yapıp, oradan da fark derslerin sınavına girerek Köseler yaylasına kayıt olacağız. Ondan sonra zaten Altınapa ve habitat pedallarımızın altında.. Vuracaz taşın toprağın gözüne, daldıracaz suya çamura..

not: Fotolar çok güzel. İki fotodan da iki-üç kez geçelim derim..(masa üstünde değil, habitap üstünde ) :cool: :)
Ayrıca fotoları dik tutup pedal basarsak yol çok dik olur. Fotoları yan yatırıp pedallayalım derim... nası fikir ama.. dün akşam hamsi yedim de.. :D

bi not daha:
yanınızda yedek lastik değil yedek bisiklet getirin derim ben..:sigaraici :brutal324

Uzun süre önce aldığım kadroyu 2 aylık dilim içinde tekrardan toplamaya başladım parçaların %98 bitti (sele borusu kelepcesi ve pedal kaldı)..

Bu parçaları bir araya getirecek;aynakol montajını ruble montajını vites ve kaliper ayarlarını göbek akort ayarını yapacak bildiğiniz tanıdığınız ustalar varmıdır?

sizler bisikletinizi kimlere emanet ediyorsunuz paylaşırsak hem bana hemde benim dışında arayanlara kılavuz olsun..:)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..:)

@abdulhamit

İnşallah Hocam.Gelmeye çalışacağım bisikletsizde olsam :)

Bu arada başka tecrübeli üstadlarında yardımını istiyorum. Bu iki bisiklet arasında kaldım asıl.Çünkü 2.el almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Abdülhamit Topçu
Öncelikle hoşgeldin diyelim.
İki bisikletin birbirine göre üstünlikleri var fiyat farkı ise bence trekn alpha aluminyumundan geliyor. Bana göre ki çoğu kişinin katılacağını zannediyorum.trek 3900 kadro olarak borladan üstün. Vites sistemleri sizi idare edebilir.ileride imkan buldukca üst seviye parçalara geçiş yapabilirsiniz. ama bisiklet toplamaya başlarken en önemli parçalar sıra ile kadro jant seti maşa. bunlar benim görüşlerim vites sistemi zor değil. elinizdekileri çıkarıp kolayca deore sistemine geçebilirsiniz zaten.:)Benim tavsiyem 3900 trek olurdu.:)

@bisikletseven

Aslında ben sendeki o bisikletle mtb de yaparım. Zira tüm cyclocross bisikletleri ve çoğu hibrit bisiklet triatlon yarışlarında mtb parkurlarından geçiyor. Üstelik o tür parkurlarda ehil ellerde belki normal mtb lerden daha hızlı dahi olabilirler.

Ancak, pazar günkü parkurumuzda özellikle dede ve senin için bir "B" planı hazırlayıp biz dağların tepelerinde cirit atarken sizinde vadilerde at koşturabileceğiniz bir rota çizmeyi düşünüyorum. Bunu dedeye de daha önce ifade ettim.
Mesela siz de meram dere yolundan altınapaya gelir. Baraj etrafını dönüp kent ormanına gider, oranın asfalt parkurunu tavaf edip 7 şaft 1 tavaf misali tavaf farizasını (töğbe) yerine getirebilirsiniz.. :)
A ve B rotalarının çakıştığı noktalarda ise görüşürüz, ne dersin.

Selam ve sevgiyle..

Arkadaşlar

Yıldırım ile güzergahın izini belirledik. İşte bu.... Nasıl görünüyo. Güzeel deeel mi?

http://img249.imageshack.us/img249/5373/hakikibitab.jpg

Bu arada dede ile İsmailin ayrılabileceği ve Altınapaya devam edebileceği güzergahı belirlemiş bulunuyorum. Yani gelebilirler.

Geri