Scudo Sports

Konya hakkında izlenimlerim

Gidinde görün... :D

Ben kapri ile dolaşamadım bide tayt giyip bisiklet sürsek neler olacak...

Scudo
Bisikletin talep gördüğü yerde hırsızlık olur.
Hollanda örneğinde olduğu gibi;
Bisiklet hırsızlığı en fazla işlenen suçlardan. Yıllık yaklaşık 1 milyon bisiklet çalınıyor Hollanda'da. Halkın büyük çoğunluğu ikinci el bisiklet kullanıyor, bu nedenle bisikleti çalınan birçok kişi polise gitmiyor.
Gitse de sonuç almak zor. Çünkü o anlık ihtiyaç için çalınan bisiklet, kullanım sonrası ülkenin her köşesini çevreleyen kanallardan birine atılıyor.
Her yıl kanallarda yapılan temizlik sırasında çok sayıda bisiklet bulunuyor.

Bisiklet çalma demişken,Balıkesir'de arkadaşlarımızın bisikletleri çalındı.Yakalanan hırsızlar 6 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@burhan çetin

Ülkemizde maalesef suç ve cezalar arasında aşırı bir dengesizlik var. Bir bakıyorsunuz milyarlık vurgunlarda, tecavüzlerde, tacizlerde, gasplarda bu kadar ceza verilmiyor, ama bisiklet çalana 6,5 yıl ceza. Tamam ceza verelim ama bu kadar da bence çok.

Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet ise zulümdür, eğer yukarıda verilen ceza kesinleşir ve temyiz hakkı kalmazsa tam bir zulüm olmuş bence.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Konyanın iyi yanları da var kötü yanları da bisikletinizi çaldırmamak için hangi semtte olduğunuza dikkat etmeniz gerekiyor . Bisiklet ve motorlular genelde kırmızı ışık beklemezler . Şehir içinde önünüze (özellikle çarşıda) atlayan yayalar çok olur bir de hava yaparlar . Usul sür şunu diye . Bisiklet yolları öyle aham şaham değil . Şahsen kampüs tarafına gitmeye kalktım bisiklet yolundan yol bir yerden sonra bitiyor ve tekrar başlıyor . Dayılar dedeler meşhur Konyanın milli bisikleti Bisan tarzından vazgeçmezler . Dolmuşçular sıkıntıdır genelde binecek görsün sıkıştırırlar sizi acımazlar lambalarda yayalara kırmızı yanınca yeşil ışık yanmış gibi yürürler. Meram yeni yolda genelde arkanızdan gelen araçlar ben geliyorum sağlam dur önüme atlama demek için korna basarlar . Dönüşlerde sinyal veren olur vermeyen olur dikkat etmezseniz yapışırsınız sadece dönüşler değil yolun sağına durmak isteyen araçlarda dahil . Konya da düzene alıştıktan sonra bisiklet için çok güzel bir şehir . İnsanlık konusunda pek iyi olamasakta .

• Beğen
Tepkiler: motörhead
@alpdeger

Arkadaşım sizde nasıl bir "kin" var anlamadım.
1- Konu sahibi arkadaş Konya ili ve insanına dair hiç bir yorumda bulunmamış, sadece şehirdeki bisiklet kullanımından bahsetmiş, siz ise "Konya'yi gormesem ve Konya'da yaşamasam söylediklerinize inanabilirdim" diye başlayıp konu ile hiç bir alakası olmamasına rağmen ne hırsızlık bırakmışsınız ne de hoşgörü.
2-Bahsetmiş olduğunuz sıkıntılar hem ülkemizin hem de dünyanın her yerinde yaşanan ve yaşanacak olan olaylardır. Bir bölge veya toplumda iyi insanlar da, kötü insanlar da bir arada yaşar Habil ile Kabil'den beri. Önemli olan senin hangi taraftan olduğundur. İçlerinden bir kısmını değerlendirip bu durumu genelleyemezsiniz, ki; bu gibi genellemelerin ülkemizde en fazla yapıldığı il olan Adana'yı bile bu şekilde bir kalıplandıranlara karşı savunurum. (Adana'lı olan gerçekten mükemmel arkadaşlarım da var günahım kadar sevmediğim lanet olanları da var).
3-Yorumunu ilk okuduğum an çok farklı bir his, hiddetlenme yaşadım ilk olarak ve biraz sakin düşününce mutlaka yaşadıkları bir şeyler var ki, etkisinde kalmıştır dedim. Bizler beraberken daha güzeliz, daha güçlüyüz. İnsanların birbirini düşüncesizce üzüp kırdığı, eleştireceğim derken aşağılamalara vardırdığı bir toplum olduk. Bu saydıklarımdan uzak kalan nadir alanlardan biri olan bu forumu lütfen daha dikkatli kullanalım. Saygılar.

@MELİKŞAH
İşte akl-ı selim bir açıklama. Altina imza atarım.:harika:

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Arkadaş bana sorabilir Konya'lı değilim ama Konya da yaşıyorum.:D Arkadaş galiba sadece Konya'nın doğanlar bölgesinde yaşadın veya yeni mahalle.:D:D

@a.f.k. torku takımı konya da antreman yapıyor:koptum::koptum:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yazdıklarımı kime hitaben yazmışım haberin yok. Yazılanı okuyamıyorsun okusan da okuduğunu anlayamıyorsun.

@alpdeger
Kimi etiketlediğinizi görmediğim konusunda haklısınız, görmemişim özür dilerim. Fakat sizin bahsetmiş olduğunuz @atasoy arkadaşımın mesajını okuduğum zaman; şehirde yaşayan insanların kamu arazisini gasp edip namussuzca kendilerine bir gecede ev kondurmadıkları, raylı sistemin 1989 yılında kurulmuş olması veya yıllarca farklı belediye yönetimlerinin yapmış olduğu altyapı hizmetlerinin ülkenin genel ortalamasının çok üzerinde olması öznel çıkarımlar değildir ve herhangi bir yorum içermemektedir. Şehre olan kininizi dökmenize sebep oluşturmamaktadır.
Tekrar ediyorum birbirimizi kıracak paylaşımlardan kaçınalım. Saygılar.

• Beğen
Konya imalat caliskanligi ve zenginligi nedeni ile cok göç almaktadir. Insan yapisi surekli bu nedenle degismektedir. Bisiklet, Konya'da arac trafigine alternatiftir. Konyalilar nedense kim iktidarsa yillardir onun adayini belediye baskani secer. Son zamanlarda kalite yoksunu ama cok parali yonetimlerle zevksizlik abidesi pek cok yol, bina vs yapilmistir. Ayrica yukarida bahsedilen olumsuzluklar mutlaka olmustur. Sebebi bana gore disaridan gelenlerdir, baskasina gore bagnazliktir. Butun bunlara ragmen Konya gonul sehridir, herkese hitap etmeyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Erh@n ve Atasoy
Konya yobaz, konya çomar, konya şöyle konya böyle söylemlerine hiç katılmıyorum. Bence Türkiye'nin en modern şehirlerinden biri. İzmir'de bu kadar bisiklet ve bisiklet yolu yok.

• Beğen
Tepkiler: erguller ve Atasoy
ıletısım fakultesının orda karısya gecıyorum dalmısım dolmus soforu abandı kornaya camdan sarktı hoop gonyalı mısın yuua dedıydı:):)o mavı bısıklet yolları ıslakken cok kaygan asfalt gıbı degıl bı keresınde zıncırleme 3 kısı gırıdık bırbırımıze :) bosna hersek te de elektrıkler gıdınce gece 3-4 olsun fark etmez butun mahalle cıglık atardı ogrencıler tabı. velhasıl konya ıyıdır.aılelerın cok oldugu bı sıtede kaldım hıc kımse sıkayyette bulunmadı ya da eve sunlar gelmesın sunlar gıtmesın dıyen olmadı.ama emlak olayı kaktırmacalı her ogrencı muhıtınde oldgu gıbı.
bı keresınde ev bakıyoruz 4 kız arkaas bırısı dedı bunlar 3 kısı ben bı donem kalabılır mıyım yanlarında.neden emlakcıya dedı hala anlamıs degılım.adam aldı hesap makınesı 600 bolu 4 200 lıra komıson verceksın dedı.kız tmm neyse deyınce emlakcı kapıcı var benım bı sekılde kulagıma gelır dedı.camının altında olyor bunlar.
konya ıyıdır...

Sanırım konu bisiklet idi.Alakasız şeyler yazıp birbirimizi kırmayalım.Bir konu açayım dedim pişman oldum.:(

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
@burhan çetin

Aynen öyle konu bisiklet dışında siyasete,hoşgörüye,esnaflığa,yönetim düzenine gibi insanların Konya'ya karşı rahatsızlıklarını dile getirdiği bir konu oldu.Arkadaşlar tamam Konya kötü ,ülkemiz kötü haklısınız,sizsiniz :harika::harika:

Konyayı kulaktan duyma olaylarlarla değerlendirip ön yargıyla yaklaşan ne kadar arkadaşım varsa Konya’yı gördükten sonra hepsinin fikri değişmişti. Konya’yı gezen Arkadaşlarımdan duyduğum ortak düşünce ise “ne kadar temiz bir şehir” olmuştur. Basını ve haberleri takip edenler belki farketmiştir konya ile ilgili hiç düzgün bir haber çıkmaz. Ya birini vurmuşlardır ya birini soymuşlardır vb. Sanki bunlar başka yerde olmuyor sadece Konya’da oluyormuş gibi hep böyle Haberler yaparlar. İzmir’de yaşayan bir Konyalı olarak ön yargıdan ziyade görmeden gezmeden karar vermeyelim. Her şehir için geçerli söylediklerim. Asıl konumuz olan bisiklete gelirsek Konya’da gerçekten bisiklet kullanımı yüksek bir şehirdir. Çoğunlukla ulaşım amaçlı kullanılır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Konya şehir planlaması açısından diğer birçok ile göre ön sıradadır ama kentsel dönüşüm projesi şehrin kültürel sosyal havasını olumsuz yönde değiştirmeye başladı.Dışardan gelen memurlar için rahat yaşayabileceği bir şehir.Eksileri artılarını çok gezen kişiler objektif bir şekilde değerlendirir.Trafik kültürü,yemek kültürü ve esnaf iletişimi geride bana göre.Avmler gırla.Trafik her yıl yoğunlaşıyor.Bir arkadaş kışında bisiklet kullanılıyor demiş evet haklı adamın cebinde otobüse binecek parası olmadığı için işe o dondurucu soğukta bisikletle gidip gelenler var.Ne çok bir şey bekleyin ne de az.

96a512ec0fd3df9ab0fe0319f20e71c1.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Geri